Седемте държави с най-бързи скорости в интернет

Интернет се превърна в основна глобална икономическа сила и насърчи по-голяма интеграция на различни идеи и култури. Има само няколко държави, които нямат достъп до интернет. Повечето страни имат достъп до интернет, дори ако той е ограничен в някои. Въпреки това, има някои страни, които осигуряват много по-добра мрежова свързаност. Това може да се дължи на редица причини, които ще проучим тук. Така че, нека започнем с кратка информация за основните причини за бавна интернет връзка.


Седемте държави с най-бързи скорости в интернет

Седемте държави с най-бързи скорости в интернет

Защо някои държави имат бавни интернет връзки?

Основната рамка, която управлява скоростите на интернет, е мрежовата инфраструктура и качеството на използваното оборудване в нея. Това е пряко свързано и със степента на контрол, която правителството на страната иска да наложи на своите граждани.

По принцип високоскоростната свързаност се наблюдава в страни с либерални закони, докато бавната свързаност се наблюдава в ограничителните страни. Освен това, има и други съображения като осигурена честотна лента, ниво на технологичен напредък и техническа способност на интернет доставчиците.

Освен това, собственото интернет оборудване на отделния човек има много общо с скоростта на интернет, която може да постигне. И накрая, правителственият контрол и цензурата също играят основна роля в тази област.

Какво дава на някои страни бързи скорости в Интернет?

Като цяло средната глобална скорост на интернет е около 5 MB / s. Всичко по-малко от 4 MB / s се счита за бавно. Докато има държави с наистина бавни скорости, ще обсъдим страните, които предлагат най-добрите скорости.

В момента най-бързите средни скорости на интернет са в Южна Корея с 26.7 MB / s. Това се дължи предимно на причини като разширена инфраструктура, огромни възможности за интернет доставчици и конкуренция и общите либерални закони. Между другото, САЩ се нарежда на номер 14 сред най-бързите в света. Така че, тук няма да присъства.

Като цяло високоскоростният интернет има пряка връзка с това колко правителството инвестира в интернет инфраструктурата. Това също има отношение до това колко е частният пазар за интернет в страната, заедно със съответните закони.

Какво дава на страните с най-добра свързаност с Интернет техните бързи скорости?

Ако искате едноредов отговор, е, че тези страни използват оптични кабели за улесняване на интернет услугите. Това обаче надхвърля това, след като влезете в техниките. Нека ви разкажем за всяка страна поотделно за по-добро разбиране.

 1. Южна Кореа

Южна Корея вероятно има най-добрата интернет инфраструктура в света. Ако някога посетите страната, ще намерите интернет почти навсякъде. Това до голяма степен се дължи на това, че националното правителство има широки закони за насърчаване на широколентовата свързаност и свързаните с тях технологии. Ръстът се насърчава и от факта, че 95% от населението използва интернет. Освен това, тя се струпва в гъсти райони и така осигуряването на свързаност е сравнително лесно.

 1. Швеция

Швеция заслужава 2-ра позиция, тъй като има средна скорост от 19,5 MB / s. Въпреки това, средните му максимални скорости не са никъде близо до върха. Всъщност те дори не фигурират в топ 10. Въпреки това Швеция има минимална цензура и 94% от населението й използва интернет. Единствените закони за интернет в Швеция, които наблюдават мандата, са за премахване на неща като детска порнография. Освен всичко това, на шведското правителство е забранено да пречи на живота на гражданите.

 1. Норвегия

Страната на полунощното слънце, или Норвегия, е на близо една трета със Швеция. Той има средна скорост на интернет около 18,8 MB / s. Високата скорост на интернет се насърчава от известен ИТ сектор, който участва активно в разработването на оптични влакна и 4G инфраструктура. Освен това Норвегия е страна с много либерална конституция. Той предоставя много форми на правна защита на гражданите, включително свобода на словото и свобода на печата. Всичко това допринася за неговата високоскоростна свързаност.

 1. Япония

Е, разбира се, Япония щеше да бъде тук. Страната на изгряващото слънце е една от най-технологично развитите в света. Интернет инфраструктурата му отдавна е сред най-добрите в света. Страната използва близо 100% от своите интернет възможности, които са значително напреднали поради пълната оптична свързаност. Друга причина за високите скорости е регулаторният фактор. Япония има много малко държавно регулиране на интернет и това допринася за високите му скорости.

 1. Холандия

При средна скорост от 17 MB / s, Холандия работи на петото място. Средно Холандия има най-високото ниво на абонамент за широколентов достъп на 100 потребители. Той също така разполага с много сложна интернет инфраструктура, в комплект с оптика на влакната и локално свързване. В същото време той също има много демократични и отворени закони, които противодействат само на престъпни действия като нарушаване на авторски права, детска порнография и т.н..

 1. Хонг Конг

Като азиатски търговски център, Хонконг предлага едни от най-добрите интернет скорости. Той има средни нетни скорости от 16,8 MB / s. Това се дължи на факта, че свързаността на оптични влакна е налична в цялата държава. Освен това Хонконг има много гъсто население. Това прави постигането на свързаност доста лесно. Възможно е да има проблеми с толкова много потребители, които имат достъп до мрежата чрез същите рутери. Но този проблем се решава от изобилие от интернет доставчици.

 1. Латвия

Може да се изненадате, че откриете Латвия да се появи тук. В края на краищата никога не го чуваме никъде другаде. Въпреки това Латвия може да се похвали с висока интернет връзка със средна скорост от 16,7 MB / s. Както във всички други високоскоростни интернет страни, той използва оптиката на влакната по най-добрия начин. Той също така предлага поне 3G връзки на много обществени места и транзитни инфраструктури. И накрая, Латвия също има много малко онлайн регулиране и закони. Това запазва място в този списък.

Как VPN мрежите могат да ви помогнат да получите по-бързи скорости на връзката?

Противно на общоприетото мнение, използването на VPN не намалява скоростта на интернет. Всъщност това може да ви помогне да получите по-добра свързаност, като ви даде достъп до повече сървъри. Той се грижи за множество фактори, затрудняващи скоростта на вашия интернет като цензура и дроселиране. По този начин можете да използвате VPN, за да извлечете максимална полза от вашата онлайн свързаност. Изберете реномиран доставчик на VPN с множество сървъри по целия свят за най-доброто интернет изживяване досега.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map