Telia принудена да разкрива личната информация на потребителите

Шведски доставчик на интернет услуги Telia сега е принуден да разкриват лична информация принадлежащи на 8 600 шведски IP адреси, заподозрени в незаконно споделяне на файлове. Патентът и пазарният съд обявиха решението си вчера. Датската адвокатска кантора Njord внесе делото в съда. В резултат на това Telia трябва да разкрие лична информация за хора, за които се смята, че теглят пиратски материали чрез P2p приложения, като напр. Bittorrent или Utorrent. Разкритата информация ще включва тези на хората имейли, телефонни номера и физически адреси. След това Njord ще се свърже с тези нарушители на авторските права, принуждавайки ги към някой от тях плати сетълмент или предадете делото на съда. Това е още един тъжен ден за всички, загрижени за поверителността в Интернет. Решението идва седмици, след като Bredbandsbolaget, друг шведски ISP, беше принуден да блокира потребителите си за достъп до Pirate Bay.


Telia принудена да разкрие личната информация на потребителите

Telia принудена да разкрие личната информация на потребителите

Telia да разкрие лична информация на потребителите

Пресцентърът на Telia, Inger Gunterberg, заяви, че „Ние вярваме, че поверителността на нашите клиенти е изключително важна, но сега е взето решението и ние трябва да следваме“. 

Това означава, че Njord Lawfirm вече може да изпраща писма за нарушаване на авторски права на хората, които изглежда са отговорни за IP адресите, използвани за споделяне на файлове и изтегляне на торент. Адвокатската кантора заяви, че няма да завежда делото в съда, ако лицето заплати такса от 2000-3000 шведски крони. Тази цифра приблизително се равнява на $ 240 до $ 330.

Njord също поиска това Tele2, Telenor и Bredbandsbolaget трябва също да разкриват лична информация на своите потребители. Така че, ако живеете в Швеция, тук е поставена на карта вашето онлайн поверителност.

Как мога да се хвана торент?

Всеки път, когато участвате в споделяне на файлове или торент, вашият IP адрес се добавя към торент рояк. С други думи, IP адресът на всички, които сеят или надничат един и същи торент файл, се оповестяват публично. Telia има достъп до този роял и след това проверява всеки IP адрес, изтеглящ този торент.

След това Njord изпраща IP адреса, заподозрян за незаконно споделяне на файлове, на Telia, което от своя страна предоставя на юридическата фирма лична информация на всеки, който използва този IP адрес.

Единственият начин да не ви хванат е да скриете IP адреса си, докато търпите. Използването на VPN е най-добрият начин да останете анонимни всеки път, когато изтегляте филми, музика, приложения или телевизионни предавания онлайн.

Как да защитим поверителността си чрез VPN

Все още можете да извършвате ежедневните си онлайн дейности, без да се притеснявате, че троловете за авторски права шпионират какво правите. Всичко, което трябва да направите, е да използвате виртуална частна мрежа. Свързването към VPN сървър ви позволява да криптирате целия си трафик, както и да скриете вашия IP адрес.

 • Вместо да добавяте вашия IP адрес към торентния ройд на файла, който изтегляте, IP адресът на VPN сървъра, към който се грижите, се добавя.
 • Изтеглете торентите анонимно стига да сте свързани към VPN сървъра.
 • VPN също ви позволява да сайтове за достъп, забранени от вашия интернет доставчик като Пиратски залив или KickAss торенти.
 • Можете да използвате VPN за заобикаляйте географските ограничения и достъп до геоблокирани поточни канали в Швеция. С други думи, отблокирайте американските Netflix, HBO GO, BBC iPlayer и много други.

Как да настроите VPN, за да изтеглите торенти анонимно

Настройването на VPN връзка е по-лесно, отколкото може би си мислите. Процесът на създаване на вашия VPN акаунт и свързване към VPN сървър може да отнеме по-малко от 10 минути. Следвайте тези инструкции до изтегляне на торенти анонимно независимо кой интернет доставчик използвате.

 1. Първо се регистрирайте при доставчик на VPN. Уверете се, че вашата VPN услуга действително поддържа P2P приложения.
 2. След това изтеглете приложението за VPN от уебсайта на доставчиците си на VPN на вашето PC, Mac, Android или iOS устройство.
 3. Сега стартирайте приложението и използвайте своя VPN акаунт за влизане.
 4. И накрая, свържете се с VPN сървър от приложението.

Ако се свържете към WhatIsMyIP.Network, след като се свържете към VPN сървър, ще видите IP адреса на този VPN сървър вместо вашия. Всички приложения и сайтове, които посещавате или използвате, също ще виждат IP на VPN сървърите, а не вашите.

По отношение на кой доставчик на VPN трябва да се регистрирате, трябва да потвърдите, че доставчикът на VPN, с който в крайна сметка се регистрирате, не поддържа журнали за вашите дейности за сърфиране. ExpressVPN е добър пример за удобна за P2P VPN услуга.

Telia принудена да разкрие лична информация на своите потребители – Какво следва?

Политиката на доставчиците на интернет услуги, които споделят лична информация на потребителите си с троловете за авторски права, е нова в Швеция. Потребителите на интернет в други страни като Великобритания, САЩ и Германия страдат от подобни мерки от години. Ние, като крайни потребители, не можем да направим много за промяна на подобни политики, но можем да предприемем допълнителни стъпки, за да защитим нашата поверителност онлайн чрез използване на VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map