Топ 5 причини, от които се нуждаете от VPN – Последно ръководство

Кои са топ 5 причини за използване на VPN? През последните няколко години беше направено много от VPN. Някои потребители на Интернет обаче все още не разбират как работи VPN и защо трябва да използват VPN връзка. В това ръководство за помощ ще се опитам да обясня виртуалните частни мрежи с прости, лесни за разбиране термини. Също така ще ви предоставя списък с неща, които VPN могат и не могат да направят. Ето ги най-добрите 5 причина по отношение на защо трябва да използвате виртуална частна мрежа.


Топ 5 причини, защо имате нужда от VPN

Топ 5 причини, защо имате нужда от VPN

Какво е VPN?

Първо, няма да получавам твърде технически обяснения в VPN. Техническите умения могат да открият, че не е включена някаква техническа информация. Това обаче Ръководство за начинаещи за VPN е предназначен за тези, които се нуждаят от проста интерпретация на това какво е VPN и как работи.

VPN означава виртуална частна мрежа. Това по никакъв начин не замества необходимостта от доставчик на интернет услуги. С други думи, първо трябва да се свържете с интернет, преди да можете да използвате VPN.

По принцип, свързване към VPN сървър криптира целият ви интернет трафик. Това означава, че никой, дори вашият интернет доставчик не може да подслушва това, което правите онлайн. В същото време VPN скрива вашия IP адрес. По-късно ще обясня ползите от тези две характеристики.

Настройка на VPN може да се направи по два начина. И вие ръчно настройте VPN връзка чрез вашия PC, Mac, iPhone, iPad, или андроидМрежови настройки или просто изтеглете приложение за VPN която завършва VPN конфигурацията за вас.

Целият процес на настройка не се различава много от свързването към вашата WiFi мрежа у дома. Трябва ти името на VPN сървър, потребителско име и парола. Можете да получите всичко това до записване при доставчик на VPN. Използването на VPN приложение премахва необходимостта от ръчно въвеждане на името на VPN сървъра.

Накратко, VPN ви предоставя допълнителен слой на поверителност и сигурност всеки път, когато отидете онлайн.

Защо да използвате VPN? Топ 5 причини

1. Защитете вашата поверителност онлайн

Вашият ISP, авторски тролове, и дори хакери можете лесно да проследявате кои уебсайтове, които посещавате и приложения, които използвате. Това означава, че вашата активност при сърфиране може да бъде проследена до вашия IP адрес. Използването на VPN главно ви позволява маскирайте вашия IP адрес. Вместо това потенциалните подслушватели ще виждат само IP адреса на VPN сървъра, към който сте свързани.

2. Обходни географски ограничения

Колко пъти сте опитвали да гледате определен поточен канал онлайн, само за да получите грешка в геолокацията вместо. Това е известно като geoblocking. Това е явление чужденци ежедневно се сблъсквайте, когато пътувате в чужбина. Онлайн VOD каналите са налични само в определени региони. Например, можете да гледате Hulu само в САЩ. Същото се отнася и за BBC iPlayer във Великобритания. Виртуалните частни мрежи ви позволяват да промените своя IP адрес и в крайна сметка да получите достъп до ограничени географски канали от цял ​​свят. Ето списък на най-добрите канали за стрийминг, които можете да деблокирате.

 • Нетфликс
 • Hulu
 • HBO GO
 • Незабавно видео от Amazon
 • Sky GO
 • BBC iPlayer
 • CW TV
 • Hotstar

3. Достъп до уебсайтове, забранени за ISP

Интернет доставчиците в повечето страни сега забраняват на гражданите да имат достъп до определени сайтове. Китай чрез своята Велика защитна стена блокира много популярни уебсайтове като Facebook, Google, Twitter, Youtube. Във Великобритания, от друга страна, нямате право да посещавате торент сайтове като Пиратският залив или KickAss торенти.

Училищата и колежите прилагат една и съща концепция. Студентите нямат достъп до определени социални уебсайтове. И в двата случая можете да използвате VPN за заобикаля интернет цензурата и достъп до сайтове, които искате, когато искате.

4. Използвайте безопасно WiFi горещи точки

Независимо дали сте в ресторант, летище, колеж, болница или интернет кафе, общественият WiFi е удобен начин за онлайн връзка. Това, което не знаете, е, че тези WiFi горещи точки са изключително уязвим за хакване. Киберпрестъпниците се насочват към тази мрежа, тъй като не са правилно защитени. Чрез настройка на виртуална частна мрежова връзка на вашия лаптоп или смартфон, преди да се свържете с обществена WiFi Hotspot, предотвратявате хакерите да проникнат във вашето устройство.

5. Изтеглете торентите анонимно

За да изтегляне на файлове чрез P2P софтуер като Utorrent, вашият IP адрес трябва да бъде добавен към торент рояк. Всички потребители, които споделят файла, който изтегляте, ще добавят и своя IP адрес към този рояк. Това е просто начинът, по който работи протокол Peer-to-peer. Това обаче означава също, че cгрупите за защита на opyright могат да проследят всички IP адреси които изтеглят торент файлове.

Скривайки вашия IP адрес, виртуална частна мрежа ви позволява изтегляне на торенти анонимно.

Нещата VPN не прави

В края на деня виртуалната частна мрежа може да изпълнява само определени задачи. Прочетете следния списък, за да премахнете всяко възможно объркване относно това, което можете и не можете да постигнете с помощта на VPN.

 • Деблокиране на сигурно гео-ограничен каналите не премахва необходимостта от валиден абонамент за тези канали. С други думи, ако използвате VPN за гледайте Hulu извън САЩ, все още се нуждаете от абонамент за Hulu, за да влезете. С оглед на това, все още има един тон безплатни поточни канали, които можете да деблокирате чрез VPN. BBC iPlayer, ITV, Crackle, Channel 4, Demand 5, CBC, SBS и TVPlayer са само няколко примера.
 • VPN не замества необходимостта от антивирусна програма. Вредните вируси или зловреден софтуер все още потенциално могат да заразят вашето устройство.
 • Използването на виртуална частна мрежа не ви предоставя достъп до локално съхранени файлове на други потребители.
 • Няма такива неща като безплатни VPN. Ако попаднете на доставчик на VPN, който твърди, че е безплатен, това е или защото продават вашите данни на трети страни, или защото можете да използвате тяхната услуга само за определен период от време.

Най-добрите VPN доставчици за използване

Услугите на виртуалната частна мрежа се увеличават с всеки изминал брой. Някои отправят огромни претенции за защита на личната ви информация и премахване на geoblocks. За съжаление не всички от тези доставчици остават верни на думата си. Прегледах доста от тях. Ето някои функции, на които трябва да внимавате, преди да се регистрирате с VPN услуга.

 • 24/7 Поддръжка за чат на живо: С каквато и услуга или приложение да използвате онлайн, може да срещнете определени инциденти, при които се нуждаете от помощта на експерт. От съществено значение е да имате помощ на ръка, когато имате нужда.
 • VPN приложения: Ръчното настройване на виртуална частна мрежа е възможно. Все пак отнема известно време и ноу-хау. Уверете се, че доставчикът на VPN, който сте избрали, действително предлага приложения за вашия PC, Mac, iPhone, iPad, или андроид.
 • Многобройни VPN сървъри: Ако е заобикаляйки географските ограничения след това трябва да проверите дали вашият доставчик на VPN услуги предлага сървъри по целия свят. Това ви позволява да деблокирате най-голям брой геблокирани канали.
 • скорост: В някои случаи използването на VPN може драстично да намали скоростта ви в Интернет. Това до голяма степен зависи от качеството на VPN сървърите, които използвате.
 • Няма политика за регистрация: По отношение на поверителността, проверете дали вашите VPN доставчици не водят дневници на вашата сърфираща дейност.
 • Политика за възстановяване: Може би най-важната характеристика на всички. ExpressVPN, например предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако по някаква причина смятате, че обслужването им не отговаря на вашите нужди, получавате парите си обратно.

ExpressVPN маркира всички кутии по-горе. Ето защо смятам, че това е най-добрата VPN услуга, която можете да използвате в момента. Следващият списък съдържа най-използваните VPN доставчици в света.

5 причини защо трябва да използвате VPN – дънна линия

Въпреки че се опитах да поддържам ръководството за VPN по-горе възможно най-просто, има някои точки, които може да се нуждаете от повече обяснение. Чувствайте се свободни да задавате всички въпроси, които искате, защо имате нужда VPN в полето за коментар по-долу. В заключение, винаги трябва да се отнасяте сериозно към поверителността си онлайн.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map