Запазване на профилите в социалните медии в безопасност с VPN

Хакерите обичат социалните медии и не можете да ги обвинявате в това. Социалните медии са златна мина на всякакъв вид лична информация. От самото си създаване платформите за социални медии винаги са били наслада на хакера. Всъщност те дори не е нужно да са хакери, за да получат вашата информация – всичко е наред на открито. Малко дебнене може да разкрие всичко това.


Това не беше голям проблем в първите дни на социалните медии, защото не много хора ги използваха. Но сега почти всеки има акаунти в множество социални мрежи и хакерите са нетърпеливи да използват потенциала на Facebook, Twitter, Instagram и други платформи за социални мрежи.

Запазване на профилите в социалните медии в безопасност с VPN

Запазване на профилите в социалните медии в безопасност с VPN

Проблемите, които съществуват

Проучване от 2016 г., проведено от Университета в Феникс, показа, че 84% от възрастните в САЩ са активни в поне една платформа за социални медии. И както популярността на социалните медии се увеличава с годините, така се увеличава и броят на киберпрестъпниците, преследващи социалните потребители.

Според същото проучване почти две трети от „социално активни“ възрастни от САЩ казват, че социалните им профили са били хакнати. Близо 86% от тях също заявиха, че не публикуват твърде много лична информация в социалните медии от страх от хакери да получат достъп до нея.

Повечето хора използват социалните медии, за да поддържат връзка със семейството и приятелите си, да споделят снимки и да подкрепят причините, които ги вълнуват. Те не разбират съвсем колко ценни са техните данни за външни лица. Може да си мислите, че няма какво да криете и не се притеснявате от хакери, които пълзят във вашия профил. Но истината е, че всеки бит от вашите данни е ценен.

Повечето потребители също не са наясно с размера на щетите, които технологията може да нанесе на тяхната поверителност. Например, когато изтеглите безплатна игра или софтуерно приложение, играта или софтуерът най-вероятно ще ви помолят за разрешение да се свържете с приятелите си. За да го опрости допълнително, играта може да ви попита дали може да има достъп до вашите приятели или контакти във Facebook. Ако разрешите достъп, сте създали нова мрежа, която поне някои от приятелите ви могат да споделят с други. Използвайки тази проста техника, хакер може да получи достъп до вашите контакти. Те могат също така да открият повече информация за вашата онлайн активност, пазаруване или информация за сърфиране.

Как можете да запазите социалните си профили в безопасност?

Решението е да използвате виртуална частна мрежа. А VPN може да направи много повече от предлагане на неограничен достъп до интернет. Той също така може да защити вашата поверителност и анонимност онлайн.

Киберпрестъпниците изследват всички възможни начини за кражба на вашите данни. Те не просто посещават социалните ви профили, за да открият вашите харесвания и предпочитания. Те също хакат вашите акаунти в социалните медии, за да получат достъп до личния ви живот. Не приемайте, че сте твърде обикновени, за да може някой да ви хакне. Всеки с дори малко данни има стойност в киберпространството. И всеки хакер може да получи достъп до вашите данни само с малко хакерско знание и правилните инструменти.

Прочетете тук как Facebook използва вашите данни, за да печели пари.

Когато използвате VPN, можете да сърфирате в мрежата анонимно. Доставчикът на VPN ще скрие истинския ви IP адрес и ще насочи трафика ви през техните сигурни, криптирани тунели. По този начин VPN не позволява на хакерите да следят вашите онлайн дейности или да получат достъп до вашите акаунти.

Социалните медии пристрастяват. Хората влизат в своите акаунти всеки път, когато имат достъп до Wi-Fi връзка, без да осъзнават съществуващите опасности. Използването на VPN ще гарантира, че вашите онлайн сесии са защитени и поверителни през цялото време. Популярните VPN работят на почти всички устройства и платформи, така че не е нужно да се притеснявате от проблеми със съвместимостта.

Хакерите не са единственото притеснение

Ако живеете в репресивна държава и искате да публикувате вашите изгледи онлайн, не забравяйте да създадете акаунт с друго име и да използвате VPN, за да останете скрити. Държави като Саудитска държава имат строги закони и можете да бъдете арестувани за публикуване на вашите мнения онлайн. Уверете се, че използвате надежден VPN, а не безплатен.

Ето още няколко съвета за запазване на сигурността и сигурността в интернет.

 • Използвайте силни пароли, които съдържат букви, цифри и специални знаци
 • Не давайте достъп на приложения на трети страни до вашите акаунти в социалните медии.
 • Внимавайте да използвате геотагове.
 • Прегледайте настройките за поверителност на вашите акаунти в социалните медии.
 • Не давайте публично твърде много информация, която може да навреди на вашата безопасност
 • Използвайте двуфакторното удостоверяване.
 • Внимавайте с фишинг измами.

Как да запазите профилите в социалните медии в безопасност с VPN – Bottom Line

Ако имате навика да осъществявате достъп до социалните си акаунти в необезпечени обществени Wi-Fi мрежи, излагате личната си информация на риск. Защитете вашите данни и поверителност с VPN услуга. VPN ще шифрова вашия трафик и ще запази личните ви онлайн сесии. Той ще ви предпази от хакери и други власти, които могат да ви навредят.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map