Защо е рисковано да използвате WiFi на хотела и как да останете в безопасност

Безопасен ли е WiFi на хотел? Безопасен ли е WiFi хотел за използване? Ако сте в неприкосновеност на личния живот, ще знаете, че не е безопасно да се свързвате с обществена Wi-Fi мрежа, както би могло да бъде определено от хакери. Въпреки че реномиран хотел никога няма да се опита да ви открадне данните, може да има хакер, който да настрои фалшив Wi-Fi гореща точка и да го кръсти „Hotel WiFi.“ Ако се свържете с него, те могат да виждат всички данни, които изпращате и получавате в тази мрежа.

Защо е рисковано да използвате WiFi на хотела и как да останете в безопасност

Защо е рисковано да използвате WiFi на хотела и как да останете в безопасност

Безопасен и сигурен е хотел WiFi?

Използването на VPN може да ви защити от този тип атака, но не много гости използват VPN, което прави тази ефективна атака и хакерът може да получи достъп до имейл паролите си, паролите в социалните медии и дори информацията за банковата и кредитната карта.

Хакер може също да остави вирус на вашия компютър чрез тази мрежа. И ако хакерът наистина е добър, те могат да използват този метод, за да проникнат в системата за сигурност на хотела и да откраднат подробностите за гостите. Ако сте пътник, това е страшна информация.

  Повечето сигурни доставчици на имейл

Защо да използвате хотел WiFi?

Свързването с вашите 4G мобилни данни може да бъде много скъпо, особено ако пътувате. Обикновено пътешествениците търсят начини да спестят няколко MB, където могат, което прави Wi-Fi в хотел привлекателна сделка. Ако не сте предпазливи, таксите ви за мобилни данни могат да достигнат стотици долари. Ето защо използването на хотелски Wi-Fi се превръща в принуда за повечето пътуващи.

Има няколко причини, поради които може да искате да останете свързани в интернет, дори когато почивате. Ако сте в командировка, е абсолютно необходимо да използвате мрежата. И дори ако сте в личното си пътуване, бихте искали да използвате карти, за да намерите упътвания, социални медии, за да споделяте снимки и дори да превеждате, ако сте в друга държава. И всичко това не може да стане с мобилните ви данни.

4-те опасности от използването на хотел WiFi

Когато използвате хотелски Wi-Fi, това са възможните атаки, с които може да се сблъскате.

 • Възпроизвеждане на атака: С тази атака хакерът възпроизвежда сесията за удостоверяване на потребителя. По този начин те могат да получат достъп до мрежата и да получат личната информация на жертвата си.
 • Атака подслушване: Както беше обсъдено по-рано, при тази атака хакерът може да създаде мрежа, за да примами жертвата. Ако жертвата се присъедини към мрежата, техните данни ще бъдат компрометирани.
 • Анализ на трафика: При тази атака хакерът може да шпионира хотелската мрежа и да види данните, които се предават в нея.
 • Речник атака: При тази атака хакерът се опитва да използва думи от речника, за да отгатне паролата на мрежата. Той включва метод на груба сила чрез прилагане на всички възможни пароли.
  Сравнение на Netflix срещу Amazon Prime Video 2023

Хотелите са лесни цели

Хакерите считат хотелите за лесни мишени, защото пътуващите, които се спират на хотели, обикновено не искат да използват мобилните си данни, тъй като това може да бъде скъпо. Повечето пътници в наши дни търсят хотели с Wi-Fis. Най-честата форма на атака на хотелска точка е подслушването, при което хакерът създава фалшива мрежа и примамва жертвата да я използва. И ако планирате да отседнете в хотел, който не е надежден или евтин, мрежата му може да започне да бъде хакната.

Как да останете в безопасност при използване на хотел WiFI

Ако не можете да се доверите на Wi-Fi сигурността на хотела, как да останете онлайн, когато пътувате? Ето няколко съвета.

 • Не се присъединявайте към никоя Wi-Fi мрежа, която е със същото име като вашия хотел. Вместо това попитайте органите на хотела за подробности за Wi-Fi.
 • Проверете данните за защитата му. Защитеният Wi-Fi е защитен от WPA2. Можете да проверите това, като отидете на мрежовите свойства и изберете Wi-Fi.
 • Проверете дали паролата работи. Опитайте да се свържете с грешна парола. Ако той все още се свързва, тогава той е скован.
 • Използвайте VPN. Когато се свържете с VPN, целият трафик е криптиран, така че дори ако мрежата се контролира от хакер, те няма да могат да четат нищо, което изпращате.

Най-добрият VPN за използване по време на престой в хотел

Има много доставчици на VPN услуги, всички твърдят, че са най-добрите. Когато става въпрос за топ VPN за използване в хотел, искате да сте сигурни, че вашата VPN предлага приложения за устройства, които възнамерявате да използвате, докато сте далеч от дома. Тези устройства включват PC, Mac, Android, iPhone и iPad. Освен това искате да потвърдите дали вашата VPN има правилна политика за възстановяване. По този начин винаги можете да си върнете парите само в случай, че VPN не работи както се рекламира. Като цяло, тук са най-добрите VPN точки за хотели.

  NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro - кое е по-добро?

Други начини да останете защитени

Освен VPN, ето и някои други начини, които можете да използвате, за да останете защитени.

 • Актуализирайте операционната си система. Тъй като всички големи софтуерни компании продължават да пускат нови актуализации с корекции и корекции на грешки, актуализирането на вашата операционна система ще означава, че вашето устройство е безопасно.
 • Винаги използвайте HTTPS уебсайтове, защото това означава, че са безопасни. HTTPS трябва да се използва особено, когато споделяте личните си снимки или видеоклипове.
 • Не проверявайте банковите си сметки и не правете онлайн покупки, докато сте на обществен Wi-Fi.
 • Ако се свържете с Wi-Fi в хотела, уверете се, че опцията за споделяне на файлове е изключена. Ако споделянето на файлове е включено, хакер може да получи достъп до файловете на вашето устройство.

Защо е рисковано да използвате хотел WiFi – финални мисли

Всички тези практики ще ви помогнат да сте в безопасност, но най-добрият начин да останете защитени в обществен Wi-Fi е VPN. Когато използвате VPN, можете да получите достъп до банковите си сметки и да правите онлайн покупки, защото всички ваши транзакции са напълно безопасни и дори ако хакерът има контрол върху мрежата, в която се намирате, те все още не могат да четат вашите данни.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me