Защо не трябва да изкоренявате устройството си с Android

Не вкоренявайте устройството си с Android


Защо не трябва да изкоренявате устройството си с Android

Какво е вкореняване?

Вкореняване на Android устройства е същата концепция като съвети и трикове за IOS. Дава на потребителите неограничен контрол върху устройството на устройството си операционна система, и ще имате достъп на администраторско ниво до всичко. В резултат на това ще можете да го направите персонализиране вашето устройство и заобикаляйте ограниченията които производителите на телефони налагат.

И ако успешно изкорените устройството си с Android, ще се радвате на множество предимства, включително:

 • По-дълъг живот на батерията: Бихте могли да подобрите цялостната работа на вашия телефон, включително да удължите живота на батерията.
 • Инсталирайте всяко приложение: Избягването на ограниченията на производителя означава, че ще можете да изтеглите всяко приложение на устройството си, независимо дали е в Play Store или не.
 • Персонализиране на устройството: Не е нужно да се ограничавате в темите, които администраторът ви предоставя. Когато изкоренявате устройството си, можете да персонализирате графики и теми по ваш вкус.
 • Последни актуализации на софтуера за остарели телефони: Ако имате телефон, който вече не поддържа най-новата версия на операционната система Android, тогава вкореняването е единственият ви избор (ако не искате да купувате ново устройство). Ще получите най-новите актуализации на софтуера, въпреки че имате стар телефон.
 • Изтриване на bloatware: Производителите продават устройства с Android с предварително инсталиран софтуер, който не можете да изтриете. Те го правят, защото разработчиците на софтуер им плащат да показват демонстрации на своите продукти. Този защитен софтуер ще намали скоростта на вашето устройство, но ако можете да го изтриете, ако стартирате телефона си.
 • Резервно копие на данните: Потребителите на Android могат да архивират всичките си данни и да ги качват на друго устройство.

Въпреки всички тези предимства, повечето технологични експерти съветват да не вкоренявате устройството си с Android, защото се предлага с него значителен риск.

Защо трябва да избягвате вкореняване на вашето Android устройство

Вкореняване на вашето Android устройство означава пълна свобода на достъп до неговата операционна система и ядро. Но той идва на рискована цена, както ще трябва премахнете настройките за защита че производителят инсталира. Това ще остави вашето устройство компрометирано до опасно злонамерен софтуер и кибератаки.

Има много други недостатъци, включително:

Отменена гаранция

Повечето компании не го харесват, когато заобикалят фабричните настройки и зоните с ограничен достъп. В резултат на това вашата гаранция ще бъде анулирана, което означава, че ако устройството ви функционира неправилно, производителят няма да покрием щетите.

Възможност за присвояване на вашия телефон

Намаляването на устройството ви вероятно е най-големият удар, който ще получите, ако вкореняването се обърка. Терминът означава, че вашият телефон вече няма да работи, като по този начин става безполезен като тухла. Виждате ли, всяко Android устройство има уникален метод на вкореняване и производителят обикновено ги зашива доста бързо, за да предотврати всеки опит. Следователно, има голям риск да се сблъскате с проблеми, особено ако не сте напреднал потребител. В крайна сметка вие сте подправяне с една операционна система и софтуер на вашето устройство, един грешен ход и телефонът ви никога няма да работи отново.

Уязвимост към злонамерен софтуер и хакове

Ще се радвате на много предимства, когато корен на вашето устройство, като достъп до много повече приложения. Но това идва за сметка на настройките за Android с висока сигурност, които защитават телефона ви. В резултат на това ще бъдете повече уязвими за злонамерен софтуер и други кибер заплахи. Затова не обикаляйте да инсталирате нито едно приложение, което попаднете, защото това може да открадне вашите данни. Препоръчвам ви също да изтеглите здрав антивирусен или VPN услуга за защита на вашето устройство, ако решите да го изкорени.

Зловредни приложения за вкореняване

Потребителите с по-малко технологии ще прибягват до приложения, за да стартират своите устройства и някои от тях могат да бъдат злонамерен. Ако изтеглите софтуер, съдържащ зловреден софтуер, хакерите ще имат пълен достъп до вашия телефон и данни. Те дори могат да се занимават с вашия софтуер, защото няма да имате Настройки за защита на Android за да те защитя.

Проблеми с актуализацията

Някои потребители на Android, които вкореняват смартфоните си, съобщават, че вече не получават Актуализации на OTA от производителя. Тези актуализации поправете грешки и подобряване на цялостното представяне на устройството, да не говорим уреждам всички възможни нарушение на сигурността. Така че, ако решите да стартирате телефона си, по-добре се подгответе за възможността да не получавате официални актуализации. Това означава, че редовно ще срещате грешки и проблеми с производителността, когато използвате устройството си.

Проблеми със сигурността

По-рано споменах, че хакерите могат да имат достъп до телефона ви и да откраднат вашите данни чрез злонамерени приложения. Но това не е единственият им начин. Те могат също да използват устройството на вашето устройство USB порт. Ето защо трябва да сте сигурни, че сте включили смартфона си към доверен устройство или иначе е завеси за вас.

Намалете рисковете за сигурността – Вземете VPN

Независимо дали решите да стартирате устройството си или не, винаги е най-добре да се оборудвате с VPN. Този инструмент криптира всичките ви данни и онлайн активност, което прави невъзможно хакерите, интернет доставчиците и правителствените агенции да ви следят. Това е трябва да има ако мерките за сигурност на Android вече не ви защитават.

Виртуални частни мрежи (VPN) пренасочете вашата интернет връзка чрез един от неговите частни, сигурни сървъри. Те също ви дават a нов IP адрес от местоположението на вашия сървър и използвайте защитено протоколи за криптиране за прикриване на вашите данни. В резултат злонамерен софтуер и хакери няма да могат да засегнат телефона ви и вашето вкоренено устройство ще остане непокътнато.

VPN мрежите също ви позволяват да излъжете вашето онлайн местоположение и заобикаляйте гео ограниченията, което означава, че можете да деблокирате множество уебсайтове и поточни канали.

Най-добрият VPN за коренни устройства с Android

Потребителите на Android, които вкореняват своите устройства, трябва да бъдат бдителни, когато избират своя VPN доставчик. Получаването на отвратителна услуга няма да ви предпази от рисковете, които споменах по-горе. Следователно, не се абонирайте за безплатни VPN защото те използват слаби, лесни за разбиване крипти. Те също водят дневници на вашия трафик и го продават на трети страни.

Вместо това, снимайте за доставчиците, които са спечелили възторжени отзиви от потребители и експерти в бранша. препоръчвам ExpressVPN, много надеждна VPN услуга, която предлага най-добрите функции за защита. Това включва военно криптиране (256-битов AES), a убийте превключвател, и защита срещу DNS течове. Освен това не съхранява вашия интернет трафик или не следи вашата онлайн активност.

И винаги можете да анулирате абонамента си и да получите пълно възстановяване в рамките на първите си 30 дни, тъй като компанията предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите политика.

Някои алтернативи са почти толкова добри, но моят номер едно е ExpressVPN.

Защо не трябва да изкоренявате устройството си с Android – думите за раздяла

Така че предполагам, че въпросът за милиона долара е: Смятате ли, че си струва да изкорени вашето Android устройство? Не бих го препоръчал, защото колове са твърде високи. Доверявате се на неизвестно приложение с много сложна процедура, всякакви грешни ходове и можете да целунете сбогом на устройството си. Дори ако всичко върви по план перфектно, все пак излагате телефона си на риск: Без надежден антивирус, без редовни актуализации, проблеми със сигурността и без гаранция. Според мен не си струва.

Но ако настоявате да продължите с вкореняване на вашето устройство с Android, тогава ще получите стабилна VPN услуга като ExpressVPN е критично. Ще бъде твоя само линия на отбрана срещу злонамерен софтуер и хакери.

Корени ли сте някога Android устройство? Споделете своя опит с нас в секцията за коментари.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map