Безопасен ли е използването на ES File Explorer?

Смесен ли е ES File Explorer благословия или направо опасни да използвам? Това искаме да разберем и ние. Прочетете, за да разберете дали не ES File Explorer е безопасен за използване.


s ES File Explorer Безопасен за използване?

Безопасен ли е за употреба ES File Explorer?

Какво е ES File Explorer?

ES File Explorer е пълнофункционален файл (Мениджър изображения, музика, филми, документи) както за локална, така и за мрежова употреба. Помага ти организирайте телефона си и файлове по ефективен и ефикасен начин безплатно. Преди това ES File Explorer беше браузърът на файловите файлове, когато Android беше все още млад.

По същество той служи като чудесно средство за управление на файлове и програми. Плюс това, той предлага голям брой допълнителни функции като инструмент за убиване на работещи приложения, директно съхранение в облачно устройство, и ан FTP клиент така че можете да го използвате както на мобилното си устройство, така и на компютъра.

Безопасен ли е за употреба ES File Explorer?

Софтуер за управление на файлове се счита за едно от най-важните приложения, които можете да имате на устройството си. Много устройства с Android се предлагат приложения за файлов мениджър предварително инсталирани на тях. Никой от тях обаче не е толкова богат на функции, колкото ES File Explorer. Например, с ES File Explorer можете разгледайте вашите файлове, намерете изтеглянията си, управлявайте мястото за съхранение, движете нещата и много повече.

С над 100 милиона потребители на ES Explorer Explorer, те сякаш прескачат предупрежденията за нахлуване в личния живот. Този софтуер за управление на файлове е добавен подозрително разрешение на своите вече дълги искания за разрешение. Въпреки че може да мислите, че ES File Explorer изисква достъп само до вашите файлове, той иска неща като устройство, информация за устройството и информация за обаждане. За уточнение, мениджърът на файлове не трябва да иска никаква информация.

Според Елиът Андерсън „всеки, свързан към същата локална мрежа, може отдалечено да получи файл от телефона ви“. Всичко, което е необходимо, е да стартирате ES File Explorer веднъж.

С повече от 100 000 000 изтегляния ES File Explorer е един от най-известните #Android файлов мениджър.
Изненадата е: ако отворите приложението поне веднъж, всеки, свързан към същата локална мрежа, може дистанционно да получи файл от телефона ви https://t.co/Uv2ttQpUcN

– Елиът Алдерсън (@ fs0c131y) 16 януари 2019 г.

Той също добави,

„Този ​​сървър отваря локално порта 59777. На този порт атакуващият може да изпрати полезен товар JSON към целта.“

ES File Explorer твърди, че всичко е свършило 500 милиона изтегляния, което го прави едно от най-използваните приложения до момента. Тя ви позволява да разглеждате файловата система на телефона или таблета на Android за файлове, данни, документи и др. Има обаче възможност приложението да се изпълнява малък уеб сървър на устройството. Това отваря цялото Android устройство към различни кибер заплахи.

За да останете на сигурна страна, винаги е най-добре да поддържате устройството си с Android, като използвате VPN.

Какво ще кажете за Pro Версията?

Когато за първи път чух слуховете, се опитах да премина към ES File Explorer Pro. Pro версията на софтуера работи по същия начин като безплатния, минус рекламите.

То се нуждае от по-малко разрешения, което ме накара да се замисля два пъти за моето опасения за поверителност. В безплатната версия получавате много известия с молба за разрешение.

Все пак това беше заплаха за сигурността. Представете си, че се давате на Pro App това не иска разрешение, какво бихте могли да направите компромиси? Ще ви кажа, всичко!

ES File Explorer Pro може да се справи тежки задачи като компресиране и прехвърляне на огромни файлове с максимална скорост. Ако е толкова силна и заплахата за сигурността е реална, нищо не е безопасно.

Google премахна софтуера от магазина си за причина. Така че, останете в безопасност. Не обикаляйте да се забърквате с „техно“, за който знаете, че може да ви навреди в близко бъдеще.

ES File Explorer PRO струва $ 3, което е $ 3, препоръчвам ви да спестите.

Няма File Explorer – каква е алтернативата?

Споделянето на файлове с пълна лекота е нещо, което просто не можете да оставите след себе си, само защото един гнила ябълка съществува. Когато става въпрос за получаване на различно приложение за замяна ES File Explorer, има предостатъчно.

Тези приложения са сертифицирани от Google, което означава, че са безопасни за използване като алтернативи. С казаното, ето ги топ 3 замени за ES File Explorer.

Astro File Explorer

Този софтуер е безплатен, но шокиращо – той е не се поддържа реклама. Това е чудесно нещо, което трябва да се има предвид, тъй като повечето от нас изтриват съществуващите приложения за тези проблеми. Но най-важната част за избора на тази услуга е тази Google има своите приложения в Google Play.Astro File Manager

Astro е отличен пакет. Наистина е гъвкава и лесна за използване. Приложението ви позволява да вопи, премествайте и изтривайте файлове, както и компресирайте ги до „Zip и RAR“ формати. Така че, каквито и огромни файлове да имате на устройството си, те могат да се събират до по-малки и да се изпращат с невероятни скорости.

Като част от неговите функции, приложението ви позволява сортирайте вашите файлове по всички видове променливи. Споменах ли, че е без реклама? О да, аз го направих, но си струва да повторим. За да разгледате лесно софтуера, ето какво Интерфейс на Astro File Manager изглежда като.Интерфейс на Astro File Manager

Amaze File Manager

Файловите мениджъри са много важни за всеки потребител. Можете да разглеждате вашите файлове, намерете изтеглянията си, управлявайте мястото си за съхранение, движете нещата наоколо, и много повече. Е, има лесен начин да го направите, Amaze File Manager.

Приложението е доста лесно. То не изтощава батерията ви както правят другите и това не замърсява мобилния ви телефон с допълнителни приложения за работа. Той просто използва вашите приложения по подразбиране.

Преди да разгледаме приложенията, проверяваме дали Google ги има в магазина си. да, Google има това.Amaze File Manager Google

В случай, че се чудите, с това ще се захванете Amaze File Manager.Amaze File Manager

File Commander

File Commander е друго популярно приложение сред андроид потребители. Можете лесно да замените ES File Explorer с този. Чували ли сте някога за OfficeSuite? Ако е така, това приложение е разработено от същия екип (MobiSystems).

Точно като предишните, ние трябва да се уверим, че този софтуер е наличен в Google Play Store, и това е. File Commander Google

Добре, значи заместваме ES File Explorer от съображения за сигурност, нали? Е, File Commander предлага a „Защитен режим“ функция, която крие вашите файлове и криптира ги от други потребители.

Друга функция идва под формата на „Анализатор за съхранение“. То ви показва всичко, което се зарежда на вашата SD карта, което е полезно, ако искате да управлявате мястото си за съхранение.

Въз основа на неговите функции може да мислите, че File Commander е труден за навигация. Напротив, наистина е просто.File Commander

Безопасен ли е за използване ES File Explorer – присъда

Не всички участват в организация на файлове, което означава, че тези хора няма да се нуждаят от ES File Explorer. Обаче тези, които са запалени управление на техните неща на техните устройства определено ще се погрижат за безопасността на ES File Explorer. Сега въз основа на информацията, която предоставихме по-горе по въпроса „Безопасен ли е ES File Explorer за използване?“ Отговорът е НЕ. Какво е вашето мнение за целия дебал на изследовател на файлове?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map