Избършете Android телефони чисти – Работете около съхранението на данни на Android

Вече написахме подробно ръководство за изтриване на вашия iPhone чист, така че решихме да дадем на потребителите на Android същата любезност. Проблемът е, че не е толкова лесно да изтриете напълно телефоните с Android. В това ръководство ще прегледам бърз трик, който можете да използвате, за да изтриете напълно данните си от вашия Android телефон.


Избършете Android телефони чисти - заобикаляйте съхранението на данни на Android

Избършете Android телефони чисти – Работете около съхранението на данни на Android

ЗАБЕЛЕЖКА: Поради колко мобилни разработчици използват Android като своя ОС, стъпките, които споменавам по-долу, може да варират леко. Всички телефони с Android имат едни и същи функции, така че това ръководство все още ще работи независимо от типа на вашето устройство. Имайте предвид обаче, че някои производители на телефони могат да използват малко по-различни пътища за стъпките по-долу.

Какво да направите, преди да избършете телефони с Android

Ето сделката с телефони с Android: Фабричното нулиране самостоятелно няма да премахне всичките ви данни от хранилището. Освен това телефон с Android, който е преминал през фабрично нулиране, все още ще поиска влизане в Google, като използва акаунта, който преди е бил в него. Това е една от причините, поради които истинската Android кърпичка предприема повече от няколко стъпки.

Преди да рестартирате телефона си, трябва да се уверите, че:

 1. Премахнете всичките си акаунти извън телефона.
 2. Деактивиране на защитата с парола.
 3. Шифровайте данните си.

За да премахнете профилите си, отидете на Настройки > сметки. Оттам кликнете върху всеки акаунт поотделно. След като го направите, ще видите опцията да Премахване (или Изтриване) на акаунта. Кликнете върху това.

За да деактивирате защитата с парола, отидете на Настройки > Заключване на екрана & Паролите (може да бъде кръстен по различен начин в зависимост от телефона ви). Оттам, деактивирайте настройката на паролата в момента използвате.

За да шифровате данните си, отидете на Настройки > Сигурност & поверителност. Там ще намерите опцията за криптиране на вашите файлове. В зависимост от телефона ви, опцията ще бъде наречена различна. За телефони на Huawei, като този, който използвам за това ръководство, кликнете върху „File Safe“.

Ако първоначално телефонът ви е дошъл като Android 6.0 Marshmallow (т.е. отворихте кутията и това беше операционната система, която вашият телефон използва), данните ви се шифроват по подразбиране. Ако трябваше да актуализирате до Marshmallow, тогава трябва да включите опцията върху себе си.

След като направите това, можете да продължите със стъпките по-долу.

Как да избършете телефони с Android – фабрично нулиране

 1.  Отидете на Настройки.
 2. Превъртете надолу до Разширени настройки.
 3. Кликнете върху резервно копие & Нулиране.
 4. Изберете Връщане към фабрични настройки.
 5. Кликнете върху Нулиране на телефона.

След като телефонът ви се рестартира, вашите данни ще бъдат премахнати от всяко достъпно място на вашия телефон. Като се има предвид, вашите данни все още могат да бъдат достъпни с всеки извличащ данни извън пазара.

Добрата новина е, че вече сте шифровали данните си, което означава, че всеки, който се опитва да получи достъп до изтритите данни, ще се нуждае от специален ключ за декриптирането им, който няма да имат.

За да гарантирате, че вашите данни са 100% безопасни, обаче, трябва да преминете през още една стъпка.

Как да изтриете трайно вашите данни – сметището за данни

Бърз (ish) трик за презаписване на изтритите ви данни е да направите ръчно изхвърляне на данни.

Вижте, когато изтриете телефони с Android, вашите данни всъщност не се изтриват. Нулирането ще изтрие адресите на вашите данни, което означава, че няма да знае къде се съхраняват данните. Вашите данни обаче не се презаписват и могат да бъдат извлечени с определени приложения.

И така, как можете да поправите това? Лесно, вие сами презаписвате данните.

Всичко, което трябва да направите, е да изхвърлите безсмислени файлове в телефона си след нулирането на данни, за да презапишете „изтритите“ данни. Изпълнете следните стъпки, за да използвате сметището за данни, за да се отървете правилно от всичките си данни и да избършете телефони с Android:

 1. След първото фабрично нулиране свържете телефона с компютър чрез USB.
 2. Заредете фиктивни данни в телефона си. Това може да бъде всичко – от филми до музика, дори можете да го заредите със снимки на кученца. Уверете се, че сте запълнили хранилището възможно най-много.
 3. След като направите това, повторете процеса за нулиране на фабриката по-горе.

По този начин ще презапишете старите си данни с манекените. Сега всеки, който се опитва да получи достъп до изтритите ви данни, ще бъде посрещнат с натоварването на снимките на кученцата!

Избършете Android телефони чисти – финални мисли

Имате го, не толкова бърз, но лесен начин да се уверите, че сте изтрили чистия си телефон с Android, преди да го продадете / дадете. Горещо препоръчвам на всички потребители на Android да преминат през стъпките, които споменах по-горе, преди да продадат телефоните си, защото никога не можете да бъдете твърде безопасни, когато става въпрос за вашите данни.

И накрая, ще ви оставя със същия съвет, който дадох на нашите четци за iPhone: Ако планирате да получите нов телефон (или просто искате да защитите този, който имате), уверете се, че направите всичко възможно, за да го запазите , Чувствайте се свободни да преминете през нашите ръководства за сигурност за Android и iPhone за малко помощ. Освен това препоръчвам да използвате VPN всеки път, когато телефонът ви е свързан към интернет за допълнителна сигурност и поверителност. Аз самият използвам ExpressVPN, но можете да разгледате нашия списък за най-добрите VPN за Android, за да намерите подходящия доставчик за вас.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map