Как да създадете неразбираема парола

Тези гадни нарушения на данните често са водещи новини за киберсигурността, като много жертви се оплакват от хакване на паролите им. За да избегнете това, ние сме тук, за да ви кажем как можете да създадете непроменима парола, която би запазила вас и вашите данни по всяко време.

Как да създадете неразбираема парола

Как да създадете неразбираема парола

Неразбираема парола

Всички знаем колко ценни са паролите, в противен случай няма да има нужда от тях. Вашите пароли ви предоставят достъп до вашите собствени лични акаунти и данни. Те ви дават и само вие привилегията да имате достъп до вашето онлайн съдържание. Имайки предвид това, вие вероятно мислите колко защитни могат да бъдат тези пароли? Е, най-добрият начин е да създадете силна парола, за да защитите вашите акаунти от онлайн заплахи и хакери. Решението е създаване на неразбираема парола.

Как да създадете неразбираема парола? стъпки

Следвайте стъпките по-долу, за да научите как можете да създадете несъбираема парола?

 1. Първо, помислете за парола, свързана с нещо, което обичате или цените. По този начин нямате проблеми да го запомните. В случай, че не можете сами да измислите такъв, оставете BestPasswordGenerator да свърши работата вместо вас.
 2. Създайте силна и дълга парола, която включва числа, главни букви, символи и малки букви. Отново, ако не можете да измислите свой собствен, прибягвайте до онлайн инструменти.
 3. Потърсете онлайн примери за силни пароли, за да се вдъхновите.
 4. Създайте различна парола за всеки направен онлайн акаунт.
 5. Запишете паролите си някъде на сигурно място и се въздържайте от включването им в текстове или имейли.
 6. И накрая, вземете нужната онлайн защита и запазете данните си с помощта на силна и непроменима парола.

Как се хаква парола?

С много тактики за хакерство, които могат да използват, хакери и киберпрестъпници намират купуването на вашите пароли от тъмната мрежа най-лесният и лесен начин за хващане на паролата ви. Знаете ли, че има кофи с пари, свързани с транзакциите по покупка и продажба на дълги пароли извън черния пазар? Ако сте ходили дълго време без да смените вашите, има вероятност това да бъде компрометирано, което улеснява напукване и хакване. Друг начин за разбиване на пароли е чрез изпробване на най-често срещаните словосъчетания от пароли, които ви идват на ум. След това хакерите преминават към отгатване на пароли, които имат възможно най-малко символи. Докато кратката парола може да отнеме секунди за хакване, дългата отнема много време.

Какво е силна парола?

Това, което е предизвикателство за силна парола, е да я запомните. Всички ви съветваме да използвате силна парола, за да предотвратите хакване на парола и кражба на данни. Не е важно само да създадете силна парола, но и да я запомните всъщност. Password Manager може да ви помогне с това. На първо място, тя трябва да е от 12 знака. Паролата трябва да е достатъчно дълга. Като цяло трябва да изберете пароли, които са минимум от 12 до 14 знака по отношение на дължината. Колкото по-дълга е паролата, толкова по-добре.

Освен това по-добре включва цифри, главни букви, символи и малки букви. Винаги го разбърквайте малко, така че да се напука по-трудно. Всъщност стойте далеч от често срещаните и очевидни словосъчетания. Имайте предвид, че силата на паролата не е всичко. Ако използвате една и съща парола за няколко акаунта, паролата може да се хакне. Съветваме ви да използвате различна парола за всеки от вашите онлайн акаунти. Не забравяйте, че използването на силна парола няма да ви държи далеч от всички онлайн заплахи, но това е стъпка в правилната посока. В случай, че някога се хакнете, следвайте какво да направите, когато си паролата е открадната ръководство за помощ.

Още съвети за обезопасяване на паролата ви, за да я направите несъвместима

Използвайте следните съвети, за да избегнете хакване на вашата парола:

 • Потърсете надеждна VPN услуга и се регистрирайте за нея. Да имате VPN на устройството си е важно, особено когато сте на обществена WiFi. Свързването към VPN защитава вашата връзка, като я прави безопасна за използване. По този начин, когато влизате в своите онлайн акаунти, никоя трета страна не може да прихване вашето потребителско име и парола. Избери най-добрият VPN за обществен WiFi, и ще бъдете в безопасност онлайн. Може да искате да помислите за използването ExpressVPN тъй като това е най-доброто, което някога ще получите. Вижте другите доставчици на услуги, посочени в таблицата по-долу.
 • Избягвайте да предоставяте паролите си чрез текст и имейл. Никога не знаете кой може да шпионира вашите приложения за съобщения, особено тези, на които липсва криптиране.
 • Изберете трудно отгатващи въпроси, когато отговаряте на вашите въпроси за сигурност, докато създавате онлайн акаунт. По-голямата част от тези въпроси лесно намират отговори в мрежата и в социалните канали. Необходимо е просто и бързо търсене, за да търсите тези отговори.
 • Информирайте другите за рисковете и вредите от слабата парола. Кажете им колко е важно да създадете неразбираема парола. По този начин ще помогнете на близките си да се защитят от заплахите онлайн.
 • Вземете антивирусна програма. Наличието на добра антивирусна програма ще открие и неутрализира всяка заплаха, която би могла да компрометира вашата защита и да навлезе в системата ви.

Какво е слаба парола?

Паролите са най-основните нива на сигурност, които осигуряват неоторизиран достъп от нежелани потребители, както и защита срещу хакери. Но вашите пароли няма да ви помогнат, ако са слаби. Вместо това те са по-податливи на хакване и нарушаване на вашата онлайн сигурност. Слабите пароли нанасят повече вреда, отколкото полза, а наличието на слаба парола е все едно да нямате никаква защита. Кратките, прости, светло пълнени и малки букви пароли се считат за слаби. Силно изградените пароли могат да пазят злонамерени атаки и вируси. Много е важно потребителите да създават силни, но различни пароли за всеки акаунт, който правят онлайн.

Как да запомните силна парола?

Борбата е истинска. Запомнянето на силни пароли може да бъде много трудно. Забравянето на пароли е доста често срещано и нормално с всички уебсайтове и акаунти, в които трябва да влизаме ежедневно. Това обяснява защо прибягваме до прости пароли. Количеството данни за вход, които трябва да направим, е невероятно изтощително, но използването на слаба парола няма да улесни живота ви онлайн. И така, ето какво трябва да направите, за да запомните паролата си:

 • Напишете вашите пароли сега някъде. Пазете ги и в безопасност.
 • Опитайте да поставите паролата си в запомнящо се изречение.
 • Избягвайте модели на пароли и общи пароли.
 • Създайте парола въз основа на нещо, което обичате.
 • Прибягвайте до сигурна парола, която може да я запомни.
 • Използвайте мениджър на пароли.

Как да създадете неразбираема парола – заключение

Използването на същите или слаби пароли може да ви остави податливи на хакери. След като хакер разбие паролата ви, няма връщане назад. Хакерът получава достъп до всички ваши поверителни и лични данни. Поддържането на сигурността на паролата е свързано с балансирането между това, което потребителите могат да запомнят, колко лесно могат да запазят силни пароли и доколко всъщност паролата е неразбираема. Да се ​​надяваме, че сега знаете всичко, което трябва да направите, за да създадете неразбираема парола. Дръжте хакерите да гадаят.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me