Най-добрите антивирусни приложения за вашия Android Mobile

Липсата на мерки за поверителност и сигурност на устройствата, които използваме всеки ден, прави личната ни информация уязвима. Следователно трябва да имаме инсталирана базова защита на нашите смартфони или таблети. Това включва актуализиране на софтуер за сигурност, издаден от реномирани производители. След това можете да получите и най-новите корекции на защитата и лепенките на вашето устройство.


Най-добрите антивирусни приложения за вашия Android Mobile

Най-добрите антивирусни приложения за вашия Android Mobile

Милиони хора по света са закупили таблети и смартфони, работещи на Android на Android на Google. Заплахите от злонамерен софтуер са особено огромни на устройства с Android в сравнение с други. Прочетете, за да знаете как да изберете антивирус за вашия Android и какви са най-добрите антивирусни приложения в Google Play Stor.

Имате ли нужда от антивирусен софтуер за вашия Android

Android OS е основната цел за злонамерени агенти и хакери. Те могат да доставят злонамерен софтуер на вашия мобилен телефон чрез текстови съобщения, приложения на трети страни или дори чрез Google Play. През годините Google Android подобрява сигурността им. Например, Google Play Protect, вграден антивирус, е наличен в новите версии на Android. Все още обаче липсват някои функции. И можете да подобрите защитата, като получите мобилно антивирусно приложение от реномирани източници.

Как да изберете антивирус за вашия Android

Нека да разгледаме критериите и функциите, които предлага програмата, които трябва да вземете предвид, преди да изберете:

Специфични за антивируса функции

Извършването на редовни сканирания на настолни компютри е лесно, без да се изразходват системните ресурси. Но за устройства с Android, акцентът е върху силната, пасивна сигурност. Имате нужда от антивирусно приложение с ясен потребителски опит, който не изисква прецизиране на настройките.

Специфични за Android функции

Функции за Android като филтриране на текстови съобщения и блокиране на обаждания трябва да са налице. По-важното е, че приложението трябва да позволи на услугите за местоположение да проследяват вашето устройство с Android. Освен това дистанционното заключване и изтриването на вашите данни трябва да бъдат основните характеристики.

Безплатен или платен софтуер

Ако използвате множество устройства с Android, можете да защитите, като използвате антивирусни пакети за много устройства. Тогава това означава, че платените пакети са пътят, а не избирането на безплатен антивирус, който можете да използвате на едно устройство с Android. Или можете да изпробвате безплатна версия и да отидете за надграждане.

Предимства на платен антивирус над безплатни приложения

Основните функции за защита на Android ще бъдат налични в повечето безплатни приложения за сигурност. Но можете да получите допълнително ниво на сигурност с платени надстройки. Като цяло, ето най-добрите функции, които получавате с платени антивирусни пакети:

Архивиране на данни

Тази функция автоматично качва личните ви данни в „облака“, услуга за съхранение онлайн. Ако загубите устройството си, вашите данни могат да бъдат архивирани, преди да го изтриете дистанционно. След това можете да възстановите тези данни на друго съвместимо устройство.

Отдалечено местоположение и избършете

GPS услугата може да се използва, за да видите местоположението на вашето изгубено устройство във всеки уеб браузър. Както се вижда по-горе, можете да изтриете всички данни на вашето устройство от отдалечено място и да защитите поверителността си.

Заключване на приложения и SIM

Защитете чувствителните данни, личните разговори и определени приложения с парола. Ограничете кой може да преглежда съдържанието на вашето устройство, като заключите телефона.

Дистанционно заключване и снимка

Използвайки интерфейс на уеб браузър или SMS, предотвратявайте неоторизиран достъп. Някои приложения правят снимки на тези, които многократно въвеждат неправилен ПИН или парола.  

Съветник за борба с фишинга и поверителността

Тези приложения откриват кога някой се опитва да ви открадне данните или ви предупреждава за посещение на потенциално опасни уебсайтове. Всички изтеглени от вас приложения ще бъдат сканирани, а антивирусът ви предупреждава, ако търсят повече разрешения.

Деинсталиране на защита

Тези мобилни приложения за сигурност използват парола, за да се защитят. Те предотвратяват всеки, който се опитва да ги деинсталира или да изтрие данните на устройството или други приложения.

Родителски контрол и безопасно сърфиране

Достъпът до определено съдържание в мрежата ще бъде ограничен според възрастта. Освен това те проверяват връзките към уебсайтове, върху които щракнете и ви предупреждават за опасност.

Настройте се

Батерията ще бъде оптимизирана чрез деинсталиране на приложения, които консумират повече батерия. Производителността на устройството може да бъде подобрена чрез изчистване на боклуци

Най-добрите антивирусни приложения за вашия телефон с Android

Ето тези, които са го включили в списъка:

1. Kaspersky Internet Security Mobile

Kaspersky mobile е едно от най-сигурните антивирусни приложения за Android, с лесен за използване интерфейс. Дори в безплатната версия предлага ръчно сканиране на връзки, приложения и изтегляния. Защитата и контролът на вашите данни в реално време са гарантирани, дори ако вашето устройство е загубено.

Платената версия ви позволява автоматично да извършвате сканиране по график. Той има филтриране на повиквания и текст и защитава вашето устройство от фишинг измами. Ако купувате план за защита на работния плот с Интернет или Total Security, можете да добавите и устройството с Android.

2. Trend Micro Mobile Security

Въпреки че няма безплатен план за Trend Micro, можете да го използвате на пробна основа и по-късно да надстроите, когато бъдете подканени. Но ако купите максималната сигурност, която за максимум 10 устройства, получавате Mobile Security.

Дори с безплатната пробна версия получавате основна защита при сканиране на злонамерен софтуер, защита срещу кражба и предварително инсталиране на сканиране на приложения. Налични са функции за ефективност като мениджър на приложения и проверка на системната помощ Режимът „Просто телефон“ спира всички активни процеси, с изключение на функционалността на телефона, когато батерията на устройството е изтощена.

3. Bitdefender Mobile Security & Antivirus

Антивирусът Bitdefender предлага 14-дневна безплатна пробна версия за Android. Безплатната версия е достатъчно добра, с ръчно сканиране и сканиране на приложения и защита в реално време.

Но платеният вариант е наличен на мобилния телефон, ако получите план за пълна сигурност на вашия работен плот. Получавате инструменти за защита на мрежата и средства против кражба, заедно с интеграция с Android Wear, заключване на приложения и автопилот, монитор за сигурност на защитата на вашето устройство. В зависимост от моделите на използване и хардуерната конфигурация, Autopilot препоръчва необходимите действия за сигурност.

4. F-Secure Mobile Security

F-Secure има 30-дневен план за антивирусен Android, след който трябва да надстроите до Safe and Total пакет. Той е част от пакет за защита на много устройства. Стандартна защита от злонамерен софтуер е налична за сканиране на вашите телефонни данни и инсталирани приложения. Защитата на банкиране и сърфиране ви отклонява от злонамерените банкови уебсайтове и не ви позволява да станете жертва на фармация.

Можете да намерите, изтриете или заключите изгубеното си устройство дистанционно и да управлявате всичките си устройства в удобен потребителски интерфейс на браузъра.

Контролирайте или ограничавайте достъпа на множество устройства с родителски функции. Можете също да видите състоянието на вашия телефон с Android и да предприемете действия, ако е загубен.

5. Avast Mobile Security

Avast е най-добрият безплатен антивирус там, още повече, че е толкова достъпен. Списъкът с функции на безплатния план е много дълъг и надхвърля основната защита. Той предлага защита в реално време и сканиране на Wi-Fi мрежа на вашето устройство с Android. Новите приложения ще бъдат автоматично сканирани преди инсталирането. Можете да проследите местоположението на устройството си, да го заключите и да го изтриете дистанционно.

С надграждането на Avast Mobile Security Pro е достъпно тайно заснемане на аудио или видео в случай на кражба. Той също така автоматично регистрира вашата SIM карта като изгубена. Други функции като SecureLine VPN, идват с надстройката.

заключение

Avast е чудесна бюджетна опция, но ако можете да освободите огромна премия, Kaspersky или Bitdefender са изборът да направите. За вашия Android, който и да изберете от горния списък, те са много по-добри от Google Play Protect.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map