ExpressVPN срещу Hotspot Shield: Кой VPN е най-добрият?

ExpressVPN VS Hotspot Shield: За кой VPN трябва да се абонирате? VPN е ангажимент и вашият избор на VPN драстично се отразява на вашата поверителност. Затова, разбира се, искате да сте сигурни, че вземате правилното решение. Ако сте останали между ExpressVPN и Hotspot Shield, две от най-изтеглените VPN, вижте този сравнителен преглед, за да разберете кой VPN заслужава вашето внимание. Моля, обърнете внимание, че това сравнение се основава на премиум версията на Hotspot Shield.

ExpressVPN срещу Hotspot Shield - кой VPN е най-добрият

ExpressVPN срещу Hotspot Shield – кой VPN е най-добрият

ExpressVPN VS Hotspot Shield – функции и услуги

За да дам изчерпателен преглед на функциите и услугите, които предлагат и двамата доставчици, сравних цените, обслужването на клиентите, скоростта на интернет, поддръжката на устройства и сървърите на ExpressVPN и Hotspot Shield.

Ценообразуване

Нека започнем с преглед на ценовия план на ExpressVPN и Hotspot Shield.

ExpressVPN предлага 3 различни ценови планове:

 • $ 12.95 на месец (Месечен план)
 • $ 9.99 на месец (Двугодишен план – таксуван на $ 59.95)
 • $ 6.67 на месец (Годишен план – таксуван на $ 99.95 + 3 безплатни месеца за първата година)

Hotspot Shield предлага 4 различни ценови планове:

 • $ 12.99 на месец (Месечен план)
 • $ 8.99 на месец (двугодишен план – таксуван на $ 53,94)
 • $ 5.99 на месец (Годишен план – таксуван на $ 71,88)
 • $ 3.49 на месец (3-годишен план – таксуван на $ 125.64)

Що се отнася до ценообразуването, Hotspot Shield предлага по-добри планове за потребителите на бюджет. Техният 3-годишен план е само около $ 26 повече от годишния план на ExpressVPN.

ExpressVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, продиктувана ясно в тяхната политика за възстановяване, без да се задават въпроси. Hotspot Shield предлага 45-дневна политика за възстановяване, но не успях да намеря онлайн политиката им за възстановяване, за да проверя дали има ограничения за нея. Свързах се с тяхната поддръжка на клиенти и бях информиран, че тяхната политика няма ограничения за честотна лента или връзки.

ExpressVPN VS Hotspot Ценови щит Присъда: Щит за гореща точка.

Обслужване на клиенти

И Hotspot Shield, и ExpressVPN имат опция за чат на живо за тяхната поддръжка на клиенти.

С ExpressVPN можете да получите достъп до портала за чат на живо навсякъде в уебсайта. Те не ви молят за идентифицираща информация, за да може чатът на живо да работи. Агентите за поддръжка на клиенти са напълно информирани за всичко, което ExpressVPN може да предложи и бързо да отговорят на всеки въпрос, хвърлен в тях. Ако агентът трябва да провери двойно информация, той ще ви информира за това и ще ви помоли да бъдете търпеливи, докато се свържат с вас с отговора.

Опцията за чат на Hotspot Sheild беше малко разочарование. За да започнете, можете да получите достъп до чат портала само от страницата им за цени. Няма бутон, който да щракнете, чатът просто ще се появи в долната част на страницата. Те изискват също име и имейл адрес, преди да можете да говорите с агент за поддръжка на клиенти. По време на множеството проведени тестове техните агенти непрекъснато спираха да отговарят за дълги периоди от време (максимумът, който преживях, беше 2 минути радио мълчание), без да ме информират за необходимостта да отлагам отговора. Те отговориха на всички основни въпроси за тяхната услуга, но отговориха с много неясни отговори на всеки въпрос, който не е в често задаваните въпроси.

ExpressVPN VS Hotspot Shield Присъда за обслужване на клиенти: ExpressVPN.

скорост

Нашите експерти проведоха тестове за скорост както за ExpressVPN, така и за Hotspot Shield.

Скоростите на ExpressVPN бяха сравнително последователни за всички тествани сървъри. Като цяло скоростите на изтегляне намаляха с около 10% на всички сървъри.

Скоростите на Hotspot Shield не бяха толкова постоянни на сървърите, които нашите експерти изпробваха. Скоростите на изтегляне понякога са само с 0,9% по-бавни, а друг път с 22,7% по-бавни.

ExpressVPN VS Hotspot Shield Скоростна присъда: Щит за гореща точка.

Поддръжка на устройства

ExpressVPN предлага поддържани приложения за:

 • Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Blackberry и изберете модели рутери.
 • Разширения за: Chrome, Firefox, Safari.

С ExpressVPN получавате до 3 едновременни връзки наведнъж.

Hotspot Shield предлага поддържани приложения за:

 • Windows, Mac, Android, iOS, телефон с Windows.
 • Разширения за: Chrome и Firefox.

С Hotspot Shield получавате до 5 едновременни връзки наведнъж.

ExpressVPN VS Hotspot Устройство за поддръжка на щит: ExpressVPN

Сървъри

ExpressVPN предлага 2000+ сървъра в 148 сървърни места в 92 държави. Списъкът на сървърите им е достъпен на уебсайта им.

Шейлд от гореща точка беше малко по-сложен. Трябваше да чакам, докато изтеглих приложението, за да разбера колко сървъра имат. Дори и тогава обаче все още не успях да разбера колко сървъра предлагат. Това, което знаем, е, че Hotspot Shield има сървъри само в 24 държави.

Присъда на ExpressVPN VS Hotspot Shield Server: ExpressVPN

ExpressVPN VS Hotspot Shield – Поверителност & Сигурност

Независимо от функциите, най-важният аспект на услугата на VPN е неговият подход към поверителността и сигурността на потребителя. Ето как тестваха тези двама доставчици:

Когато оценяваме сигурността на VPN, обикновено разглеждаме техните VPN протоколи, техните кодирания и тяхната политика за регистриране. Ето какво открихме с ExpressVPN VS Hotspot Shield:

ExpressVPN:

 • VPN протоколи: OpenVPN с TCP / UDP – SSTP – L2TP / IPsec – PPTP.
 • Шифроване: 256-битови AES криптиране, AED-256-CBC, Симетрична схема за шифроване на канали с данни, Предварително шифроване.
 • Политика за регистрация: ExpressVPN има строга политика за нулева регистрация (изпробвана и тествана).

Щит за гореща точка:

 • VPN протоколи: Hotspot Shield използва собствен протокол, наречен Catapult Hydra, разработен от тяхната майка майка AnchorFree.
 • Шифроване: 128-битови AES кодирания, TLS 1.2 сървъри, секрет напред.
 • Политика за регистрация: Hotspot Shield има политика с нулеви дневници (в съответствие с Политиката за поверителност, оспорвана от Центъра за демокрация и технологии).

ExpressVPN се оказа извън сянка на съмнение, че те не водят дневници на дейностите си за сърфиране. Hotspot Shield, от друга страна, беше обвинен, че споделя данни на своите потребители с трети страни.

Поверителност на щит ExpressSP VS Hotspot Shield & Присъда за сигурност: ExpressVPN

ExpressVPN VS Hotspot Shield – окончателна присъда

Въз основа на тестовете, които направихме, и функциите, предлагани от Hotspot Shield и ExpressVPN, ясно е, че ExpressVPN излиза като ясен победител. Щитът за гореща точка може да е по-достъпен, но неговите функции и поверителност & Сигурността не се справи добре с тези на ExpressVPN. Ако все още сте останали между двамата доставчици, не се колебайте да се абонирате за ExpressVPN. Може да е по-скъпо, но поне ви е гарантирана наистина сигурна и частна връзка с неговите услуги.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me