ExpressVPN срещу PureVPN

ExpressVPN срещу PureVPN: Кой доставчик на VPN услуги е по-добър? Избирането между първите двама претенденти в индустрията, ориентирана към услугите, никога не е било лесно, особено ако и двамата имат опит в работата на високо ниво и лоялни групи клиенти, които да зареждат. Това е една дилема, с която толкова много VPN потребители трябва да се справят, когато сравняват ExpressVPN с PureVPN, двама известни доставчици, които са на пазара за прилично количество време.


[Актуализиран август – 2018 г.]
ExpressVPN срещу PureVPN

ExpressVPN срещу PureVPN

ExpressVPN срещу PureVPN – Сравнение

За да се опитаме да направим решението донякъде по-лесно, ние продължихме напред и направихме преглед на двете, като разгледахме повечето важни аспекти, на които трябва да обърнете внимание в надеждна VPN услуга. В случай че търсите пълен преглед на тези две VPN услуги, разгледайте съответно нашия ExpressVPN преглед и PureVPN преглед. Ще ви помогнем с нашето сравнение и ще хвърлим малко светлина защо смятаме, че трябва да тръгнете ExpressVPN.

Ценообразуване

Както беше споменато по-горе, ExpressVPN и PureVPN съществуват известно време, като и двете са създадени съответно през 2009 и 2007 г. Поради това те имаха много време да анализират пазара и да измислят ценови стратегии, за които смятат, че ще успеят да привлекат целевите си клиенти. Ако хвърлите поглед върху разходите им за абонамент, ще забележите, че ExpressVPN е значително по-висок от ставките на PureVPN, като за един, три и шест месеца се зарежда съответно 12,95, 9,99 долара и 6,67 долара. PureVPN, от друга страна, таксува 9,95 долара за първия ви месец, 7,95 долара за период от шест месеца и 2,45 долара за двугодишна продължителност.

ExpressVPN поясниха в рекламата си, че са първокласна услуга, от която трябва да очаквате само най-доброто. Ако не искате да напрягате джоба си твърде много и ако търсите услуга, която си струва да попитате, тогава PureVPN е чудесен избор.

скорост & производителност

Със сървъри, разпръснати по целия свят и основно в двете Великобритания & САЩ, ExpressVPN обещава на своите клиенти достъп до глобално съдържание, независимо дали сайтовете са регионално ограничени или не. PureVPN също не е изостанал в това отношение с над 750 сървъра в 140 държави, които да обслужват нарастващия си списък от абонати.

По отношение на скоростта ExpressVPN има малко по-бърза услуга като цяло, но PureVPN позволява на техните клиенти да отиват за избрани сървъри, докато извършват специфични дейности като непрекъснати игри или торент. Тези, които искат да използват повече от едно устройство в един и същ акаунт, ще се радват да чуят това PureVPN позволява до 5, докато ExpressVPN, за съжаление, определя лимита им на 3.

поверителност & Сигурност

Промените и развитието на технологиите направиха необходимостта от доставчиците на VPN да гарантират, че тяхната услуга винаги е в крак с новостите на пазара. В резултат и на двете ExpressVPN и PureVPN имат най-новото в криптирането AES-256, но въпреки че първото може да се използва над Tor, последното работи добре, за да премине към уеб сайтове с лук.

Миналата година PureVPN бе в новините за това, че помага на полицията да работи за залавяне на киберпрестъпник, като предоставя своите данни за записване. Сега доставчикът на VPN промени своя ToS и има истинска политика за нулев дневник. PureVPN вече не държи на своите потребители.

Ако търсите непрекъсната анонимност в доставчик, може да искате да дадете време на PureVPN да се докажат.

Характеристика

 • VPN услугата си струва цената само ако функциите, които предоставя на своите клиенти, помогнат да се установи тяхната анонимност или да се повиши нивото на тяхната сигурност. Преминахме през редица услуги, за да сравним ефективността на двамата доставчици в сравнение един с друг. Ето какво разбрахме:
 • протоколи: Колкото по-голям е броят на протоколите, които доставчикът ви предлага, толкова по-добро качество на криптиране, което сте гарантирани. И двамата доставчици предлагат PPTP, OpenVPN, SSTP и L2TP, но PureVPN изминава допълнителната миля, за да осигури IKEv2.
 • Възможности за стрийминг: И двамата доставчици са в списъка на VPN доставчици, които са „чудесни за стрийминг“. ExpressVPN беше единственият, който може да гарантира неограничен достъп до американските Netflix, но PureVPN наскоро ги настигна с това.
 • начини за плащане: Ще можете да плащате и за двете услуги чрез различни средства като PayPal, Bitcoin или чрез множеството услуги за кредитни карти, достъпни в целия свят. И двете услуги приемат анонимно плащане, така че няма натиск да разкривате самоличността си, докато преминавате с плащането си.
 • Мобилни приложения: Пускането на който и да е от софтуера на доставчика на вашия Android, iOS или Windows смартфон трябва да е лесно, тъй като и двамата имат версии, които работят на такива.
 • Поддръжка на браузъра: В съчетание с правилния браузър, вашият доставчик има потенциал да осигури допълнителен слой сигурност. Смята се, че ExpressVPN работи малко по-добре с разширението на Chrome, но PureVPN се представя добре с разширения както на Firefox, така и на Chrome.
 • Скорости: ExpressVPN несъмнено е по-добър, що се отнася до скоростта на свързване, като се представя с 6,5% по-добре от PureVPN. Това е особено полезно, когато имате бавна интернет връзка.

Поддръжка на клиенти

Разбира се, всеки сериозен бизнес, базиран на услуги, трябва да гарантира, че екипът му за поддръжка на клиенти се състои от надеждни професионалисти, чиито клиенти могат да разчитат на добри съвети. Същият случай се отнася за доставчиците на VPN и те са направили много, за да гарантират, че техният център за помощ е в сила. ExpressVPN е добре известен със своите инвестиции в системи за обслужване на клиенти, което позволява на техните клиенти да получат помощ чрез услуга за чат на живо.

PureVPN едва наскоро установи опция за чат на живо за техния екип за поддръжка. Дори предвид това агентите за чат на живо не изглеждат толкова опитни, колкото обещава доставчикът. Техните често задавани въпроси и онлайн ръководства остават най-големият източник на полезна информация, която имат.

 ExpressVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, чрез която можете да изпробвате тяхното обслужване, а наскоро PureVPN започна да предлага 31-дневна гаранция. 

Прекратяване: ExpressVPN срещу PureVPN – Присъдата

След като разгледахме всички фактори, които според нас трябва да се сравнят при избора на доставчик на VPN, ExpressVPN излиза като по-добрият вариант срещу PureVPN. Те превъзхождат PureVPN по бързина и отлично обслужване на клиентите, въпреки че PureVPN има някои победи сами по себе си, като например по-добри цени и по-голяма сървърна мрежа. Като цяло и двамата доставчици все още остават топ избор, който е в състояние да задоволи вашите нужди по отношение на онлайн сигурността.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map