ExpressVPN VS NordVPN VS VyprVPN – Сравнителен преглед

За много хора избирането на VPN е много трудно решение. В тази статия ще преглеждам ExpressVPN срещу NordVPN срещу VyprVPN. Точно така, дами и господа, това е 3 за 1! Преди вече сравнихме ExpressVPN с NordVPN и ExpressVPN с VyprVPN, но решихме, че ще бъде интересно да видим как всички 3 доставчици се сравняват един с друг. Ще основавам сравнението на цените, поверителността & сигурност, бързина, сървърна мрежа, поддръжка на клиенти, съвместимост на устройства и достъп до American Netflix и допълнителни функции на всеки VPN. Така че, ако търсите VPN и сте заседнали между тези три опции, това е прегледът за вас.

ExpressVPN VS NordVPN VS VyprVPN - Сравнителен преглед

ExpressVPN VS NordVPN VS VyprVPN – Сравнителен преглед

ExpressVPN VS NordVPN VS VyperVPN – Преглед

Когато сте на пазара за нов доставчик на VPN, важно е да сте наясно какво предлагате от всяка VPN и как те се сравняват с другите услуги там. Това, което стана ясно при писането на този отзив, е, че никой VPN не е перфектен, винаги има нещо, което някой друг прави по-добре. Като се има предвид, можете лесно да направите разлика между „добри“ доставчици и „лоши“. Когато става въпрос за ExpressVPN срещу NordVPN срещу VyprVPN, можете ясно да кажете, че всичките им възможности предлагат надеждни надеждни услуги на своите потребители. В случай че търсите задълбочен анализ на всеки от тези VPN, не пропускайте да прочетете нашите индивидуални отзиви:

  • Преглед ExpressVPN
  • NordVPN преглед
  • Преглед на VyprVPN

Ако сте заседнали между тези 3 доставчици и търсите начин да направите своето решение, не забравяйте, че добрата VPN трябва да може да прави това, което искате. Въпреки че това сравнение ще покаже един VPN, който оглавява списъка, трябва да отделите време, за да изпробвате доставчиците (всички от които имат 30-дневна политика за възстановяване!), Преди да вземете свое собствено решение.

Ценообразуване

Първият фактор, който хората обикновено гледат, докато търсят VPN, за да се абонират, е цената. И трите VPN разполагат с 3 плана, като цената намалява по-дълго от плана. ExpressVPN е най-скъпият от трите, като се започне с $ 12,95 за месечния план, $ 59,94 за 6-месечния план и $ 99,84 за годишния план. NordVPN цени същите 3 плана съответно на $ 11.95, $ 54.00 и $ 83.88. Що се отнася до VyprVPN, ставките са $ 9.99, $ 59.94 и $ 80.04.

Що се отнася до ценообразуването, ExpressVPN е най-скъпият от групата, въпреки че споделя една и съща 6- месечна такса с VyprVPN. Като цяло, VyprVPN е по-евтината опция, ако търсите месечен или годишен абонамент.

поверителност & Сигурност

Поверителността и сигурността са две основни проблеми, когато става въпрос за VPN. ExpressVPN и NordVPN са базирани съответно на Британските Вирджински острови и Панама, докато VyprVPN са базирани в САЩ. Това означава, че от трите, VyprVPN може да бъде принуден да предаде информация на своите клиенти поради законите за запазване на данни в САЩ.

Що се отнася до криптирането и VPN протоколите:

  • ExpressVPN използва 256-битово AES криптиране и OpenVPN, PPTP, SSTP, IPsec и L2TP протоколи.
  • NordVPN използва 256-битово AES криптиране и OpenVPN, PPTP, IPSec, IKEv2 / IPsec и L2TP протоколи.
  • VyprVPN използва 128-битови и 256-битови AES кодирания и използва техния протокол Chameleon, който се счита за първият протокол, пробил непробиваемата защитна стена на Китай. Той използва OpenVPN и 256-битово криптиране.

VyprVPN е и единственият VPN от 3-те, който поддържа журнали на своите потребители до 30 дни. Според доставчика, дневниците се занимават с таксуване, оценка на услугата и отстраняване на проблеми. ExpressVPN и NordVPN имат строга политика за нулева регистрация, която може да е по-привлекателна за потребителя.

скорост

Нашият VPN експерт е провел тестове за скорост на всички 3 доставчици. Той се отчете с обяснението как всички 3 VPN се считат за VPN с висока скорост на интернет, но NordVPN влезе като победител с по-малко намаление на скоростта в цялата дъска. NordVPN е следван отблизо ExpressVPN и VyprVPN.

Сървърна мрежа

Колкото повече сървъри предлага VPN, толкова по-лесно е да деблокирате повече географски ограничени уебсайтове. VyprVPN е на последно място с броя сървъри, като 700+ сървъра са намерени в над 60 страни. ExpressVPN има 2000+ сървъра в повече от 94 държави, а NordVPN предлага 4800+ сървъра, открити в 62 страни.

За разлика от другите два обаче, VyprVPN притежава и управлява напълно собствените си сървъри. Като цяло, всички 3 VPN имат похвален брой сървъри, разпространени в голям брой държави. Това означава, че всички 3 VPN предлагат добър избор на сървъри, за да деблокират висок потенциал за гео ограничения. ExpressVPN може да има предимство пред другите 2 доставчика, като се има предвид, че неговата сървърна база се разпростира върху по-голям брой държави.

Съвместимост на устройството

Не бива да е прекалено изненадващо да заявим, че и трите услуги предлагат VPN приложения, които поддържат всички популярни платформи на устройства: Mac, iOS, Android, Windows, Linus. NordVPN е единственият VPN от 3-те, който предлага приложение, насочено към blackberry потребители. Всички 3 услуги също могат да бъдат конфигурирани в различни устройства, включително PlayStation и Xbox.

Предлагам, независимо от кой доставчик на услуги ще изберете, да конфигурирате вашата VPN на вашия рутер. Гарантира защита на всички устройства, свързани с вашия интернет. Недостатъкът на това е, че дори с помощта на повечето ръководства, намерени онлайн, може да се наложи да се почувствате малко удобни с технологично базирани инсталации, за да направите това.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти е много важна функция, която трябва да търсите в VPN. Искате екип за поддръжка, който да е запознат с продукта и проблемите, които може да срещне. Вие също искате да говорите с приятелски настроен агент, който е в състояние да обясни какво трябва да се направи спокойно. Екипите за поддръжка, специално за VPN, също трябва да са на разположение на потребителската база на 24/7 времева рамка.

Страхотното при всичките 3 доставчици на услуги е, че всички те предоставят опция за денонощен чат на 24 часа с познаващи и приятелски настроени агенти.

Достъп до американската Netflix

Нека обясня защо способността на VPN да отблокира Netflix USA е важен момент за сравнение. Преди няколко години почти всички VPN доставчици успяха да деблокират американската Netflix. След това Netflix започна да се насочва към споделени VPN IP адреси, като бавно блокира почти всички VPN доставчици.

Забраната за VPN на Netflix беше приета сериозно, че някои доставчици са спрели да се опитват да предлагат тази функция в рамките на своята услуга. Ето защо попадането на VPN, което може да отблокира US Netflix, е рядкост и повод за празнуване.

Всички ExpressVPN, NordVPN и VyprVPN отчасти деблокирайте US Netflix. Ето обаче проблемът, ExpressVPN и NordVPN са много по-последователни в способността си да деблокират американския списък на съдържание на стрийминг гиганта. VyprVPN отблокира Netflix от време на време, но по-често, отколкото не, ще се сблъскате с съобщението „Изглежда, че използвате разблокиращ или прокси сървър“ на Netflix.

Допълнителни функции

И накрая, нека разгледаме допълнителните функции, предлагани от ExpressVPN, NordVPN и VyprVPN. Всички 3 доставчици на услуги предлагат стандартните функции, които бихте очаквали от VPN. Някои от тези „допълнителни функции“ изглежда се намират в повече от един доставчик на VPN, но това, което се откроява при всеки от тях, е:

  • ExpressVPN ви позволява да запишете IP на любимия ви сървър.
  • NordVPN предлага 2048-битово SSL криптиране.
  • VyprVPN има протокола Chameleon, който беше протоколът, който успя да пробие Голямата защитна стена на Китай.

ExpressVPN VS NordVPN VS VyprVPN – Присъдата

След като сравните ExpressVPN с NordVPN и VyprVPN, можете да видите, че ExpressVPN каца на първо място. Въпреки че този доставчик струва малко повече от другите два, той все още удря пирона по главата във всеки отдел. Няма изненада ExpressVPN се счита за най-добрият доставчик на пазара днес.

NordVPN идва на близко секунда, предлагайки забележителни функции, които понякога засенчват ExpressVPN (скорост например). Причината обаче NordVPN да излезе на второ място е, че ExpressVPN постоянно предоставя висококачествената услуга, с която е известна. И накрая, VyprVPN обвързва списъка на последно място, още повече, че това е единственият VPN от 3-те, който поддържа потребителските регистрации.

Въпреки това сравнение обаче, ExpressVPN, NordVPN и VyprVPN са всички доставчици на VPN услуги, които си струва да се тестват. Всички те имат 30-дневна политика за възстановяване, затова предлагам да дадете на всеки доставчик, преди да вземете своето решение. Както винаги, моля, уведомете ме какво мислите в секцията за коментари. Също така бих искал да знам как е бил вашият VPN опит досега.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me