Сравнение между NordVPN и IPVanish – кой VPN е по-добър?

NordVPN срещу IPVanish: кой доставчик на VPN услуги трябва да се регистрирате в рамките на 2018 г.? IPVanish и NordVPN са двете VPN услуги, за които е известно, че предоставят звездно обслужване на клиенти на абонати, които са разчитали на тях за собствената си VPN защита и само този факт прави избора между една от двете много труден. Ако погледнете внимателно, ще разберете, че има някои специфични разлики, които могат да ви помогнат да решите на коя от двете услуги ще разчитате. Ще опитаме да изведем тези различия на преден план при това сравнение IPVanish срещу NordVPN. Да се ​​надяваме, че по времето, когато сте преминали през него, ще разберете коя услуга работи най-добре за вас.

Сравнение между NordVPN и IPVanish

Сравнение между NordVPN и IPVanish

NordVPN срещу IPVanish: Цени

Преди да навлезем в деликатния вид на функциите, предлагани от двете услуги, смятаме, че е по-добре, ако започнем с това колко ще ви струва да се абонирате за всеки един от доставчиците. Ценовият диапазон, предлаган от двете услуги, е доста сходен, въпреки че IPVanish излиза като малко по-евтин от NordVPN. NordVPN таксува $ 11,95 на месец за услугата, докато IPVanish иска само 10 долара. NordVPN има шестмесечен план, който струва $ 7,00, докато IPVanish таксува $ 8,99 за тримесечен план. И двете услуги имат годишен пакет, съответно за $ 5.75 и $ 6.49 за NordVPN и IPVanish.

Очаква се новите потребители на VPN, които не са много сигурни в нито един от двамата доставчици, може да искат да ги тестват и затова двамата предлагат гаранции за връщане на пари и безплатни пробни периоди за съответните потребители. NordVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, докато IPVanish позволява само по-кратка продължителност, с тяхната 7-дневна гаранция за връщане на парите. Ще можете да се наслаждавате на безплатна пробна версия само ако сте потребител на iOS за IPVanish, но ако не, можете да се обърнете към безплатната VPN пробна версия на NordVPN, която е отворена за всички потребители.

Като цяло, ако сте толкова загрижени за цената, тогава бихме ви посъветвали да отидете с NordVPN, но само ако смятате да се придържате към нея за дълги разстояния. Неговият план за 3,29 долара на месец за две години ви позволява да спестите много пари и все пак да се насладите на услугите на надежден доставчик на VPN.

NordVPN срещу IPVanish: функции

Видът функции, които се очакват от VPN услуга, ще информира за решението на мнозинството от хората, тъй като те са основният фактор, който ще определи стандарта на услугата, който да очаквате. Ето какво успяхме да определим:

  • Софтуер: IPVanish и NordVPN и двете имат добре проектирани приложения, които са лесни за навигиране, но имаше някои случаи, при които се казва, че IPVanish има редица проблеми, особено с неговото Mac OS приложение.
  • Превключване на сървъра: И двете услуги трябва да ви позволяват да превключвате между сървъри, което ви позволява да останете с любимата си услуга.
  • VPN протоколи: И за NordVPN, и за IPVanish ще се насладите на криптиране, улеснено от протоколи като OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, въпреки че NordVPN има леко предимство, като предлагате и IKEv2 / IPSec, и SSTP.
  • Поддръжка за поточно предаване: Стриймърите ще се радват да знаят, че NordVPN деблокира разнообразие, ако поточни канали, включително BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu и Netflix. IPVanish, от друга страна, също деблокира голяма част от онлайн каналите, но те не отблокират американския Netflix.
  • Добавени функции: IPVanish предлага на потребителите си функция, която те наистина не могат да получат никъде другаде, като включват безплатна NAT защитна стена за своите потребители и възможност за блокиране на LAN трафика, когато сте онлайн. NordVPN също е показал много замисленост със своята услуга, като е конфигурирал автоматично да актуализира софтуера си, съчетано с двойно криптиране, и допълнителен инструмент, озаглавен CyberSec, който защитава от зловреден софтуер.

производителност

По отношение на съвместимостта с други устройства и NordVPN, и IPVanish се справят отлично в пускането на версии на своя софтуер, които работят добре с всички популярни платформи на пазара. Тези операционни системи включват iOS, Mac, Android, Windows, Linux и голям брой интелигентни телевизори.

И двамата доставчици също имат големи сървърни мрежи, като NordVPN имат малко по-голяма мрежа от 1100 сървъра в 61 държави в сравнение с IPvanish, който има около 850 сървъра. Такива големи сървърни мрежи позволяват неограничена честотна лента и превключване на сървъри, като същевременно осигуряват огромна поддръжка за поточно и множество връзки. IPVanish позволява до 10 връзки, докато NordVPN позволява 6.

Онези, които знаят няколко неща за VPN услугите, трябва да останат наясно с факта, че VPN услугите ще „изядат“ част от вашата скорост на интернет, но това намаление зависи много от доставчика, с когото сте избрали да работите. В този случай IPVanish изглежда е претърпял най-малката загуба на скорост в сравнение с NordVPN, но повечето от резултатите от нашите тестове са били повече или по-малко непоследователни..

Обслужване на клиенти

Винаги ще можете да се свържете с представител за обслужване на клиенти чрез услугата за чат на живо от NordVPN, а на имейла ви също ще получите незабавно отговор от тяхната ефективна поддръжка по имейл. За IPVanish ще трябва да разчитате единствено на поддръжката по имейл, тъй като те нямат настроена услуга за чат на живо.

Ценообразуване & Сигурност

Нивата на защита, предлагани както от NordVPN, така и от IPVanish, са просто първокласни, като и двамата доставчици предлагат 256-битово AES криптиране, превключватели за интернет убийства, механизми за защита от течове на DNS и нулеви политики за регистрация. Ще можете също така да арендитирате анонимно и чрез двамата абонати, въпреки че IPVanish може да компрометира самоличността на своите потребители с любезност да бъдат базирани в САЩ, където се прилагат строги правила за данни. Заключихме, че NordVPN има по-добро предимство просто поради този факт, тъй като те са базирани в Панама, където няма такива правила.

NordVPN срещу IPVanish: Заключение

Резултатите, които направихме, показаха, че и двете IPVanish и NordVPN желаят да предлагат висок стандарт на качествена услуга, така че те се представиха много добре. Въпреки това можем да заключим, че NordVPN в крайна сметка приема наградата като по-добър избор, макар и с много тънък марж. Те имат повече сървъри по целия свят и тяхната услуга за чат на живо означава, че можете да говорите с екипа им за обслужване на клиенти в реално време и да подредите проблема си възможно най-бързо. Ако обаче търсите доставчик на VPN услуги, който да използва особено с Kodi, препоръчваме IPVanish.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me