5 причини защо трябва да използвате DuckDuckGo като вашата търсачка

Google просто е най-популярната търсачка в света. Толкова, че Google вече е глагол. Да, ние Google, не търсим онлайн. Въпреки съществуването на други търсачки, като DuckDuckGo, Yahoo и Bing, нищо никога не е успяло да победи повсеместността на Google. Ако има търсачка по подразбиране, тя трябва да бъде Google. Същото се отнася и за уеб браузърите. От Firefox и Safari до Internet Explorer и Google Chrome има само няколко уеб браузъри, които доминират на пазара. Те са безплатни, идват предварително инсталирани на повечето устройства и се радват на огромна популярност през годините. Не е нужно да мислите два пъти преди да изтеглите или използвате някой от тези браузъри, защото всички ги използват.

5 причини защо трябва да използвате DuckDuckGo като вашата търсачка

5 причини защо трябва да използвате DuckDuckGo като вашата търсачка

Онлайн проследяването се превърна в сериозен проблем

Всичко беше наред доскоро наскоро наскоро кражба на данни и нарушаване на сигурността. От социалните мрежи, нарушаващи поверителността в мрежата, до правителствените агенции, които гледат на потребителски данни, се появяват такива тревожни новини всяка минута или около.

Излишно е да казвам, че обикновеният потребител на интернет е загрижен за безопасността си в мрежата. Страхът само се засилва, когато правителството на САЩ открито дава на доставчиците на интернет услуги разрешение да проследяват и събират потребителски данни по желание. В повечето случаи потребителят дори не открива, че информацията им е тайно подслушвана и крадена.

Нещата стават по-страшни, когато обикновеният човек разбере, че любимата търсачка Google и браузъри като Firefox и Chrome редовно проследяват онлайн дейностите си. Има различни технологии за проследяване, използвани за наблюдение на информацията и използването им по всякакъв начин, по който те харесват. Събраната информация може да се използва за рекламни цели или за подпомагане на правителствени агенции.

Много хора не се интересуват от подобни проблеми и продължават да използват популярните браузъри. Но все по-голям брой хора започнаха да се събуждат от заплахи за поверителност онлайн и винаги търсят по-безопасни алтернативи.

Какво е DuckDuckGo?

Въведете DuckDuckGo, безплатна търсачка и разширение за уеб браузър, която не проследява вашите дейности. Освен че ви позволява да търсите онлайн, мисията на DuckDuckGo е да защитава интернет дейностите на потребителите и да защитава тяхната поверителност. Нито един от популярните браузъри не прави това.

Всички те са тук, за да събират и използват вашите данни тайно. DuckDuckGo се разграничава, като е търсачка и разширение за браузър, което ви защитава онлайн.

Откакто се появи през 2008 г., DuckDuckGo изгради база от милиони потребители. Той осигурява безопасна и безплатна услуга, която може да се ползва от всеки в света. Все още използвам същия стар браузър?

Защо трябва да използвате DuckDuckGo като вашата търсачка

Ето пет причини, поради които трябва да използвате разширението за уеб браузър на DuckDuckGo.

Можете да преглеждате само шифровани сайтове

Когато използвате обикновен браузър, обикновено се отвеждате на незашифрованата страница на уебсайт, дори и да е незащитена, защото се зарежда по-бързо. Въпреки това, когато използвате DuckDuckGo, ще бъдете отведени само до криптирани уебсайтове. Всички уебсайтове, които разглеждате в DuckDuckGo, са защитени и криптирани и пазят вашите данни.

Има опции за разпознаване и блокиране на проследяване

Няколко уеб страници имат в тях проследяващи Google и Facebook. Да, дори да отворите произволно уеб страница, може да има инсталиран тракер. Този тракер следи вашите онлайн дейности и събира вашите данни. Разширението DuckDuckGo и също ги блокира, така че имате сигурно изживяване.

Трябва да разберете политиките за поверителност на няколко сайта

Не е възможно потребителят да посещава всеки сайт поотделно и да проверява техните политики за поверителност. Повечето потребители дори не си правят труда да четат политиките за поверителност на уебсайтовете, преди да имат достъп до тях. DuckDuckGo улеснява тези потребители, като декодира политиките за поверителност на милиони сайтове. Базата данни се нарича Условия за ползване не е четена и редовно се актуализира.

Вашата сигурност не е компрометирана

DuckDuckGo е търсачка, изградена върху обещанието за пълна поверителност в Интернет. Компанията ясно заявява, че активността на потребителите изобщо не се проследява. Всъщност тракерите от други страници могат да бъдат блокирани. Когато използвате DuckDuckGo, можете да имате спокойствието, че вашите данни са в безопасност и не се крадат.

Той е безплатен и лесен за използване

DuckDuckGo е безплатна за използване и е толкова проста, колкото всяка друга търсачка. Дори когато имате различен браузър, можете да добавите DuckDuckGo като разширение за браузър и да се наслаждавате на поверителността онлайн. Лекотата и простотата правят DuckDuckGo толкова популярен сред няколко души.

DuckDuckGo – Какво следва за търсачките, ориентирани към поверителност?

DuckDuckGo може да не е най-известната търсачка днес, но с повишаването на осведомеността на всекидневните потребители на Интернет се увеличава и интересът им към онлайн решения, ориентирани към поверителност. Няма съмнение, че ще дойде време за търсачките, които дават приоритет на поверителността на своите потребители.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me