7 Roku-trick du borde veta

Med ökningen av online-streaming har ett brett utbud av strömningsenheter översvämmat marknaden. Det finns strömmande rutor och de mer bärbara strömpinnarna, och alla låter dig titta på dina favoritprogram där du vill. Bland alla strömningsenheter som finns tillgängliga idag är Roku det mest populära alternativet, dels på grund av överkomliga priser och dels på grund av olika Roku-enheter. Du har Roku Premiere, Roku Premiere +, Roku Express, Roku Express +, Roku Ultra och Roku Streaming Stick. Om du är som en vanlig användare använder du förmodligen din Roku-enhet som alla andra. Men det finns så mycket mer att upptäcka om alla Roku-enheter. Det finns dolda tips och trick som kommer att överraska dig med de olika sätten du kan justera enheten och tjänsten till din fördel. Här är sex dolda Roku-tricks som du kan använda för en bättre streamingupplevelse.


7 Roku-trick du borde veta

7 Roku-trick du borde veta

7 Roku-trick du borde veta

Roku-kanalen

Så bra som streamingtjänster är, kostar de lite pengar. Undrar du om det finns ett gratis alternativ till streamingtjänster? Ja, det finns det. Roku Channel är en helt gratis tjänst där du kan titta på filmer från partnerkanaler som Metro-Goldwyn-Mayer, Sony Pictures Entertainment, Warner Brothers och Lionsgate. 

Om du inte bryr dig om några annonser finns det praktiskt taget ingen annan nackdel med denna fantastiska gratistjänst som du bara får med Roku. Du behöver inte ange inloggningsdata eller betalningsinformation. Det bästa är att den här kanalen – som rullades ut förra hösten – finns tillgänglig på alla Roku-enheter.

Kanalgenväg

Roku är organiserad i kanaler, och ibland när du har bråttom att titta på din favoritprogram, kan det vara besvärande att navigera genom kanalerna. Om du har Roku-appen kan du undanröja detta problem. Det finns en What’s On-ikon längst ner på skärmen, som i princip är en genväg för filmer och visar snyggt organiserade i kategorier.

När du har den här genvägen behöver du inte klicka igenom alla kanaler för att hitta en bra show att titta på. Klicka bara på ikonen Vad är på så ser du en lista med allt som finns på just nu.

Mobilströmning

Roku-mobilappen för iOS eller Android är inte bara en fjärrkontroll för din Roku-enhet utan är också laddad med många funktioner som låter dig använda tjänsten till fullo. En av de viktigaste funktionerna i appen är Play On Roku, som gör att du kan strömma foton, musik och videoinnehåll lagrat på din telefon till din Roku-enhet. Allt du behöver göra är att gå till rullgardinsmenyn i appen och klicka på “Spela på Roku”.

Du måste välja vilken typ av innehåll du vill strömma och du är redo att gå. Kom dock ihåg att medan du strömmar från din telefon till Roku-enheten kan alla andra appar som du använder på din telefon ses på TV: n.

Smarta skärmsläckare

Om du pausar det du tittar på hittar du vanligtvis Roku-logotypen svävande runt skärmen efter någon gång. Det här är inte den bästa skärmsläckaren att titta på. Du kan enkelt ändra detta och välja en smartare skärmsläckare genom att gå till Skärmsläckare & Appar från din Roku-enhet. Välj mellan en rad skärmsläckare, från ett konstgalleri till senaste väderuppdateringar.

Spela spel

Även om inte på XBox-nivån, erbjuder din Roku ett antal roliga spel. Välj spel på menyn så får du njuta av olika spel som Pac-Man, Chop Chop Runner och Jeopardy. Du kan också njuta av rörelsekontrollspel med röstsökningsalternativet på Roku Enhanced Gaming Remote. Och med lägre skatter och fler jobb och alla dessa bonusar finns fler av dessa spel på menyn nu för så många människor.

Omedelbar repris

Kan du inte förstå vad skådespelarna på skärmen säger? Inga problem. Genom att gå till Inställningar > Bildtexter > Instant Replay, du kan få bildtexter på skärmen när du använder Instant Replay-knappen på fjärrkontrollen. Det här kan göras om du tittar på en utställning med främmande språk.

Få tillgång till amerikanska kanaler i utlandet

Planerar du att arbeta utomlands eller tillbringa en kort semester utomlands? Du funderar förmodligen på att ta med dig din Roku-strömningsenhet. På grund av geobegränsningar fungerar tyvärr de flesta om inte alla kanaler du har installerat på din Roku helt enkelt utanför USA. För att kringgå regionala begränsningar måste du förfalska din onlineposition med VPN-tjänsteleverantörer som ExpressVPN.

7 Roku-trick du borde känna till – Lås in

Beväpnad med dessa dolda tips, använd inte din Roku som alla andra gör. Gå framför alla andra genom att använda dessa sex tips och tricks för bättre strömning och få ut mesta möjliga av din Roku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map