7 Roku трикове, които трябва да знаете

С нарастването на онлайн стрийминга широка гама стрийминг устройства залива пазара. Има поточни кутии и по-преносимите стрийминг пръчки и всички те ви позволяват да гледате любимите си предавания навсякъде, където искате. Сред всички поточни устройства, предлагани днес, Roku е най-популярната опция, отчасти заради достъпната цена и отчасти заради разнообразието от устройства на Roku. Имате Roku Premiere, Roku Premiere +, Roku Express, Roku Express +, Roku Ultra и Roku Streaming Stick. Ако сте като всеки редовен потребител, вероятно използвате устройството си Roku като всички останали. Но има много повече неща за откриване на всяко устройство на Roku. Има скрити съвети и трикове, които ще ви изненадат с различните начини, по които можете да настроите устройството и услугата в своя полза. Ето шест скрити трика Roku, които можете да използвате за по-добро поточно изживяване.

7 Roku трикове, които трябва да знаете

7 Roku трикове, които трябва да знаете

7 Roku трикове, които трябва да знаете

Каналът Року

Колкото и да са стрийминг услугите, те струват малко пари. Чудите се дали има безплатна алтернатива на поточните услуги? Да, има. Каналът Roku е напълно безплатна услуга, където можете да гледате филми от партньорски канали като Metro-Goldwyn-Mayer, Sony Pictures Entertainment, Warner Brothers и Lionsgate. 

Ако нямате нищо против няколко реклами, на практика няма друг недостатък на тази невероятна безплатна услуга, която получавате само с Roku. Не е необходимо да предоставяте данни за вход или информация за плащане. Най-хубавото е, че този канал – който се разгъна миналата есен – е наличен на всяко устройство на Roku.

Пряк път към канала

Roku е организиран в канали и понякога, когато бързате да гледате любимото си шоу, може да бъде притеснително да се ориентирате по каналите. Ако имате приложението Roku, можете да отстраните този проблем. В долната част на екрана има икона „Какво е включено“, която всъщност е пряк път за филми и показва добре организирани в категории.

Когато имате този пряк път, не е нужно да кликвате през всички канали, за да намерите добро шоу за гледане. Просто кликнете върху иконата Whats On и ще видите списък на всичко, което се случва в момента.

Мобилно поточно предаване

Мобилното приложение Roku за iOS или Android е не само дистанционно управление за вашето устройство Roku, но и се зарежда с множество функции, които ви позволяват да използвате услугата максимално. Една от най-важните характеристики на приложението е Play On Roku, която ви позволява да предавате снимки, музика и видео съдържание, съхранявани на вашия телефон, към вашето устройство Roku. Всичко, което трябва да направите, е да отидете на падащото меню в приложението и да кликнете върху „Играй на Roku“.

Трябва да изберете типа съдържание, което искате да предавате, и сте готови да отидете. Въпреки това, не забравяйте, че докато предавате поточно от телефона си към устройството Roku, всяко друго приложение, което имате достъп до телефона си, може да се види на телевизора.

Умни скрийнсейвъри

Ако направите пауза на това, което гледате, обикновено ще намерите логото на Roku, плаващо около екрана след време. Това не е най-добрият скрийнсейвър за гледане. Можете лесно да промените това и да изберете по-интелигентен скрийнсейвър, като отидете на Скрийнсейвъри & Приложения от вашето устройство Roku. Изберете от набор от скрийнсейвъри, от художествена галерия до последните актуализации на времето.

Играя игри

Въпреки че не е на ниво XBox, вашият Roku предлага редица забавни игри. Изберете Игри от менюто и можете да се насладите на различни игри като Pac-Man, Chop Chop Runner и Jeopardy. Можете също да се наслаждавате на игри с контрол на движението с опцията за гласово търсене на Roku Enhanced Gaming Remote. И с по-ниски данъци и повече работни места и всички онези бонуси, повече от тези игри са вече в менюто за толкова много хора.

Незабавно възпроизвеждане

Не можете да разберете какво казват актьорите на екрана? Няма проблем. Като отидете в Настройки > Надписи > Незабавно възпроизвеждане, можете да получавате надписи на екрана, когато използвате бутона за незабавно възпроизвеждане на дистанционното. Това може да стане, ако гледате шоу на чужд език.

Достъп до американските канали, докато сте в чужбина

Планирате да работите в чужбина или да прекарате кратки ваканции в чужбина? Вероятно мислите да вземете вашето поточно устройство Roku със себе си. За съжаление, поради гео ограниченията повечето, ако не всички канали, които сте инсталирали на вашия Roku, просто няма да работят извън САЩ. За да заобиколите регионалните ограничения, трябва да излъжете вашето онлайн местоположение, като използвате доставчици на VPN услуги като ExpressVPN.

7 Roku трикове, които трябва да знаете – приключвайте

Въоръжени с тези скрити съвети, не използвайте своя Roku както всички останали. Изпреварвайте всички останали, като прилагате тези шест съвета и трика за по-добро предаване и извличане на максимума от вашия Roku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me