Är VPN lagligt och säkert att använda?

Är VPN lagligt och säkert att använda? Många som överväger att använda VPN till kringgå regionala begränsningar för första gången tvekar. De har två stora problem. Begår de en olaglig handling genom att använda ett virtuellt privat nätverk? Sätter de deras enhets säkerhet i fara? I den här guiden kommer jag att täcka både VPN-lagliga och säkerhetsfrågor. Så, är VPN-säkert och lagligt att använda i Australien, Kanada, Storbritannien, Tyskland, Frankrike eller USA? Låt oss ta reda på.

Är VPN lagligt och säkert att använda?

Är VPN lagligt och säkert att använda?

Är VPN Safe?

VPN: s huvuduppgift är att lägga till en extra lager av integritet och säkerhet till dina online-aktiviteter. Med andra ord är du säkrare med VPN än utan det. All din Internet-trafik är krypterade. Varken din Internetleverantör, hackare eller myndigheter kan lyssna på vad du gör online. Det är så länge du använder en ansedd VPN-leverantör.

Tyvärr har inte alla VPN-tjänster sina användares säkerhet i hjärtat. Detta gäller särskilt gratis VPN: er som Hola. Istället för att skydda användarens Integritetsskydd och säkerhet säljer de dina privata uppgifter och till och med bandbredd till tredje part. Du måste inse att när du ansluter till en VPN-server passerar all din trafik igenom den servern.

Slutsatsen är det en VPN är säker så länge du använder rätt VPN-leverantör.

Är VPN Legal i USA, Kanada eller någon annanstans?

Kort sagt, ja, VPN är helt lagligt. Om du ställer in ditt eget virtuella privata nätverk eller registrerar dig med en VPN-leverantör får du inte några juridiska problem. I själva verket använder myndigheter, advokatbyråer, bokföringsföretag alla sina egna privata nätverk. På så sätt kan de hålla all sin känsliga data borta från nyfikna ögon. Med andra ord är användning av VPN inte olagligt i USA, Kanada, Australien eller Storbritannien. Det finns ingen lag som förbjuder medborgarna i dessa länder att ansluta till en VPN-server.

I vissa länder finns det emellertid bindande lagar som tvingar VPN-leverantörer att släppa sina användares uppgifter om en myndighet begär dem. Det du behöver se till är det din VPN-tjänst har inga loggar av dina surfaktiviteter.

Vissa strömningskanaler kan säga att att titta på deras videor när de är anslutna till en VPN-server strider mot deras användarvillkor. De kan avbryta ditt prenumeration om du använder VPN. Dessa händelser har emellertid varit få och långt mellan dem. I de flesta fall blockerar en strömmande kanal helt enkelt videon du försöker titta på tills du kopplar bort din VPN-anslutning.

Länder med förbjudna VPN: er

Frihet är inte så lätt tillgänglig för alla. Här är en lista över de bästa länderna där liberala internettjänster, såväl som VPN, antingen är begränsade eller direkt förbjudna:

Kina

Folkrepubliken Kina är ett av de mest restriktiva länderna i världen när det gäller gratis internetåtkomst. The Great Firewall of China blockerar en mycket omfattande lista över webbplatser som annars är fritt tillgängliga överallt. Detta inkluderar Google, Facebook, YouTube och många andra populära webbplatser som vi använder varje dag. Kina har tappat ned VPNs nyligen.

Du kan dock använda VPN för att kringgå regeringsförbudet och få tillgång till innehållet på dessa webbplatser. Insåg detta har den kinesiska regeringen antagit en lag som förbjuder alla andra VPN än de som godkänts av regeringen.

Bristerna i detta är uppenbara. Regeringsgodkända VPN: er kommer inte att tillåta dig åtkomst till webbplatser som är förbjudna i landet. Dessutom kan dessa enkelt användas av regeringen för att övervaka internetaktivitet. Om du inte respekterar dessa lagar kommer du att få en stor böter och i vissa fall kan det till och med leda till fängelse.

Nordkorea

Nordkorea är en av de mest strikta internetlagarna i världen, som är ett annat exemplifierande tillstånd där människor inte verkligen åtnjuter mycket frihet. Det har faktiskt ständigt strävat mot ett nationellt intranät. Detta innebär att nordkoreanerna snart kan vara helt avstängda från det globala internet i stort. Endast en handfull statliga tjänstemän har faktisk tillgång till internet och till och med de har många webbplatser blockerade.

Oavsett om det faktiskt finns ett kärnkraftkrig mellan USA och NK eller inte, är det uppenbart att NK-regeringens krig mot sitt eget folks frihet blir en större framgång med varje dag som går.

ryssland

Den ryska regeringen har alltid varit på vakt mot ”dissens” bland massorna. Detta påverkar i synnerhet online-dissens. LGBTQ-aktivister och liberaler som stöder dessa grundläggande mänskliga rättigheter utsätts till exempel ofta för tunga böter och påföljder när de hittar sina åsikter på nätet.

Så människor i Ryssland har använt VPN för att diskret ansluta till likasinnade människor och uttrycka sina åsikter om regeringens förtryck. Men regeringen har tagit på detta och nyligen antagit ett antal lagar som förbjuder VPN-användning. Ryssland kan vara ett bra ställe att resa men förvänta dig inte att dina vanliga friheter respekteras när du är där.

Kalkon

Turkiet är ett av de säkrare och mer liberala islamiska länderna i världen. Turkiets medborgare åtnjuter utan tvekan större rättigheter (läs privilegier) än någon annan islamisk nation i världen. Detta har vanligtvis också utvidgats till Internet.

På senare tid har dock den turkiska regeringens politik förskjutits mot att begränsa internetfriheten. Deras sociala medier har utsatts för landsomfattande förbud och denna rörelse förväntas vara långvarig.

Så för att återuppta gratis tillgång till internet tyckte många medborgare till VPN. Men regeringen var snabb att upptäcka detta och gjorde flera nedbrytningar av VPN-tjänsteleverantörer och användare. Nu som det står kan det vara tråkigt att använda sig av VPN i landet.

irak

Helt sedan USA: s invasion av Irak har landet kämpat för att hitta sina fötter och upprepade gånger misslyckats. Upproret är utbredd i landet och människors liv påverkas ständigt av civila störningar och våld. Ökningen av ISIS har ytterligare lett till en minskning av de grundläggande rättigheterna.

I ett försök att avskräcka mer ISIS-propaganda från förorenande sociala medier i landet har Iraks regering helt enkelt stängt av internettjänster i hela nationen. Naturligtvis är VPN: er en del av paketet och om du fastnar i ett, kan du landa i några allvarliga problem.

Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten kan ha öppnat sin dörr för internationella resenärer, utländska investerare och andra, men det är fortfarande ett av de mest restriktiva regimerna i världen. Det är allmänt känt för att införa en hel del begränsningar för beteende och tal, och internet är inget undantag från detta. I en ny serie impositioner har landet förbjudit VPN-användning, men det finns en fångst. Endast de aktiviteter som kringgår regelbundna internetförbud betraktas som olagliga. Om du använder VPN inom statsdefinierade gränser är det inte ett problem. Om du reser till Förenade Arabemiraten för första gången, blir du förvånad över att ta reda på att även VoIP-appar som Skype och Whatsapp är blockerade.

Bästa VPN-leverantörer 2019

Som jag tidigare har sagt, kan du använda vissa ‘gratis’ VPN-leverantörer som får dig till problem. Du kan äventyra din online-säkerhet och integritet utan att ens veta. Det är därför det viktigaste steget är att välja en laglig och säker VPN. Jag har granskat en hel del VPN-tjänster och gått igenom deras ToS och sekretesspolicy också. Här är mina topp 4 VPN-enheter när det gäller säkerhet och laglighet. Du är helt säker och bryter inte mot några lagar genom att registrera dig med någon av följande VPN: er.

Är ExpressVPN Legal i Kanada, USA, Australien eller Frankrike?

Som jag nämnde tidigare begår du inget cyberbrott genom att registrera dig och använda ExpressVPN.

 • De har inga loggar över din surfaktivitet.
 • Du kan surfa på webben, kringgå regionala begränsningar, och titta på film online anonymt.
 • ExpressVPN gör att du också kan spärra alla större strömningskanaler. Detta inkluderar Sling TV, DirecTV, Netflix, Hulu, BBC och många fler.
 • Deras 30-dagars återbetalningsperiod är nästan oöverträffad.

Lista över juridiska VPN-tjänster

 • ExpressVPN
 • HideMyAss
 • IPVanish
 • BulletVPN
 • NordVPN
 • VyprVPN
 • StrongVPN
 • Privat internetuppkoppling

Är VPN lagligt och säkert?

VPN har blivit en integrerad del av internetanvändningen. Från att skydda din identitet till åtkomst till geo-blockerat innehåll till att uttrycka dina åsikter utan rädsla för regeringens åtgärder gör VPN allt enklare. Men om du är i ett land som avskräcker VPN-användning bör du fortsätta med försiktighet. Det kan vara mycket tillfredsställande att använda internet fritt när det är förbjudet, men det kan komma med allvarliga återverkningar som bäst undviks.

Innan du laddar ner och börjar använda ett VPN, rekommenderas det starkt att du bekanta dig med de omgivande lagarna och påföljderna i samband med dem. På så sätt kan du veta hur du är säker och fortfarande njuta av alla nöjen som internet kan ge.

Om du planerar att resa i ett repressivt land (som Kina), se till att du redan har ett VPN på ditt system. Fortsätt också med försiktighet eftersom användningen av VPN är olaglig där.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me