Är VPN Legal i UAE?

Använder VPN i UAE legal eller inte? UAE-invånare lever i en värld där de nöjer sig med vissa begränsningar för att hålla sig säkra och hålla sin regering lycklig. Människorna som bor i Förenade Arabemiraten är under allvarliga internetbegränsningar som gör att de inte kan komma åt vissa material. Du kan inte titta på den amerikanska versionen av strömningskanalen Netflix eller gå på en datingwebbplats eller till och med videochatt med dina kamrater på Skype, allt detta är förbjudet i Förenade Arabemiraten. Sådana begränsningar är faktorer som driver behov, efterfrågan och användning av VPN: er. Vad händer nu om regeringen beslutar att förbjuda VPN också?

Är VPN Legal i UAE?

Är VPN Legal i Förenade Arabemiraten?

Tyvärr hände det. En lag som begränsar användningen av VPN: er har utfärdats, och sakerna tog en tur till det värre. VPN-förbudet faller på nummer 12 enligt Federal Law of 2016 of Cyber ​​Crimes Law som kriminaliserar användningen av VPNs i Förenade Arabemiraten. Så nu är inte bara webbplatser, tjänster och VoIP blockerade i Förenade Arabemiraten, utan också VPN: n som blockerar dem. Detta förbud har gjort att UAE-medborgarna ställer frågor om “Nu vad?” och “Betyder det att VPN är olagliga nu?”

Är VPN Legal i Förenade Arabemiraten?

Motsvarande bestämmelse i lagen om cyberbrott anger följande: ”Varje person som kringgår internetprotokolladressen genom att använda en vilseledande adress eller en adress som tillhör andra eller på något annat sätt för att begå ett brott eller förhindra dess upptäckt ska straffas med fängelse och böter som inte är mindre än ( 150 000 AED och högst (500 000 AED) eller med någon av dessa straff. “

  Bypass UFC Fight Pass Blackouts How to with VPN/Proxies

Lagen säger att människor bara får göra det använda lagliga VPN-tjänster eller annars får konsekvenserna av antingen fängelse eller böter beroende på brottets allvar. Enligt Cybercrime Law nummer 9 kan polis och myndigheter vidta rättsliga åtgärder mot dem som använder olagliga VPN för annan olämplig verksamhet.

Därför, om en emiratisk medborgare eller en expat som bor i Förenade Arabemiraten använder VPN för legitima syften, användning av VPN i sig skulle inte vara olagligt.

Sammanfattningsvis bör du kunna använda VPN i Förenade Arabemiraten så länge VPN-tjänsteleverantören är laglig och du inte begår några cyberbrott när du är ansluten till en VPN-server.

Vad är en VPN?

Ett virtuellt privat nätverk skapar en tunnel som görs tillgänglig efter anslutning till en utländsk server. En VPN krypterar och säkrar din anslutning så att du inte behöver oroa dig för vad du gör online. Efter ändringen i din IP blir du anonym och kan inte upptäckas av Internetleverantörer. Du beviljas också skydd mot hackare, övervakning och faror online.

RankVPN ProviderLink
rang vpn-provider
 • 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti
 • Obegränsad bandbredd
 • Appar för alla dina enheter
 • 24/7 Live Support
 • Exklusiv 49% rabatt!

Besök ExpressVPN

rang vpn-provider Besök BulletVPN
rang vpn-provider Besök NordVPN
4 vpn-provider Besök Surfshark

Vad används VPN för i Förenade Arabemiraten?

UAE-invånare har inte en, men många skäl som motiverar deras VPN-användning.

 1. Säker anslutning: Anslutning till offentliga nätverk på kaféer och restauranger i Förenade Arabemiraten kan säkras med ett virtuellt privat nätverk.
 2. Mask IP-adress: Ändring av din IP-adress ger dig friheten att surfa på internet säkert och privat i Förenade Arabemiraten.
 3. Tillåt åtkomst till blockerat innehåll: VPN: er ger sina användare tillgång till Skype, Facetime och andra VoIP-tjänster där de är förbjudna i Förenade Arabemiraten.
 4. Skydda data: De snäva krypteringarna och inga loggningsprinciper som VPN-tjänsteleverantörer erbjuder gör användarnas online-data privata och otillgängliga av varken regeringen eller ISP: er.
 5. Omgå geo-begränsningar: Att äga ett VPN låter dig titta på dina favoritfilmer, TV-program, levande sportevenemang och tjänster som US Netflix och Spotify även om Förenade Arabemiraten inte strömmar dem.
 6. Upprätthålla integritet: Förenade Arabemiraten håller reda på medborgarnas online-aktivitet, vilket innebär att integritet inte upprätthålls där. Det kan dock ändras genom att registrera dig med ett VPN.
  Как да гледате зимни олимпийски игри 2023 на живо онлайн

Bästa VPN för Förenade Arabemiraten

Här är en lista över VPN-tjänsteleverantörer som oftast används i Förenade Arabemiraten. För en djupgående analys av vart och ett av dessa VPN: er, kolla in vår bästa VPN för UAE-granskning.

ExpressVPN

ExpressVPN är nummer ett på vår lista. Deras servrar finns i över 90 länder så anslutning till en oavsett avstånd bör inte vara ett problem. Återblockering av Skype, Netflix, Whatsapp eller BBC i Förenade Arabemiraten garanteras med ExpressVPN. Deras lättanvända programvara, starka krypteringsmetoder och snabba hastigheter är alla uppmuntrande faktorer för att prenumerera på sina tjänster.

NordVPN

NordVPN s Deras dubbla krypteringsmetod där trafiken dirigeras mellan två servrar istället för en ger användaren en känsla av säkerhet, vilket är mycket som behövs för att känna i UAE. De behåller inte heller loggar över sina användares internetaktiviteter och de arbetar i snabba hastigheter.

IPVanish

IPVanish erbjuder PPTP, L2TP och OpenVPN som sina valda protokoll, alla säkerhetskopierade med en 256-bitars AES-kryptering. Om det inte representerar säkerhet, vad gör då? För att göra saker ännu säkrare behåller IPVanish inte loggar över sina användares trafik. De ger också höga serverhastigheter, vilket är viktigt för dem som planerar att strömma nyheter, direktsändningar eller sportevenemang från deras favoritkanal eller webbplats i Förenade Arabemiraten.

VPN: er i Förenade Arabemiraten, juridiska eller olagliga?

Anledningen till att UAE-myndigheterna utfärdar alla dessa lagar och begränsar användarnas internetfrihet är förståeligt, men ändå något orimligt. Regeringen är rädd att om medborgarna inte tar nödvändiga försiktighetsåtgärder, kan medborgarna bli utsatta för obehagligt innehåll som kan skada samhället. Vad en medborgare väljer att göra online är hans / hennes verksamhet ensam, och så länge har en VPN uppmuntrat det onlinemedvetet. Medborgare i Förenade Arabemiraten får bara använda lagliga VPN: er, annars måste de få allvarliga rättsliga konsekvenser. Att använda ett lagligt VPN är dock bättre än att inte använda ett alls.  

  Cómo ver Spectrum TV fuera de los EE. UU.

relaterade inlägg

 • Hur man tittar på Netflix Streaming offline

  Hur man tittar på Netflix Streaming offline?

  Inga kommentarer | 1 december 2016

 • 10 Netflix-hemligheter som du inte kände

  10 Netflix-hemligheter som du inte kände

  Inga kommentarer | 11 jan 2023

 • Omgå geo-begränsningar och platsfel på några minuter

  Hur man förbi geo-begränsningar och platsfel

  56 Kommentarer | 8 april 2014

 • Hur man tittar på Eir Sport utanför Irland

  Hur man tittar på Eir Sport utanför Irland

  Inga kommentarer | 4 februari 2023

Om författaren

karl

Strömmande prylar geek. Intresserad av varje liten sak som finns att veta om att kringgå regionala begränsningar. En ivrig troende på rätten att skydda integritet online. Charles har också granskat många VPN-tjänsteleverantörer och vet hur man kan skilja de goda äpplen från de dåliga.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me