Bästa 5 eSports-strömningskanaler

De senaste åren har varit betydande för streaming. En ökande andel av stadsbefolkningen flyttar sig bort från traditionell tv och blir ansluten till streamingtjänster.

Bästa 5 eSports-strömningskanaler

Bästa 5 eSports-strömningskanaler

En ny tid

Det finns flera orsaker till att streaming har ersatt TV för många människor, särskilt de nyare generationerna. Variation och lättillgänglighet är två av de viktigaste faktorerna.

Oavsett om det är live eller på begäran, erbjuder streaming mycket mer variation än tv någonsin kunde. Eftersom tillgång till internet är tillgänglig över hela världen har det varit lätt för streaming att blomstra.

Trots mångfalden av innehåll som den erbjuder, kostar streaming mycket mindre än kabel- eller satellit-TV. Även de traditionella TV-programmen är nu tillgängliga för strömning, vilket gör att människor ger upp kabelanslutningen. 

Sports Streaming

Fram till nyligen var sport det enda människor som behövde TV: n för. Men nu finns det flera strömningstjänster dedikerade till levande sporter. Även om detta är dåliga nyheter för kabel- och satellit-TV-industrin, är det bra nyheter för dem som alltid har velat ha fler sportströmningstjänster även om NFL har krossat massor av sin fanbas och Nike har förolämpat landet som gjorde det rikt. Under Armour älskar Nike Kaepernick-beslutet men detta är ett annat ämne!

Trots att traditionella sporter finns tillgängliga både på tv- och streamingplattformar, är eSports huvudsakligen tillgängligt på streamingtjänster. eSports är en tävling eller turnering som involverar videospel.

Detta är fortfarande en nischmarknad, men det växande antalet entusiaster har lett till skapandet av flera streaming-plattformar för e-sport.

Streaming idag har mycket mer räckvidd än traditionella plattformar. Det är anledningen till att många eSports-organisationer lever streamtävlingar och turneringar för att växa följande och även sätta in sponsorer. En hel sektion ägnas ofta åt hanteringen av streaming.

Bästa 5 eSports Streaming Channel

Här tittar vi på några av de mest populära e-sportströmplattformarna.

1. Dra ut

Twitch blev den tidigaste streaming-plattformen för e-sport, för liveströmning av videospel under 2011. Eftersom videospel inte hade någon dedikerad streamingplattform då, blev Twitch en massiv framgång även under de första dagarna. På grund av plattformens popularitet förvärvades den av Amazon för 970 miljoner dollar.

Efter förvärvet fick plattformen olika nya filialer utanför videospel för catering till alla slags streamers.

Förutom sport har Twitch också vanliga streamingtjänster. Twitch handlar också med mikrotransaktioner sedan 2016, efter att ha introducerat sin egen cryptocurrency som heter Bits, som kan användas för att tippa programföretag som ett tecken på uppskattning. Samma år introducerade plattformen Twitch Prime, något enligt Amazon Prime.

2. Blandare

Detta är en Microsoft-ägd plattform, som tidigare kallades Beam, innan den köptes ut av Microsoft. Vad som gör att Mixer sticker ut från resten är den låga latensen mellan sändningen och innehållet som når tittarna.

Detta innebär att användare kan titta på evenemanget i realtid, precis som det sker. Flera andra strömningstjänster för sport lider av 10 eller 20 sekunder för latens, och håller inte handlingen i realtid längre. Mixer tillåter också tittarna att interagera direkt med vissa spel när de äger rum.

3. YouTube-spel

Denna plattform förenar både live och on-demand e-sportinnehåll. Du kan antingen titta på live-evenemang när de äger rum i realtid, eller så kan du bläddra igenom det enorma videobiblioteket för att välja önskade spelvideor.

Liveströmning är fortfarande det primära fokuset för YouTube Gaming, men eftersom det också har ett on-demand-avsnitt, är det inte bara enklare att söka efter videofilmer utan också mycket roligare. Med YouTube Gaming kan användare spola tillbaka en direkt sändning, spela upp vissa delar eller titta på från början.

4. Facebook-spel

Facebook Gaming är en ny aktör på streamingmarknaden eSports, men eftersom det är Facebook har det redan lyckats påverka branschen. Plattformen har bara lanserats i år och heter FB.gg.  

Vad Facebook Gaming gör är att analysera sidorna som användare har gillade och grupperna de har gått med för att anpassa liveinnehåll. Facebook-spel live streamar kan också hittas på Facebook nyhetsflödet. Före lanseringen hade Facebook Gaming också lockat tittare från andra plattformar att gå med på deras plattform.

Men även om Facebook Gaming fortfarande är väldigt ung, ligger det inte bakom att samla in några exklusiva sändningsrättigheter, inklusive ESL Pro League och ESL One-serien, Gfinity Elite-serien, Twin Galaxies ‘ H1Z1 Pro League, och Hi-Rez Studios ‘ Paladins elitserien.

5. Ånga-TV

Steam.tv är en av de nyaste aktörerna inom eSports streamingbranschen. Även om det redan finns flera andra spelplattformar lockar Steam TV-utvecklare tittarna med direktsändningar av videospel inom Steam Community.

Steam TV har också ett antal andra användbara funktioner, som chattintegration. På plattformen kan användare separera offentlig chatt från den personliga chatten.

Det finns också inbyggd röstchatt för Google Chrome. Även om Steam TV ännu inte har använts för några större sändningar, blir det långsamt populärt hos både programföretag och publik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me