Bästa krypterade meddelandeappar för integritetsmedvetna användare

Alla som vet något om internet har hört talas om Edward Snowden. Ingen kan förneka att han har haft en betydande inverkan på våra onlineliv. Tack vare honom är människor mer medvetna än någonsin om deras integritet på internet. De följer noga faktorer som metadata, stöld av data, digital snooping och övervakning. Detta har resulterat i ett krig mellan regeringar och företag om frågan om dataanvändning. Apputvecklarna runt om i världen undersöker dock hur användaren kan ta kontroll över sin egen integritet. Det sätt på vilket vi meddelar våra medarbetare, vänner och släktingar har utvecklats utan erkännande. Vikten av att hålla dessa meddelanden privata har emellertid aldrig varit lika viktig som nu. Det är det främsta skälet till varför så många människor letar efter appar som erbjuder en-till-än-kryptering för att säkra sina meddelanden.

Bästa krypterade meddelandeappar för en sekretessmedveten användare

Bästa krypterade meddelandeappar för en sekretessmedveten användare

End-to-End-kryptering är ett måste

Genom att erbjuda kryptering från en till ände ger de fler säkerhetsalternativ för alla. Tillagda säkerhetsfunktioner gör att vi kan se till att alla vi bryr oss om är säkra. Ingen annan än avsändaren och avsedd mottagare kan komma åt meddelandena.

Vi vet att myndigheterna och polisorganen har ett stort intresse av att upprätthålla övervakningen av digital kommunikation. Därför är krypterade meddelanden ett mycket hett diskuterat ämne i samhället idag. När det gäller privatlivsguruer är kryptering ett måste.

I vissa applikationer krypteras alla chattar automatiskt som standard och du behöver inte aktivera några inställningar. I andra appar kan saker vara mer intrikat utformade. Du kanske måste skapa hemliga chattrum. Att vara säkerhetsmedveten betyder inte att du är paranoid. Efter Snowden-uppenbarelse är integritet en angelägenhet för alla och därför ger vi dig de bästa apparna för att säkerställa samma sak.

Bästa krypterade meddelandeappar

I vissa applikationer krypteras alla chattar automatiskt som standard och du behöver inte aktivera några inställningar. I andra appar kan saker vara mer intrikat utformade. Du kanske måste skapa hemliga chattrum. Att vara säkerhetsmedveten betyder inte att du är paranoid. Efter Snowden-uppenbarelse är integritet en angelägenhet för alla och därför ger vi dig de bästa apparna för att säkerställa samma sak.

1. Signal

Signal, skapad av Open Whisper Systems, är utan tvekan den mest kända meddelanden-appen för integritetsmedvetna människor. Appen är gratis och erbjuder både meddelanden och röstsamtal med komplett kryptering. Användare kan sms till andra, ringa samtal och till och med dela bilagor och media säkert.

Du behöver inte PIN-koder eller unika inloggningar för detta. Detta gör det extremt enkelt att använda. Appen erbjuder också automatisk radering av meddelanden efter vissa tidsperioder. Appen kan också användas på stationära datorer med en Chrome-webbläsarplugin.

2. WhatsApp

WhatsApp har gradvis gått in på marknaden för krypterade meddelanden. Ursprungligen började det arbeta med Open Whisper Systems 2014 och använde metoder som liknar Signal för säker kommunikation. Under 2016 förklarade den dessutom en-till-ende-kryptering på alla sina tjänster inklusive, chattar, videomeddelanden, gruppchattar, röstmeddelanden etc. WhatsApp tillhandahåller en säkerhetsverifieringskod som kan delas med en kontakt för att säkerställa kryptering.

3. Telegram Messenger

Denna app anses allmänt vara den snabbaste krypterade leverantören av meddelandetjänster. Samtidigt har det ett rykte för att vara användarvänligt. Allt du behöver göra är att ansluta ditt Telegram-konto till ditt mobilnummer. Då kan du skicka och ta emot krypterade texter över molnet.

Meddelanden kan radera automatiskt efter en förinställd tidsperiod. All kommunikation på Telegram som grupper, chattar, media etc. är alla krypterade. Dessutom får användare tillgång till fotoredigerings- och videoredigeringsverktyg tillsammans med GIF-resurser för klistermärken.

I maj 2018 beslutade den ryska regeringen att officiellt förbjuda Telegram. Strax efter genomförde Iran liknande förfaranden.

4. Facebook Messenger

Medan Facebook Messenger inte är krypterad från slutet till standard är den fortfarande den mest populära appen för chatt över hela världen. Många vet inte att det erbjuder ett valfritt krypteringsalternativ från slutet till slut som kallas Secret Conversation. Detta möjliggör chatt en-mot-en via iOS eller Android.

Men det finns en fångst. Du kan inte använda samtal, videochatt eller skicka GIF i hemlig konversation. Men du kan ställa in dina chattrådar för att radera automatiskt efter en viss tid. Denna kryptering är baserad på Signal, vilket var vad Snowden använde för sin säkra kommunikation.  

Enligt Facebook kommer användare av hemlig konversation att kunna komma åt en enhetsnyckel för att verifiera meddelandekryptering. Detta kan emellertid bara göras på en enda enhet. Alla som du konverserar med kan fortfarande skärmdumpa din konversation och dela den. Detta gör vissa konversationer sårbara för delning.

5. iMessage

Detta är standardmeddelanden-appen på Apple och använder kryptering. Emellertid har krypteringsexperter påpekat att krypteringen är ursprunglig för Apple och inte den mest säkra. Verifiering av kontakt-id är inte tillgänglig och ingen utanför Apple kan granska koden. Nyligen hittades en svaghet i den som gjorde det möjligt för kompetenta hackare att dekryptera bilder och videor. Apple kunde dock inte få åtkomst till meddelandena, inte ens efter en domstolsbeslut.

6. ChatSecure

Detta är den bästa krypterade meddelanden-appen för de tekniska kunniga användarna eftersom den är öppen källkod och finns på både Android och iOS. Guardian Project, som är ett internationellt kollektiv bestående av programvarudesigners, utvecklare, aktivister, förespråkare och utbildare, är dess skapare. De utvecklar också öppen källkods bärbara enhetssäkerhetsappar samt OS-tillägg.

ChatSecure erbjuder två typer av krypteringsprotokoll. Dessa är Extensible Messaging and Presence Protocol och Off-the-Record Messaging. Dessa funktioner har utformats för total integritet och används främst som en säker kommunikationsplattform av journalister. Men det är också tillgängligt för alla och alla. Appen är också transparent för de metoder som används för att säkerställa chattkryptering.

7. Cyphr

Tror du att du visste nog? Det skulle inte skada att veta om några säkrare meddelandenappar. Cyphr är en av de mest populära apparna för slutkryptering. Anledningen till dess popularitet är främst hur lätt det är att använda.

Cyphr har skapats av Golden Frog, företaget bakom VyprVPN. Trots att det inte finns skrivbords- eller webbappar för närvarande är Cyphr verkligen värt att kolla in. Det hjälper dig att generera dina egna offentliga och privata nycklar och börja chatta. Den privata nyckeln kommer att tillhöra dig och den offentliga nyckeln kommer att delas med mottagaren av dina meddelanden.

VPN för ett extra krypteringslager

Om du vill se till att ingen avlyssnar dina meddelanden rekommenderar vi att du använder ett VPN. Ett virtuellt privat nätverk, bättre känt som VPN, gör att du i princip kan kryptera all din trafik. Detta inkluderar också dina meddelanden. Här är en lista över de bästa VPN-tjänsterna för säker online-meddelanden. Du kan också läsa vår omfattande granskningsguide för VPN här.

Bästa krypterade meddelandeappar – Final Word

Världen rör sig gradvis in i en tid med säkerhets- och integritetsoptimerade onlineprodukter. Saker som kryptering, som endast användes av mycket specifika personer, är nu allmänt tillgängliga. Det är möjligt att ännu mer avancerad teknik kommer att bli tillgänglig inom inte så långt framtiden.

För tillfället, om du vill vara säker, kan du använda någon av dessa appar och hålla dig säker från spioner och hackare. Det bästa med att använda alla dessa appar är att alla är gratis och du kan använda dem så mycket du vill utan att betala något.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me