Du spåras fortfarande även med Googles platsspårning av

Om du tror att stänga av din “Platshistorik” kommer att hindra Google från att spåra dig, har du en annan sak att komma. Associated Press rapporterade att även med att platsspårning har ställts in använder Google fortfarande ett gäng olika appar för att hålla din plats i kontroll. Även om Googles inställning av platshistorik säger att om du stänger av den kommer att förhindra att din plats spåras, finns det olika sätt som Google har lyckats kringgå.


Du spåras fortfarande även med Googles platshistorik inaktiverad

Du spåras fortfarande även med Googles platshistorik inaktiverad

Googles platshistorik – Vad gör det verkligen?

Alla vet att du kan “pausa” din platshistorik på Google och att detta är tänkt att hindra Google från att lagra information om platserna du går till. Faktum är att Googles supportsida till och med anger,

“Med platshistorik av är de platser du går inte lagrade längre.”

Problemet är att stänga av din platshistorik hindrar inte Google från att använda andra appar för att spåra din plats. Allt som stänger av Googles platshistorik är att hindra Google från att lägga till dina rörelser till sin “tidslinje”. Med det sagt kommer dina platsmarkörer fortfarande att samlas in och spåras av Google. Vad detta betyder är att varje gång du öppnar Google Maps, gör en sökning på Google eller till och med får väderuppdateringar på din telefon, snapshotar Google din plats. Både Android- och iPhone-användare har dessa poster lagrade.

Varför spårar Google din plats?

Den vanligaste teorin bakom Googles besatthet av att spåra din plats är data. Ju mer data Google har, desto mer kan den använda den för att ge företag bättre reklammöjligheter. Faktum är att Google specifikt har angett att platsposter som är lagrade i inställningarna “Min aktivitet” används för att rikta in annonser. Annonsköpare har möjlighet att rikta in sig på specifika platser, även om de måste betala Google ett ganska öre för att göra det.

Hur du hindrar Google från att spåra din plats

AP-utredningen visade att det finns ett sätt att hindra Google från att spåra din plats, men det innebär viss grävning i Googles inställningar. Om du inaktiverar “Webben & Appaktivitet ”kommer Google att sluta lagra dina platsmarkörer via andra appar. Du kan också radera dina platsdata manuellt genom att gå till myactivity.google.com och ta bort geo-stämplade poster. Detta kan vara tidskrävande för dig om du inte vill bli av med alla poster samtidigt. Associated Press har en bra artikel om hur du tar bort dina data från Googles databaser.

Hur man förblir anonym online

Om du är orolig för dina data och din online anonymitet är det bästa sättet att se till att du skyddar din information genom att använda ett VPN. Ett VPN bör användas som en extra säkerhetsåtgärd för att inaktivera “webben & Appaktivitet ”och inställningarna” Platshistorik ”.

Vad en VPN gör är att dirigera din trafik igenom en säker mellanhandsserver. Detta ser till att ingen tredje part kan se dina data, eftersom alla dina data krypteras av VPN. Du kan lära dig mer om hur en VPN kan hålla dig säker online här.

För en VPN-tjänsteleverantör som är beprövad och håller din data privat, föreslår jag att du använder ExpressVPN. ExpressVPN använder kryptering av militär kvalitet för att dölja dina data från nyfikna ögon. Det har också 5 VPN-protokoll som du kan använda för extra säkerhet när du är online. Med sin 30-dagars Money-Back-garanti låter ExpressVPN testa deras tjänster innan du förbinder dig till deras prenumeration.

Så här stänger du av “Web & Appaktivitet ”

iOS-användare

  1. Logga in på ditt Google-konto i en webbläsare
  2. Få åtkomst till din kontoinställningar i en webbläsare: Google-konto > Personlig information & Integritet > Gå till min aktivitet > Aktivitetskontroller < webb & Appaktivitet.
  3. Växla av webb & Appaktivitet.

Android-användare

  1. Gå till Google-inställningar
  2. Tillgång Google-konto > Data & Anpassning > webb & Appaktivitet
  3. Växla av webb & Appaktivitet

Googles spårning av platshistorik – slutliga tankar

Som du kan se har Google gömt “webben & Appaktivitet ”på en plats där de flesta användare inte tänker titta. I själva verket har de också varit supervaga om vad den här inställningen gör och säger att den “Sparar din aktivitet på Googles webbplatser och appar för att ge dig snabbare sökningar, bättre rekommendationer och mer personliga upplevelser”. Att ta reda på exakt vilka aktiviteter som lagras kräver ännu mer grävning i slutet och kan vanligtvis ses när du har gått igenom några “Lär dig mer” -knappar. Det är en läskig värld vi lever i där de flesta av de tjänsteleverantörer vi litar på dagligen är så vaga om hur de samlar in våra uppgifter. Tack och lov, genom att använda ett VPN, kan du övervinna de flesta av dessa problem och använda internet med anonymitet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map