Hur du får åtkomst till blockerade webbplatser på Mac

Att komma åt blockerade webbplatser från din Mac kan visa sig vara en mycket svår övning, särskilt om webbplatserna som blockeras är begränsade av en lokal regering, eller censureras genom användning av innehållsfiltreringsprogram. Ändå finns det fortfarande ett antal metoder som du kan lita på för att skapa åtkomst till sådana blockerade webbplatser via din Mac, och denna hjälpguide kommer att diskutera några av de många metoder som du kan vända dig till för att göra det.

Hur du får åtkomst till blockerade webbplatser på Mac

Hur du får åtkomst till blockerade webbplatser på Mac

Hur du får åtkomst till blockerade webbplatser

Innan vi börjar är det ganska viktigt för oss att nämna att vissa av dessa metoder kanske inte fungerar för kraftigt censurerade länder som Kina. Detta beror på deras mycket avancerade blockeringsmekanismer som kräver mycket teknisk förmåga att arbeta runt. En annan fråga som vi borde lysa på är det faktum att det finns en möjlighet att en användare får meddelande från berörda myndigheter på grund av användningen av metoderna som beskrivs i den här guiden, så vi rekommenderar alla våra läsare att fortsätta med försiktighet.

Använd ett trovärdigt VPN 

VPN: er är nästan nästa steg i säkerhet och anonymitet upp från Tor-webbläsaren och Webs-proxy eftersom de erbjuder kryptering och olika former av extra funktionalitet. En VPN är det säkraste spelet för användare som vill säkerställa att deras anslutning är extremt säker, särskilt när man utför online-banktransaktioner eller kommunicerar mycket känslig information. Om du använder en VPN-tjänst på din Mac garanterar du skydd mot alla större hot som du annars kan utsättas för online, till exempel online-bedrägeri, identitetsstöld och skräppost.

Att välja rätt VPN-leverantör är avgörande för att upprätthålla fullständig säkerhet när du är online, och för att säkerställa att du bara betraktar leverantörer som erbjuder det bästa i tjänsten har vi kortlistat tre top-notch VPN-företag som vi är säkra på är bland de bästa i marknadsföra:

  • ExpressVPN: Denna leverantör låter dig ansluta till servrar baserade i mer än 34 länder och har mjukvara som möjliggör sömlös integration mellan din iPhone, iPad eller Mac. Det finns ingen gräns för serverväxlar eller bandbredd, och de har också en strikt upprätthållen policy för att inte logga in. Kundtjänst är utmärkt och tillgänglig dygnet runt, och deras återbetalningsgarantiperiod går i 30 dagar.
  • NordVPN: Med över 2000 servrar i 60 länder erbjuder NordVPN de bästa klassverktygen som låter dig njuta av de fulla fördelarna med att prenumerera på en VPN-tjänst i toppnivå. Funktioner som dubbelt VPN där din trafik överförs via två separata servrar och stöd för upp till 5 samtidiga anslutningar ger verkligt värde för dina pengar. En automatisk dödsbrytare och DNS-läckeskydd ingår också. När du har kommit i kontakt med kundservice låter de dig prova tjänsten i tre dagar utan kostnad.

Hur du avmarkerar webbplatser på Mac med VPN

  1. Först måste du registrera dig hos en VPN-tjänsteleverantör som ExpressVPN.
  2. Hämta och installera sedan VPN-appen på din Mac.
  3. Starta VPN-appen och logga in.
  4. Anslut nu till en VPN-server. Om webbplatsen du vill avblockera endast är tillgänglig i vissa regioner, se till att VPN-servern du väljer tillhör samma region, d.v.s. för att låsa upp och amerikansk webbplats, anslut till en amerikansk VPN-server.
  5. När VPN-anslutningen har upprättats kommer du att kunna komma åt vilken webbplats du vill, var du än vill.

Med hjälp av Tor 

Tor (Onion Router) är ett effektivt sätt att få åtkomst till blockerade webbplatser via din Mac eftersom det gör det möjligt för dig att gå till ditt företag samtidigt som du har gömt din IP. När din IP är dold, blir det svårt för alla webbplatser du hoppas få åtkomst för att avgöra var du surfar från, och som ett resultat kommer du att ha fått åtkomst.

Tor är ett open source-nätverk som designades av den amerikanska militären för att fungera som ett helt anonymt sätt att surfa på Internet. Detta görs genom att överföra din trafik genom många datorer (noder) som också använder Tor, och på så sätt blir ditt spår täckt, vilket gör det svårt för någon att identifiera din faktiska plats. Att vara en del av detta nätverk innebär också att din Mac också kommer att vara en av de många noder genom vilka andra Tor-användare dirigerar sin trafik. Att använda Tor är effektivt eftersom din internetleverantör förblir i mörkret om vilka webbplatser du besöker, men du bör också veta att det finns ett gäng webbplatser som blockerar Tor-trafik. Detta händer bara med ett mycket litet antal webbplatser, så det borde inte vara något att oroa sig för.

Använda Online Proxy

Som ett av de enklaste sätten att få tillgång till blockerade webbplatser är användning av webbproxy en väldigt tillförlitlig metod, särskilt om du inte betraktar dig som en teknisk person. Webproxy ger dig åtkomst till andra webbplatser genom att du kan skriva in en URL och få tillgång till den via den proxy. Det är så enkelt. De fungerar som go-betweens mellan din Mac och den webbplats du vill ha åtkomst till, och de är en utmärkt lösning för alla som söker anonymitet online.

Det finns gott om proxyer online, och de består av både gratis och betalade för versioner. De gratis versionerna kommer med många popup-fönster och oönskad reklam, och detta kan visa sig vara besvärligt för ett antal användare.

När det gäller bästa Smart DNS-proxy kan du registrera dig med, ge Unlocator ett försök. De erbjuder en kostnadsfri 7-dagars provperiod och tillåter användare att blockera över 220 strömningskanaler från hela världen.

Hur du får åtkomst till blockerade webbplatser på Mac – Wrap Up

Om du planerar att resa till ett starkt censurerat land eller tillbringa större delen av din tid på att surfa i en begränsad miljö, bör du från och med nu anser dig vara välutrustad med kunskap om vad du behöver göra för att komma åt blockerade webbplatser. Om du har någon kommentar eller fråga du vill ställa till oss, lämnar du dem bara i kommentaravsnittet nedan så kommer vi säkert att svara.  

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me