Hur du installerar VPN på din Smart TV

Små efteråt verkar det som om smarta TV-apparater vinner mycket popularitet. Några av de mest populära Smart TV-varumärkena inkluderar Samsung, Sony, LG, Hisense, Panasonic och Sharp. Smarta TV-apparater kommer med en rad strömningsapplikationer, som Netflix, Amazon Prime, Hulu, HBO go och BBC iPlayer; de är som en one-stop-shop för underhållning! Problemet är att dessa applikationer fortfarande är föremål för geolokationella begränsningar. Om du inte är fysiskt belägen i de länder som anges av dessa appar kommer du inte att kunna använda dem.

Hur du installerar VPN på din Smart TV

Hur du installerar VPN på din Smart TV

För att göra sakerna ännu mer komplicerade använder varje Smart TV ett annat operativsystem än det andra. Med undantag för Sony, som har flyttat in i ett standard Android OS, är dessa operativsystem inte konfigurerade för att vara värd för VPN-appar. Oroa dig inte, det finns ett sätt att lösa det här. Läs vidare för att ta reda på hur du kan aktivera en VPN-anslutning eller använda en Smart DNS-proxy för att avblockera de geobegränsade strömningsapparna.

Hur man installerar VPN på smarta TV-apparater

Som jag nämnde ovan kan smarta tv-apparater vanligtvis inte vara värd för en VPN-app. Det finns dock sätt att lösa:

  • Installera VPN på din router: På så sätt skulle alla enheter som ansluter till din routers internet anslutas till VPN-tjänsten. Det är viktigt att notera att inte alla routrar är kompatibla med VPN, och att installation av en VPN-anslutning på din router kräver viss teknisk kunskap och färdigheter. Läs den här guiden för att lära dig mer om hur du installerar VPN på din internetrouter.
  • Dela din PC- eller Mac-nätverksanslutning med din Smart TV: Istället för att ansluta din Smart TV till din router, dela ditt nätverk från en dator eller en Mac som kör en VPN-anslutning. Här är en guide som förklarar hur du delar din anslutning på Windows.
  • Använd en smart DNS-proxy för att avmarkera de geo-begränsningar som är inställda på dina streamingappar. Till skillnad från en VPN döljer inte en smart DNS din riktiga IP. Det förbigår emellertid platsproblemet som smarta TV-apparater har. Viktigast av allt kan Smart DNS konfigureras direkt på din Smart TV, vilket gör ditt liv så mycket enklare.

Bästa VPN för smarta TV-apparater

Efter att ha övervägt de olika sätten du kan ansluta din Smart TV till en VPN har vi hittat de 3 bästa VPN: erna och Smart DNS-tjänsterna för din Smart TV

  1. ExpressVPN
  2. BulletVPN
  3. Unlocator

ExpressVPN

ExpressVPN är en VPN-jätte och har över 2000 servrar över hela världen. Det betyder att du inte bara får den bästa servicen, enkla krypteringar och noll-loggposter, du kommer också att dra nytta av supersnabba nedladdningshastigheter och inget bandbreddstak. När det gäller smarta tv-apparater har ExpressVPN också en smart DNS-proxytjänst som förenklar anslutningen ännu mer.

BulletVPN

En annan VPN som också erbjuder smarta DNS-proxytjänster är BulletVPN. BulletVPN har också ett mycket lägre antal servrar över hela världen, det har fortfarande sina egna när det gäller internethastighet. BulletVPN övervakar också guider som lär användarna hur man installerar VPN på en router och hur man ställer in virtuella routrar på en PC eller Mac. Med en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, BulletVPN var en no-brainer för denna lista.

Unlocator

Unlocator är en smart DNS som är lätt att konfigurera på en Smart TV. Medan Unlocator döljer inte din IP-adress och inte heller låter dig välja var i världen du vill se ut, kan det fortfarande avblockera många av de geobegränsade streamingapparna som finns på din Smart TV. Tänk på att i länder där DNS-kapning eller transparenta proxyer inträffar, är en smart DNS kanske inte det bästa valet för att avblockera dessa appar. Unlocator erbjuder en 7-dagars gratis provperiod och en återbetalningsperiod på 14 dagar, så vi föreslår att du testar det själv!

Bästa Smart TV VPN – slutliga tankar

Att få de geobegränsade apparna på din Smart TV att fungera är inte en enkel uppgift, särskilt eftersom Smart TV-apparater inte är nativt kompatibla med VPN-anslutning. Men när det finns en vilja, finns det ett sätt! Genom att använda en av de ovan listade apparna för att låsa upp ditt begränsade innehåll, och ställa in din VPN på en router / ansluta din PC eller Mac VPN till din Smart TV kan du lösa det här irriterande problemet och strömma dina program var du än befinner dig i värld. Glöm inte att prova de metoder vi har diskuterat för att ställa in ett VPN-nätverk för din Smart TV, som beskrivs mer noggrant i den här guiden, och kolla den här guiden om hur du håller din Smart TV säker. Låt oss veta det i kommentarerna om du har problem med att pröva dem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me