Hur du kommer åt webbplatser som är blockerade av din Internetleverantör

Det finns en universell sanning som alla internetanvändare bör vara medvetna om: Alla internetleverantörer blockerar vissa webbplatser. Ibland är webbplatsförbud helt förståeliga och legitima. Det är nödvändigt att förbjuda webbplatser som främjar brottslighet, mindreårig pornografi, människohandel och olaglig verksamhet.

Som sagt blockerar fler och fler internetleverantörer webbplatser som inte faller inom någon av ovanstående kategorier. Denna typ av internetcensur växer i en skrämmande takt, och inte alla webbplatser som utsätts för ISP-block förtjänar det. I den här bloggen diskuterar jag några av de sätt du kan avmarkera ISP-förbud från ditt eget hem **.

Hur man byter ISP-förbud mot VPN

Hur du kommer åt webbplatser som är blockerade av din Internetleverantör

Varför blockerar din Internetleverantör vissa webbplatser?

I de gamla goda dagarna var internetcensur inte lika stor som nu. Mycket har ändrats sedan dess, och fler och fler länder verkställer ISP-förbud på en lång lista med webbplatser. Eftersom nätneutralitet nu inte längre är effektiv i staterna är det ännu enklare för internetleverantörer att utesluta webbplatser utan någon annan anledning än att ändra priserna för tjänsterna eller gynna specifikt innehåll framför det andra.

I allmänhet förbjuder ISP: er webbplatser som anses oacceptabla av regeringar. Vissa länder, som Storbritannien, har standardförbud för alla ISP-leverantörer. Resonemanget bakom detta kan variera, allt från olämpliga innehållssidor till torrenting och fildelningssidor. Listan över förbjudna webbplatser skiljer sig från land och ISP-leverantör.

Vanligtvis kommer din Internetleverantör att blockera en webbplats av följande skäl:

 • Det bryter mot lagarna om mänskliga rättigheter.
 • Det faller in i de begränsningar som har ställts av regeringen i landet ISP är i.
 • Det land ISP arbetar i har strikta lagar om censur på internet.
 • En ISP drar nytta av lagarna om neutralt neutralitet och vill ändra sina prissättningsplaner.
 • Webbplatsen bryter med upphovsrättslagar (till exempel Torrentersidor).

Hur du avmarkerar ISP-förbjudna webbplatser

Det finns några trick och tips som du kan försöka få tillgång till ISP-förbjudna webbplatser i ditt land. Observera att inte alla dessa metoder fungerar för alla, eftersom Internetleverantörer använder olika metoder för att verkställa dessa förbud i första hand. Om du är i ett land där internetcensur är exceptionellt hög, som Kina, är det bäst att glömma de andra metoderna som diskuteras nedan och hålla fast vid att använda ett VPN som är känt för att blockera Great Firewall of China.

Få åtkomst till ISP-blockerade webbplatser med VPN

Det snabbaste och enklaste sättet att blockera en webbplats som är förbjuden av din Internetleverantör är att använda ett VPN. En VPN, som är en förkortning för Virtual Private Network, ber dig att ansluta till en av dess servrar och sedan omdirigera din trafik genom ett säkert och privat nätverk. Detta ändrar din offentliga IP-adress så att den matchar platsen för servern du anslöt till och ser till att din trafik är tunnelad och otillgänglig för tredje part. VPN: er krypterar också alla dina data, så du behöver inte oroa dig för datastöld.

Med andra ord, när du använder en VPN döljer du all din trafikinfo och dina data från din internetleverantör. Din internetleverantör vet inte vilken webbplats du öppnade och förbuden som din Internetleverantör verkar fungerar inte längre på dig.

Hur man laddar ner och installerar ett VPN

Att få ett VPN är inte så svårt, steg-för-steg-processen är faktiskt väldigt enkel:

 1. Välj en leverantör som ExpressVPN och registrera dig för deras tjänster.
 2. Ladda ner VPN-appen som fungerar på din enhet. De flesta VPN-enheter har inbyggda enheter för Mac-, Windows-, iOS- och Android-enheter.
 3. Starta VPN och logga in på ditt konto.
 4. Anslut till en server som inte finns i ditt hemland. Vänta några sekunder tills anslutningen upprättas.

Det är allt! När du har anslutit till en annan server kommer din offentliga IP-adress att ändras så att den matchar serverens plats. Din trafik dirigeras sedan av VPN via en säker anslutning, som kallas tunneling. När det händer kan din internetleverantör inte se vilka webbplatser du kommer åt och din offentliga IP-adress gör att du kan avmarkera de förbjudna webbplatserna du vill ha.

Här är ett tips för dig: Om du vill täcka alla enheter, inklusive dina IoT-enheter, kan du installera VPN på din router. På så sätt kan alla anslutna enheter enkelt komma åt de blockerade webbplatserna.

Bästa VPN för avblockering av ISP-förbjudna webbplatser

Jag föreslår att du använder ExpressVPN för att kringgå din ISP: s webbplatsförbud. ExpressVPN använder de senaste VPN-protokollen och krypteringar av militär kvalitet för att se till att du får den mest privata och säkra anslutningen som möjligt. Med 2000+ servrar i 94+ länder ger ExpressVPN dig global servertäckning. Med andra ord är det enkelt att ändra din IP, ta bort regionalt begränsade webbplatser och ISP-förbjudna webbplatser och det är helt privat och anonymt. Även om ExpressVPN inte har ett gratis provalternativ för dig att testa tjänsten kan du fortfarande prova dem innan du gör ett åtagande. De har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som du kan lita på, utan någon frågespolicy att starta.

Om ExpressVPN inte ser ut som leverantören för dig kan du prova ett av dessa toppnivå-VPN: er. Alla har en återbetalningspolicy som du kan testa och göra ett underbart jobb med att komma åt ISP-blockerade webbplatser:

Avblockera ISP-förbjudna webbplatser med en DNS-server

Innan jag går in på hur du kan använda en DNS-server för att avbryta ett ISP: s förbud vill jag klargöra att den här metoden har de lägsta chanserna att fungera. Sanningen är att ISP: er har blivit mer kreativa med förbuden, och inte alla kommer att genomföra ett enkelt DNS-förbud. Hur som helst, den här metoden är fortfarande värd ett skott, det är ett relativt enkelt sätt att avbryta ett förbud.

Hur en ISP använder DNS-servrar för att blockera en webbplats

För att implementera ett webbplatsförbud med hjälp av en DNS-server kommer en ISP att ändra sin egen DNS-server för att omdirigera förfrågningar för en webbplats de vill förbjuda till en helt annan webbplats. På det här sättet kommer den IP du skulle begära inte att matcha den IP som kommer in från den olika webbplatsen och du får inte åtkomst till den webbplats du vill ha.

Så här avaktiverar du en ISP: s DNS-block

Allt du behöver göra för att avmarkera den här typen av förbud är att ställa in en anpassad DNS-server på din enhet. När du gör det hamnar du förbi ISP: s DNS-server och tar effektivt bort förbudet på webbplatsen du försöker komma åt.

Om du vill ställa in en anpassad DNS-server för alla enheter anslutna till din router kan du gå till routerns webbgränssnitt och ändra DNS-servern från fliken WAN i Avancerade inställningar.

Så här ändrar du din DNS-server på Windows:

 1. Kontrollrutal > Nätverk och internet > Nätverks-och delningscenter > Ändra adapterinställningar
 2. Högerklicka på anslutningen du vill konfigurera och välj Egenskaper flik.
 3. Gå till nätverk och välj det internetprotokoll du vill ändra (du kan ändra IPv4- eller IPv6-protokoll). Klicka på Egenskaper.
 4. Välj Använd följande DNS-serveradresser och ange adresserna på den DNS-server du vill ha.
 5. Gå tillbaka till Kontrollpanelen och sök efter tjänsten “DNS Client”. Starta om tjänsten (för att spola din DNS-cache).

Så här byter du din DNS-server på Mac:

 1. Gå till Systeminställningar > Nätverk och klicka på den anslutning du vill arbeta med.
 2. Klicka på Avancerad Klicka sedan på DNS flik.
 3. Klicka på ”+” knappen längst ner och lägg till DNS-serveradressen i listan.
 4. Rensa din DNS-cache för att se till att Mac använder den nya DNS-servern.

Få åtkomst till ISP-blockerade webbplatser med en proxy

Du kan använda en standardproxy för att kringgå de förbud som verkställs av din Internetleverantör. En proxy fungerar lite som ett VPN men erbjuder inte den fullständiga täckningen som en VPN gör. Om du letar efter en snabbkorrigering för att avblockera en webbplats kan du använda en webbläsarbaserad proxy för att komma åt webbplatsen. Vissa webbläsare, som Firefox, har till och med en proxyförlängning du kan använda.

Kom dock ihåg att din internetleverantör också kan ha blockerat proxyer. I så fall fungerar den här metoden inte för dig.

Få åtkomst till ISP-blockerade webbplatser – slutliga tankar

Där har du det, 3 olika metoder för att avblockera ISP-förbjudna webbplatser. Jag vill notera att inte alla Internetleverantörer kommer att använda samma metoder för att blockera webbplatser i första hand, så vissa av ovanstående metoder kanske inte fungerar för dig. Den enklaste lösningen skulle vara att använda ett VPN, eftersom den omdirigerade trafiken garanterar att internetleverantören inte kan se vad du gör online. Om du har använt någon av dessa metoder tidigare, låt mig veta hur det gick i kommentarerna nedan.

** VPN Guru stöder inte på något sätt att använda dessa metoder för olaglig praxis. Detta är tips för att avblockera webbplatser som inte bryter mot nationella eller internationella lagar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me