Hur man döljer IP-adress på Roku

Om du äger en Roku-pinne, är du förmodligen en sladdskärare som starkt förlitar dig på strömmningstjänster för underhållning. Det är allt roligt och spel tills du stöter på en kanal – du dör att titta på – som är blockerad på grund av geografiska begränsningar och copyright-frågor. Roku gör ett utmärkt jobb som gömmer sig bakom din TV men en usel som döljer din IP. Det beror på att det har ingenting att göra med det. Visst öppnar det en portal för globala tjänster och kanaler, men det handlar bara om det. Det är faktiskt upp till dig “Roku-användare” att få innehållet i din Roku avblockerat, och för det måste du dölja din IP-adress. Vi kan inte säga att det är det enklaste i världen, men det är definitivt inte uppdrag omöjligt. Så här kan du dölja IP-adressen på Roku.


Hur man döljer IP-adressen på Roku

Hur man döljer IP-adressen på Roku

Bästa VPN för Roku

Du vet förmodligen att dölja din IP är ett VPN: s jobb, och utan ett kan du glömma att titta på dina favoritströmningstjänster. Så länge din identitet är ute i det fria och din plats är spårbar är åtkomst till världsomspännande innehåll ett långt skott. Nu ska du inte kasta bort din Roku ännu! Även om det inte finns något sätt en VPN direkt kan installeras på en Roku, kan den fortfarande få en VPN-anslutning. Så bättre börja tänka på en pålitlig VPN-tjänsteleverantör som garanterar avblockering av strömningstjänster och kanaler av alla slag. Eftersom vi vet hur försvagande av en uppgift detta kan vara, har vi tagit det på oss att förse dig med vad vi tror är bästa VPN för Roku. Du kan ta vårt ord för det eller kolla tabellen vi har presenterat dig nedan. Vi har det bra med vad du får ett VPN på din Roku.

Hur du går till din Roku IP med din router

Du kan inte ställa in ett VPN på din Roku, så du ställer in ett VPN på din router istället. På så sätt skulle alla enheter som är anslutna till den routern, inklusive din Roku, dela sin VPN-anslutning. Tänk på att inte alla routrar är VPN-kompatibla, vilket innebär att du bör leta efter DD-WRT- eller tomatbaserade routrar för att framgångsrikt installera en VPN. Den här guiden kan hjälpa. Om du inte äger en VPN-redigerbar router, får du bättre en om du vill installera ett VPN på din Roku. Att få en VPN-kompatibel router sparar dig mycket problem på lång sikt. Du skulle inte vilja sluta ställa in virtuella routrar på din Mac eller PC, eller hur? Om vi ​​talar om det, kommer vi att berätta allt om den här listiga metoden nedan.

Hur man döljer IP-adress på Roku – Virtual Router Method

Ta tag i din Mac eller PC och läs noga, det är på väg att bli detaljerad. Den här metoden kräver att du installerar en VPN-anslutning på antingen din Mac / PC så att de omvandlas till en virtuell router, som du ansluter din Roku till. Genom att göra detta får din Roku VPN-anslutningen till den virtuella routern. Det kommer att vara som att ha en verklig VPN på din Roku men i virtuell mening.

Hur man delar Mac VPN-anslutning med Roku

 1. Gå till din Mac Systeminställningar klicka sedan på Delning.
 2. Välj menyn Dela Internet delning från vänster panel. Alternativ för delning av internet visas på höger sida av skärmen. Ställ in följande inställningar:
  • Dela din anslutning från [den L2TP VPN-anslutning du just skapade]
  • Till datorer som använder: markera rutan för Wi-Fi
 3. Välj Wi-Fi-alternativ och ange följande detaljer:
  • Nätverksnamn: [välj ett nätverksnamn]
  • Kanal: [lämna som standard]
  • Säkerhet: WPA2 Personal
  • Lösenord: [Välj ett lösenord]
  • Kontrollera: [ange ditt lösenord]
 4. Klicka sedan OK.
 5. Markera rutan bredvid på menyn Delning Internet delning. Du kommer att se en prompt som ber dig att aktivera delning av Internet.
 6. Klick Start.
 7. När Internetdelning har aktiverats visas ett grönt ljus bredvid texten: “Internetdelning: På”.
 8. Starta nu Chromecast-appen och följ dessa instruktioner för att konfigurera den.
 9. När du når en skärm som anger “Anslut Chromecast till din Wi-Fi” väljer du den virtuella routern som du ställt in tidigare.
 10. Gå in i Lösenord för din virtuella router, klicka sedan på Ange Nätverk.
 11. grattis! Du är nu ansluten till din VPN-aktiverade virtuella router.

HUR DU DELAR PC-VPN-ANSLUTNING MED CHROMECAST

För att använda den här metoden måste du först göra din Windows-PC till en virtuell router eller hotspot. När du har uppnått det konfigurerar du helt enkelt VPN-anslutningen på själva datorn. Slutligen måste du ansluta Roku till det WiFi-nätverk du har skapat på datorn istället för att ansluta den till routern.

Hur man döljer Roku IP – Smart DNS Proxy-metod

Vi förstår om du tycker att dessa steg är lite överväldigande, varför vi kommer att presentera en snabbare och enklare metod med en smart DNS. Precis som en VPN kan en smart DNS installeras direkt på din router. Både en VPN och smart DNS kan hjälpa dig att kringgå geo-restriktioner, men de skiljer sig i hur de fungerar för att uppnå detta. Ett smart drag på din väg skulle prenumerera på en VPN-tjänsteleverantör som erbjuder en Smart DNS-proxyservice. Ett bra exempel på en sådan tjänsteleverantör skulle vara ExpressVPN. För en smart DNS, ge Unlocator ett försök. De är inte en VPN-tjänsteleverantör, men de tar hand om vissa blockeringar.

Medan de flesta routrar tillåter dig att ändra DNS-inställningar, gör andra inte det. Generellt sett, Linksys, TP-Link, Cisco, Asus, D-Link routrar stöder alla manuell DNS-konfiguration. Om du äger ett modem som stöds av din Internetleverantör kommer du förmodligen inte att kunna ändra DNS på den. I så fall kan du köpa en sekundär router som låter dig ändra DNS. Sedan kan du ansluta den sekundära routerns WAN-port till ditt modems LAN-port med en Ethernet-kabel. Och för det sista steget, anslut din Roku till den sekundära routern så att den får en smart DNS-anslutning.

Dölja IP-adress på Roku – slutliga tankar

Vad kan vara bättre än att få dina pengar värda från din Roku-streamingtjänst? Allvarligt ingenting! Där du verkligen bara kommer att låta allt det löjligt goda innehåll gå till spill bara för att du hade den svagaste idén om hur du kan få de strömmande tjänsterna och kanalerna blockerade där du är ?! Nåväl, vi är glada över att du landade på vår sida, och förhoppningsvis kommer du aldrig att behöva missa någon serie, film eller tv-show någonsin igen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map