Hur man förbättrar VPN-hastighet och prestanda

Hur kan du förbättra din VPN-hastighet och prestanda? Med tiden förändras metoder för webbåtkomst och teknik relaterade till det drastiskt. Både programvaru- och hårdvaruteknologier relaterade till internetåtkomst och användning har förändrats dramatiskt under de senaste åren.

Från trådbundna hyrda förbindelser till höghastighets trådlös anslutning har upplevelsen av webbanvändning blivit mjukare och bättre gradvis. På grund av olika faktorer använder många webbanvändare sig till nya sätt att få tillgång till webben. En del av dem föredrar att använda VPN-tjänster för att komma åt och använda webben. Medan VPN ger dig anonymitet online och ett extra lager av integritet kan det i vissa fall påverka din Internethastighet negativt. Nedan hittar du tips och trick som gör att du kan öka din VPN-hastighet och prestanda.

Hur man ökar VPN-hastighet och prestanda

Hur man förbättrar VPN-hastigheten & Prestanda

Hur man förbättrar VPN-hastigheten & Prestanda

Människor använder VPN av skäl som anonymitet på nätet, säkerheten för data och att få tillgång till geo-begränsat innehåll osv. Men baserat på vissa faktorer kan VPN-resultat variera drastiskt. Med nedanstående tips kan du förbättra prestandan och hastigheten på din VPN-anslutning.

Protokoll används

Inte alla VPN använder samma protokoll för att ansluta till webben. Ibland hittar du en VPN-tjänst som stöder flera protokoll för ändamålet. Om du tycker att Internethastigheten är långsam när VPN använder ett protokoll kan du ändra den. Att ändra protokollet resulterar ibland i en hastighetsökning. Många VPN-tjänster använder OpenVPN som standard, men ibland kan du prova att använda L2TP / IPSec och se resultaten.

  Как да гледате Ackley Bridge Free извън Обединеното кралство

Starta om modem / router

Du kanske faktiskt inte tänker på att det är orsaken bakom hastigheten på webbtillgång. Men routern eller modemet du använder kan vara orsaken till det. Enheten kan orsaka avmattning på grund av faktorer som minnesläckor och maskinvarukonflikt. En omstart kan lösa problemet.

Ändra serverplats

Vanligtvis erbjuder de flesta VPN-tjänster support för många servrar som finns på många platser runt om i världen. När du väljer sådana servrar som är långt borta från din plats, kommer hastigheten troligtvis att bli långsam. Till exempel för att få åtkomst till vissa specifika innehåll med en tysk server kan du uppleva hastigheten som skiljer sig från vad du får med en server i Spanien. I inställningsavsnittet i din VPN-programvaruklient kan du hitta alternativet att ändra servern och försöka kontrollera vilken som ger dig bättre hastighet.

Kabelanslutning

På vissa arbetsplatser kan du använda VPN via antingen trådbundna eller trådlösa nätverk. När du använder trådlöst nätverk verkar lättare eftersom du blir av med trådar som ligger runt kan det orsaka avmattning. Trådlösa nätverk används vanligtvis av fler användare än trådbundna nätverksanvändare. Det kan leda till att din VPN-hastighet minskas. Försök byta till en fast internetanslutning som inte delas med någon annan och som kan förbättra åtkomsthastigheten.

Stänga av brandväggen

Om du använder en brandvägg som stänger av kan det förbättra VPN-hastigheten. Detta beror på att brandväggen filtrerar varje bit data som passerar genom den, och det orsakar en nedgång i hastigheten på webbtillgång. Att inaktivera din brandvägg kan dock vara riskabelt på lång sikt.

Ändra VPN-tjänsten

Inte alla använder webben för samma behov. De som håller sig till att skicka e-post, använda profiler på sociala medier och ibland titta på YouTube kanske inte är för valbara mot VPN: er. Men om du hanterar resursintensiva uppgifter som P2P-strömning och tunga nedladdningar, måste du vara lite selektiv. Inte alla VPN är fantastiskt när det gäller att hantera P2P-programvara och onlinespel. Du kan prova att byta VPN som du använder och läsa recensioner av populära VPN för att ta reda på vilken som passar dina behov bäst.

  WWE мрежа на Android с GPS Fix UK CA

Byt enheter

Ibland kan du ändra hastigheten när du ändrar enheten du använder för VPN-baserad webbåtkomst. Vissa äldre Android- och Apple-enheter såväl som routrar är inte lämpliga för att hantera djup kryptering av VPN-tjänster. Om du byter till en ny enhet kan det bli bättre resultat. Som att titta på otroliga filmer som Chappie, Blackhat och Sicario kan du erbjuda dig enastående underhållning.

Ändra din plats

När du använder Wi-Fi-nätverk kan det vara bra att ändra plats för att förbättra VPN-prestanda och hastighet. Som ni vet varierar trådlös signalstyrka och hinder som väggar, stora objekt kan bromsa signalstyrkan. Försök att komma närmare routern när du använder Wi-Fi-nätverk hemma eller på kontoret så att din enhet eller dator kan få en stark signal för webbåtkomst.

Snabbaste VPN-leverantörer 2019

Vi har genomfört grundlig forskning och testning för att se vilka VPN-tjänster som är snabbast. Generellt sett, ju fler VPN-platser en tjänst har, desto mindre belastning kommer det att finnas på dess servrar. Här är vår lista över de snabbaste VPN-tjänsterna från och med 2019.

Hur man mäter VPN-hastighet?

Följ stegen nedan för att mäta hur snabbt en VPN-server.

  1. Innan du ansluter till en VPN-server ska du gå till Speedtest.net och testa dina ping-, nedladdnings- och uppladdningshastigheter.
  2. Notera resultaten nedåt.
  3. Anslut nu till en VPN-server och genomför ett hastighetstest igen.
  4. Jämför de två resultaten.
  5. Generellt sett, om minskningen av Internethastigheten är cirka 10%, betyder det att VPN-servern du är ansluten till är snabb.
  6. Om du märker att anslutning till en VPN-server drar ner din internethastighet kan du försöka ansluta till en VPN-server närmare din plats.
  7. Om det inte hjälper, prova att ändra protokoll.
  8. Om inget av dessa tips hjälper, kanske du vill överväga att byta din VPN-leverantör.
  Unblock & Watch iFlix in UK USA with VPN or DNS Proxies

Hur man förbättrar VPN-hastigheten & Prestanda – Wrap Up

VPN-prestationsökning är inga magiska grejer. Med noggranna inställningsändringar kan du uppnå önskat resultat. Ibland är det enda du behöver göra för att ändra webbåtkomstenheter och -tjänster. Tänk på att du aldrig får tillfredsställande VPN-hastigheter om du använder en gratis VPN-tjänst. Det beror på att sådana tjänster nästan alltid är överbelastade. I slutändan, om du är en frekvent VPN-användare, är det bra värt att skicka ut 10 dollar i månaden för en anständig tjänst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me