Hur man får en svensk IP-adress utanför Sverige

Hur man får svensk IP-adress utanför Sverige? Sverige är ett av de bästa länderna att leva i, och de som har lämnat sina gränser har lämnat efter sig landets IP. Du skulle tro att din svenska IP skulle inte längre vara till nytta när du har landat i USA, Storbritannien, Australien, Kanada eller Tyskland. Men tiden du tillbringar utomlands är den tid du behöver mest din svenska IP. Hur frustrerande blir det om du aldrig fick avsluta den populära svenska brottsserien The Bridge efter att du flyttade till USA?

Newsflash, du kan inte se svenska baserade serier på svenska baserade kanaler som C-More, Viaplay eller SVT Play utanför Sverige. Om du naturligtvis inte ansluter dig från Sverige, och det kommer inte att hända utan en svensk IP. Hur annars vet du vem mördaren är? Läs vidare för att lära dig hur du kan få en svensk IP-adress utanför Sverige med hjälp av en VPN på valfri PC, Mac, Android, iPhone, iPad, Apple TV och Firestick.

Hur man får svensk IP-adress

Hur man får svensk IP-adress

Hur man får en svensk IP utomlands med hjälp av en VPN

De flesta som vill få en svensk IP-adress letar vanligtvis efter sätt att titta på svenska kanaler som SVT24, Sujan, TV4 Fakta och TV-serier som Modus, Fallet och Farang. Tyvärr kan de inte se någon av dem om de inte ansluter till Internet med en svensk IP. Att flyga alla till Sverige för att få tillgång är inte ett alternativ. Men praktiskt taget förändring av plats till Sverige är. Med ett VPN som kan hanteras. Ett virtuellt privat nätverk, eller en VPN, är ett bra sätt att kryptera data och få säkerhet, men användbarheten kommer från att maskera användarnas IP-adresser. Din tjänsteleverantör tilldelar en IP-adress till din internetanslutning, och den IP kan avslöja var du befinner dig i världen. Vilket innebär att du måste bli av med det om du vill få en svensk IP. Så här gör du:

 1. Registrera dig med en VPN-tjänsteleverantör som har VPN-server i Sverige, där bäst är ExpressVPN.
 2. Hämta och installera sedan din VPN-app på din PC, Mac, Android eller iOS-enhet.
 3. Starta applikationen och logga in.
 4. Välj en svensk server och anslut till den.
 5. Vänta ett par sekunder tills VPN-anslutningen är säkrad.
 6. Kontrollera din IP-adress via en webbplats som WhatIsMyIP.network för att se till förändringen.
 7. Nu kan du surfa på Internet med din svenska IP-adress som om du är belägen i Sverige.
  Как да получите американски IP адрес извън САЩ?

Bästa VPN för att få svensk IP

Alla nödvändiga och grundläggande funktioner i ett VPN finns i ExpressVPN. Det är tjänsteleverantören som hjälper dig att kringgå geobegränsningar och håller dig säker online. ExpressVPN respekterar och värderar användarnas integritet, varför de använder de tuffaste krypteringsprotokollen som finns tillgängliga. Det finns andra tjänsteleverantörer som kan förse dig med en svensk IP-adress, se till att du kolla in dem i tabellen nedan. För en djupgående analys av Bästa VPN: er för Sverige, kolla in denna recension.

Varför behöver en svensk IP?

Internetanvändare som vill få en svensk IP är mestadels svenska medborgare som har lämnat sitt land. Det finns många skäl till varför de vill återfå det, men det mest uppenbara är att vissa lokala svenska webbplatser och tjänster endast är tillgängliga för invånarna i Sverige – de med en svensk IP på sin dator / telefon. Svenska utlänningar som befinner sig utanför sitt ursprungsland måste få en svensk IP-adress om de vill komma åt de lokala webbplatserna i hemlandet var de än befinner sig. Även om åtkomst till geobegränsat innehåll är det mest tvingande skälet till att få en svensk IP, låt oss ta en titt på de andra skälen som driver användare att få en:

 • Besök svenska webbplatser och innehåll.
 • Förbättra säkerhetsnivån med en utländsk IP.
 • Lär dig svenska genom att titta på lokala TV-program och filmer.
 • Få en ny onlineidentitet.
 • Dra fördel av regionala rabatter och handla till lägre priser.
 • Bläddra på webben med en svensk IP.
 • Utför affärsrelaterade uppgifter från utlandet.

Skaffa en svensk IP-adress

När du har installerat VPN och anslutit till en svensk server ser du ut att använda Internet från Sverige. När allt detta är gjort kan du titta på vilken svensk kanal som helst eller använda någon svensk tjänst som du tar hand om. Mind blåser rätt? Inga buffert- eller felmeddelanden dyker upp på skärmen eftersom du efter att ha säkerställt den VPN-anslutningen reste dig hela vägen till Sverige.