Hur man installerar VPN på Windows 10 manuellt

Numera använder fler och fler webbanvändare VPN-tjänster för att komma åt och använda World Wide Web. Detta är säkert inte utan tvingande skäl. Att använda en VPN ger dig rätt till så många fördelar. Du kan kringgå begränsningar för åtkomst till specifika typer av webbinnehåll, hålla anonym när du är online och utbyta information med en täckning av kryptering. Men att ställa in ett VPN är inte så tråkigt som du kanske trodde hittills. Om du använder en dator med de senaste operativsystemen blir det ännu enklare. Windows 10, Microsofts senaste operativsystem har utmärkt stöd för VPN. Om du har en Windows 10-dator är det ganska enkelt att installera VPN på den. De flesta VPN-tjänsteleverantörer erbjuder sina användare applikationer som kan göra hela processen ganska enkel. Fortfarande finns det några som föredrar att installera VPN på Windows 10 manuellt. Om du är på dessa människor är den här guiden åt dig!

Hur man installerar VPN på Windows 10 manuellt

Hur man installerar VPN på Windows 10 manuellt

Guide för installation av VPN i Windows 10

Innan du fortsätter med att ställa in VPN på en dator som kör Windows 10, se till att du har rätt referenser. Nedan listas de steg som krävs för VPN-installation i Windows 10:

 1. Först loggar du in datorn med ett administratörskonto.
 2. När datorn startar och processen är klar klickar du på Start-knappen, som finns längst ner till vänster på skärmen. Nu kan du välja antingen Inställningar eller Kontrollpanelsektion. För Windows 10-surfplattor är det bäst att välja inställningar.
 3. Klicka på Inställningar nästa och välj Nätverk och Internet. En skärm visas.
 4. Nu måste du klicka på VPN i fönstret till vänster.
 5. Välj sedan, Lägg till en VPN-anslutning.
  ¿Cómo obtener una dirección IP india en el extranjero?

Du kommer att kräva informationen nedan för att konfigurera VPN på en Windows 10-dator:

 • Välj under VPN-leverantör Windows standard.
 • Under Anslutningsnamn måste du namnge VPN-anslutningen. Om det finns mer än en VPN-tjänst, kommer du att använda, namnge dem ordentligt för enkelhets skull.
 • Använd IP-adress som ges av VPN-tjänsteenheten under servernamn / adress.
 • Under VPN-typ kan du trycka på knappen för PPTP som protokoll, men det anses inte vara det säkraste nuförtiden. Du kan välja OpenVPN eller L2TP istället. Båda är säkrare VPN-protokoll.
 • Lösenordet och användarnamnet. Detta kan ställas in för att komma ihåg av Windows.
 • VPN-proxyinställningar (om nödvändigt, men du kommer inte att behöva dessa för det mesta).

Därefter lagrar operativsystemet din VPN-inloggningsinformation. Du kan nu ansluta till VPN-servern enkelt. Den skapade VPN-länken visar dig tre alternativ när du klickar på den: Anslut, ta bort och avancerad (nej, möjligheten att beställa en korvpizza är inte en av dem!). Du kan göra ändringar i egenskaperna för VPN-anslutning som du skapat senare.

Det finns också en avancerad knapp. Klicka på den tar dig till inställningar som kan justeras. Under de flesta situationer behöver du emellertid inte tänka på dessa inställningar, och de är bäst reserverade för hårdkärniga datorproffs och nätverksadministratörer. Som standard väljs automatiska värden under VPN Proxy-inställningar.

Ansluter till VPN på Windows 10

För att ansluta till VPN-anslutningen av dig måste du ha en fungerande internetanslutning. Tänk på att en VPN är ett verktyg för att maskera din dators riktiga IP-adress och att du inte får åtkomst till Internet minus en aktiv Internet-anslutning.

  Как да гледате Гомора 2023 на живо онлайн

I själva verket behöver du inte alltid använda avsnittet Inställningar i Windows 10 för att använda installationen VPN-tjänsten. När VPN har konfigurerats kan du komma åt det direkt från aktivitetsfältet. Avsnittet Windows 10-aviseringar innehåller en ikon som heter Ethernet-anslutning. Detta kommer att visas i aktivitetsfältet även om du använder en trådlös anslutning för webbåtkomst.

Detta beror på att VPN skapar ett virtuellt Ethernet-kort i arbetsmekanismen. När du klickar på ikonen kommer listan över VPN: er som du har konfigurerat att dyka upp. Sedan måste du klicka på VPN som du vill komma åt och sedan klicka på anslut. Det är faktiskt ganska enkelt. När du är klar med jobbet klickar du igen på den Ethernet-ikonen och klickar sedan på koppla från.

Bästa VPN för Windows 10

Om du letar efter en premium VPN-tjänst att installera på din Windows 10-dator, finns det många av dem där ute. Medan vi rekommenderar ExpressVPN, kan du också välja något av de bästa VPN: n som vi har listat nedan.

Hur man installerar VPN på Windows 10 manuellt – slutliga tankar

Så du kan se att det inte är komplicerat att skapa en VPN-anslutning i Windows 10-baserad PC. Du behöver administrativ behörighet för att slutföra inställningen, och du behöver också logga in information som tillhandahålls av VPN-tjänsteleverantören.

När du ser till att dessa är där kan du fortsätta och utföra installationen steg för steg. Standardinställningarna skulle vara stilla tillräckligt för de flesta användare, men Windows 10 har också inställningar för avancerade användare som älskar att sminka sig med mjukvarufunktioner.