Как да инсталирате VPN на iPhone или iPad

Как да инсталирате и настроите VPN на устройства с iOS като iPad или iPhone? Благодарение на вградените мерки за сигурност, които Apple винаги са включвали в своите устройства, повечето от техните iPad и iPhone се предлагат с вече интегрирани протоколи L2TP / IPSec и Cisco IPSec. Те също така ви позволяват да се свържете с OpenVPN мрежи или VPN връзки на трети страни. Единственото нещо, с което потребителите на Apple имаха проблем преди въвеждането на iOS 8, беше фактът, че iPhone се изключва автоматично от VPN, когато преминават в режим на заспиване. Този проблем обаче беше решен след излизането на тяхната версия на софтуера iOS 8. В iOS 8 и по-нови версии става все по-лесно да се установи VPN връзка с вашия iPhone, а има дори повече от една инсталирайте VPN на iPhone или iPad. В това ръководство ще разгледаме няколко от тези методи, като първият ни използва приложение за VPN.


Как да инсталирате VPN на iPhone или iPad

Как да инсталирате VPN на iPhone или iPad

Инсталирайте VPN на iPhone или iPad с помощта на VPN App

Всеки, който иска да подобри сигурността си онлайн, има лукса да избира от широк спектър от доставчици. Най-добрите доставчици на VPN за iOS устройства на пазара имат силни точки, които ги правят да се харесат на потребителите по уникален начин и това помага да се гарантира, че всеки тип клиент е в състояние да задоволи специфичните си нужди за сигурност. Следвайте тези стъпки, за да инсталирате VPN на вашия iPhone или iPad по лесния начин:

 1. Регистрирайте се при доставчик на VPN услуги, който предлага VPN приложения за iOS.
 2. Преминете към Apple App Store.
 3. Изтеглете и инсталирайте приложението си за доставчик на VPN услуги на вашия iPhone / iPad.
 4. Стартирайте приложението и влезте с вашия VPN акаунт.
 5. Накрая, използвайки приложението, свържете се с VPN сървър по ваш избор.

Най-добрият VPN за инсталиране на iOS

ExpressVPN, например е известно, че има един от най-простите потребителски интерфейси на пазара, като по този начин улеснява за първи път VPN потребителите да навигират през приложението си. Тяхната услуга за обслужване на клиенти също е първокласна, тъй като винаги има налична поддръжка в случай, че срещнете проблеми извън възможностите си. Тяхната силна мрежа от над 1500 сървъра, базирани в повече от 145 страни, със сигурност осигурява стабилна връзка за всички, които се регистрират. Потенциалните потребители имат възможност да изпробват 30-дневната гаранция за връщане на пари на ExpressVPN, която ще им позволи да извадят услугата си, преди да вземат решение дали да се абонират или не..

NordVPN също е друг добър избор, особено поради тяхната достъпност и капацитет да поддържат до 5 едновременни устройства. Услугата им е вградена с превключвател за интернет убийство и те също предлагат двойна VPN, за да повишат сигурността на потребителите си. Услугата също има строга политика за нулева регистрация, при която не се съхранява нито една от историите на сърфиране на нейните потребители. Фактът, че компанията е със седалище в Панама, означава, че услугата е извън обхвата на всяка юрисдикция за съхраняване на данни.

Друг доставчик, който бихме предложили да разгледаме, е IPVanish. Като доставчик, който предлага поддръжка за протоколи като OpenVPN, IPSec, IKEv2, L2TP и дори PPTP, потребителите са свободни да изберат кой протокол да се свърже чрез. Услугата предлага повече от 25 000 IP, като всеки сървър може да поддържа повече от 10 IP. Техната шифрована VPN услуга AES-256 гарантира, че цялата ви лична информация остава скрита от всички потенциални хакери и спамери, като същевременно предоставя анонимност и възможност за деблокиране на гео-ограничителни сайтове.

Свързване към OpenVPN VPN

Поддръжката на OpenVPN все още не е добавена към iOS отсега, но не се притеснявайте. В App Store има много приложения на трети страни, които могат да улеснят връзката между вашия iPhone или iPad и OpenVPN. OpenVPN имат дори официално приложение OpenVPN Connect, което можете да използвате, за да се свържете с тяхната VPN.

След като настроите акаунта си, следващата стъпка е да конфигурирате VPN сървъра, към който ще се свързвате. Можете да изберете да направите това ръчно, където ще свържете вашия iPad или iPhone към компютър, стартирайте iTunes и изберете свързаното устройство. Трябва да можете да копирате .ovpn файла и други свързани сертификати и ключови файлове в приложението OpenVPN и това трябва да улесни осъществяването на вашата VPN връзка..

Добре е да се отбележи, че приложението OpenVPN свързване и подобни приложения не са „просто приложение“, което използвате, тъй като те предоставят VPN връзка на системно ниво, за да позволят на всички приложения от вашето устройство да стигнат до Интернет.

Свързване към IKEv2, L2TP / IPSec и VPN от Cisco IPSec

Ако приемем, че предпочитате да използвате протоколи, различни от OpenVPN, или че избраният от вас VPN не предлага приложение за iOS, все още можете да настроите VPN, като направите няколко промени в настройките на iOS. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone или iPad.
 2. Докоснете категорията Общи,
 3. След това докоснете VPN в долната част на списъка.
 4. Ще видите бутон „Добавяне на VPN конфигурация“ в края на списъка си.
 5. Докоснете го и след това изберете опцията IKEv2, IPSec или L2TP според протокола VPN, към който искате да се свържете..
 6. В този момент всичко, което трябва да направите, е да въведете данните за връзката на VPN, за да се свържете. За съжаление, поддръжката на PPTP VPNs отпадна от iOS 10, защото PPTP се оказва стар, несигурен протокол.

Ако процедурата ви за настройка изисква файлове със сертификати за установяване на връзка с VPN, ще трябва да ги импортирате, преди дори да започнете целия процес. Ако получите сертификата по имейл, всичко, което трябва да направите, е да ги импортирате. Както iPhone, така и iPad могат да работят със сертификати във формати PKCS # 1 (.cer, .crt, .der) или PKCS # 12 (.p12, .pfx).

Свързване & Прекъсване на връзката с вашата VPN

След като настроите вашата VPN, можете също да отворите прозореца за настройки, за да преместите плъзгача на VPN, за да се свържете и да прекъснете връзката с VPN. Ако случайно сте задали няколко VPN на вашия iPad или iPhone, тогава е по-лесно да превключвате напред и назад между тях, като навигирате през Настройки, след това Общи, а след това VPN на същия екран, където сте добавили тези VPN.

Заключение – Как да инсталирате VPN на iPhone или iPad

Както вече видяхте, има редица надеждни начини, които можете да използвате, за да се свържете към VPN от вашия iPhone и повечето от тях отнемат по-малко от 5 минути, за да свършите. Ето защо няма причина да се подлагате на уязвимост към киберпрестъпниците, които планират да откраднат данните си или да получат достъп до своите онлайн акаунти. Вземете VPN, & останете защитени.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map