Как да изключите проследяването на местоположението

Повечето от уебсайтовете, които посещавате, правят умишлени опити да научат колкото се може повече за вас. Доколкото това може да е в унисон с осигуряването на наслада на персонализирано изживяване на техния сайт, някои потребители смятат за инвазивно информацията за тях да бъде събрана дори без тяхното разрешение. Видът на събраната информация се състои главно от това, което може да разкрие вашият IP адрес и местоположение. Вашият IP адрес съдържа подробности като действителното ви местоположение, понякога вашата самоличност или дори името на вашия интернет доставчик. С този вид информация, предоставена на посещаваните от вас сайтове, някои от тях могат да я използват, за да ограничат достъпа ви, тъй като могат да бъдат гео-ограничителни.


Как да изключите проследяването на местоположението

Как да изключите проследяването на местоположението

Проследяване на местоположението онлайн – Intro

Георестриктивните уебсайтове предпочитат по-голямата част от трафика си да идва от местни посетители. Това може да е така, защото сайтът е изписан на техния местен език или дори защото не разполагат с бюджет за допълнителната честотна лента, необходима за настаняване на чуждестранни посетители. Друга възможност може да бъде, че сайтът се предлага в широк спектър от различни регионални версии (като Netflix например), така че това ви принуждава да се придържате към версията, определена за потребители във вашето населено място. Това може да е огромно неудобство за пътниците или експатриите, защото може да искат да бъдат в крак с новините от мястото на произход или дори да се забавляват от сайтове и канали, до които биха имали достъп, ако се върнат у дома.

В други случаи приложенията и уебсайтът просто проследяват местоположението ви, за да ви показват насочени реклами. Рекламният банер, който виждате например в САЩ, може да не е същият като същите посетители на определен сайт в Германия. Приложения като Google Maps използват услугата за местоположение, за да определят местоположението ви и да ви предложат най-добрия маршрут до следващата ви дестинация. Независимо, проследяването на движението ви може сериозно да влоши поверителността ви онлайн.

Каквато и да е ситуацията, има два начина, които можете да използвате, за да заобиколите георестриктивните блокове, които са поставени, за да проследявате местоположението си и да ви блокират: Изключване на услугите за локация и използване на VPN.

Как да изключите услугите за местоположение на Android

В случай че използвате смартфон или таблет с Android, можете лесно да деактивирате проследяването на местоположението, като изпълните следните стъпки:

 1. На устройството си с Android отидете на „Настройки“.
 2. Сега отидете на „Сигурност & Поверителност’.
 3. Оттук изберете „Достъп до местоположение“. В зависимост от марката на мобилния телефон с Android, y
 4. Изключете „Достъп до моето местоположение“.
 5. Нито едно от приложенията ви за Android вече няма да може да проследява местоположението ви.

Как да деактивирате услугите за локация на iPhone или iPad

Ако случайно използвате мобилно устройство, базирано на iOS, можете да попречите на приложенията, които използвате, да следят вашето местоположение, като следвате тези процедури:

 1. Първо, влезте в Настройки.
 2. Сега преминете към “Поверителност”.
 3. Изберете “Услуги за местоположение”.
 4. От тук можете да изключите услугите за местоположение за приложение.

Как да деактивирате услугите за локация на компютър с Windows или телефон с Windows

Можете да изключите услугите за местоположение на вашето устройство с Windows 10, като изпълните следните стъпки:

 1. Отидете на Настройки > поверителност > местоположение.
 2. Сега кликнете върху промяна.
 3. Накрая, обърнете се местоположение в полето, което се показва.

Как да изключите услугите за локация на Mac

Следвайте тези стъпки, за да активирате услугите за местоположение в OSX:

 1. Изберете System Preferences от менюто на Apple.
 2. Щракнете върху Защита & Икона за поверителност в прозореца Системни предпочитания.
 3. Щракнете върху раздела Поверителност.
 4. Ако иконата на катинара в долната лява част е заключена, щракнете върху нея и въведете администраторско име и парола, за да я отключите.
 5. Изберете Location Services.
 6. Поставете отметка в квадратчето „Активиране на услугите за местоположение“.

Как да избегнем проследяване на местоположението с VPN

Дори след като изпълните всички стъпки, изброени по-горе, уебсайтовете и приложенията все още могат да проследят вашето местоположение, като открият вашия IP адрес, вместо услуги за местоположение, като например GPS. Твърди се, че Google все още проследява потребителите, дори и да изключат услугите за локация на своите устройства с Android. Използването на виртуална частна мрежа ви помага да избегнете проследяването на местоположението ви, защото ви позволява да се свържете с отдалечен сървър. Това променя вашия действителен IP адрес в такъв, предоставен от вашата VPN услуга, в зависимост от това към кой отдалечен сървър се свързвате. С това направено, вие сте в състояние да избегнете всяка форма на проследяване на местоположението както от географски ограничени сайтове, така и от тези, които биха искали да събират всякаква нова информация за вашето сърфиране.

За да се гарантира, че имате пълен контрол върху поверителността си онлайн, вашата VPN също криптира вашия трафик, така че никой не е в състояние да разбере какво правите в Интернет. Това ви позволява да защитите сърфирането си от всякаква форма на кибератаки или заплахи, които могат да съществуват онлайн. Поверителността и анонимността също са гарантирани за онези времена, когато правите чувствителни неща като онлайн банкиране или пазаруване. С VPN абонамент в ръка ще имате адекватна защита, докато попълвате данни за вашата кредитна карта или пароли за банкова сметка, за да извършите транзакция.

Използването на VPN също ви помага да заобиколите голяма част от ограниченията, които вашият интернет доставчик може да постави. Известно е, че интернет доставчиците се опитват да управляват използването на интернет чрез дроселиране или дори напълно да блокират достъпа до определени уебсайтове. Като абонат на VPN ще имате своите данни напълно скрити от вашия интернет доставчик и без те да имат представа за това кои сайтове или канали посещавате, те няма да знаят как да преустановят връзката ви. 

Най-добрите VPN за избягване на проследяване на местоположението

За да гарантираме, че започвате на добра основа в търсенето на надеждна VPN услуга, имаме редица услуги, които може да искате да помислите. Това са всички услуги, които вече имат голямо следване, което означава, че те вече имат пълно доверие на обществеността. Разгледайте някои от тях по-долу:

1. ExpressVPN

ExpressVPN е доставчик, който работи усилено и показва ангажираност, за да гарантира, че потребителите имат най-доброто отношение по отношение на онлайн защитата. С централата си на Британските Вирджински острови услугата поддържа строга политика за нулева регистрация и има около 2000 сървъра, които гарантират, че нейните хора имат достъп до толкова сайтове и канали, колкото биха искали. Доставчикът предлага 256 битово AES криптиране на своите потребители и позволява до 3 едновременни връзки. Абонатите също могат да избират от OpenVPN, L2TP и PPTP като предпочитания си VPN протокол.

ExpressVPN също е много универсален доставчик, тъй като позволява на своите клиенти да торент в тяхната мрежа, а също и да променя сървърите, към които са свързани толкова пъти, колкото биха искали. Също така няма ограничения за честотната лента, която те предоставят на своите потребители. ExpressVPN също предлага набор от скрити сървъри, които могат да защитят потребителите да бъдат засечени, ако използват услугата в страни, които забраняват използването на VPN. ExpressVPN също има един от най-добрите представители за обслужване на клиенти и те могат да се свържат с тях чрез социални медии, имейл или чат на живо. За да се запознаете повече с този доставчик, разгледайте нашия ExpressVPN преглед.

2. BulletVPN

BulletVPN също попада в този списък като един от най-надеждните доставчици на пазара, въпреки че е сравнително нов в бранша. Услугата е базирана в Естония и това добавя много доверие към нейната политика за нулева регистрация, тъй като Естония е далеч от обсега на който и да е регулаторен орган за данни. BulletVPN също има много широк списък с поддържани VPN протоколи, като PPTP, L2TP / IPSec, IKEv1 и IKEv2 са на картите за всеки, който иска да си криптира защитата.

BulletVPN предлага на абонатите водонепроницаема сигурност чрез 256-битовото AES криптиране, което гарантира, че гражданите могат да скрият местоположението си и напълно да избегнат проследяването им. Съвместимостта също е добре гарантирана, тъй като услугата има VPN приложение, което може да работи на различни платформи като iOS, Android, Windows и Linux. Удобството на потребителите също е в основата на VPN приложението му, тъй като всичко е толкова лесно достъпно и не е трудно да се движите наоколо. Това е нещо, което ще оценявате особено, ако никога досега никога не сте използвали VPN. За да научите повече за това, което услугата може да предложи, отделете малко време и преминете през нашия BulletVPN Review.

3. NordVPN

NordVPN е последният доставчик, който бихме искали да препоръчаме като един от най-добрите, за да избегне проследяването на местоположението. Услугата е базирана в Панама и има близо 4000 сървъра в рамките на своята мрежа. NordVPN се гордее с това, че предлага функции, които вероятно няма да получите от други доставчици, и това се дължи главно на голямата му мрежа от сървъри. NordVPN има една много специална функция, която повишава вашата сигурност онлайн и това е способността й да удвои нормалното ниво на сигурност. 256-битовото AES криптиране, предоставено от услугата, се удвоява, тъй като данните на потребителя на маршрута на услугата преминават през два сървъра вместо един.

Услугата също така ви позволява да интегрирате нейната защита с Tor, така че да увеличите максимално сигурността си и да разрешите до 6 устройства да се свързват едновременно с нея под една връзка. NordVPN предлага също PPTP, L2TP / IPSec и OpenVPN като VPN протоколи, от които да избирате, а също така се предлага и с превключвател за Internet kill, който изключва вашата интернет връзка винаги, когато вашият VPN клиент се компрометира. NordVPN разполага и с редица сървъри, всеки подходящ за дейности като торент, HD стрийминг и големи файлови изтегляния. Освен това направихме преглед на NordVPN, през който трябва да преминете, ако смятате, че NordVPN може да е най-подходящото за вашите онлайн нужди за сигурност.

Как да излъжете местоположението си онлайн с помощта на VPN?

Ако наистина искате да запазите местоположението си скрито от различните онлайн услуги, които използвате ежедневно. Трябва да маскирате публичния си IP адрес. Най-добрият начин да направите това е чрез използване на VPN. Ето как можете да маскирате местоположението си с помощта на VPN:

 1. На първо място, регистрирайте се с един от VPN, които препоръчахме по-горе.
 2. След това изтеглете приложението VPN на вашия компютър, Mac, Android, iPhone или iPad.
 3. След това стартирайте приложението VPN и влезте в него, използвайки вашия VPN акаунт.
 4. И накрая, свържете се с един от многото VPN сървъри, достъпни чрез VPN приложението.
 5. Вашият IP адрес и впоследствие вашето онлайн местоположение ще варират в зависимост от местоположението на VPN сървъра, с който решите да се свържете.

Избягвайте да бъдете проследявани онлайн – приключвайте

Трите услуги, които изброихме преди всичко, имат диапазона от IP адреси, които бихте могли да използвате, за да избегнете проследяването на местоположението ви. Ако имате някакви въпроси или коментари относно този отзив, не се колебайте да ги оставите в секцията по-долу и ще се радваме да отговорим.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map