Как да подобрим VPN скоростта и производителността

Как да подобрите скоростта и ефективността на VPN? С времето средствата за достъп до уеб и свързаните с него технологии се променят драстично. Както софтуерните, така и хардуерните технологии, свързани с достъпа и използването на Интернет, се промениха драстично през последните няколко години.

От кабелна лизинг връзка до високоскоростна безжична връзка, опитът в използването на мрежата постепенно става по-плавен и по-добър. Поради различни фактори голяма част от потребителите в интернет прибягват до по-нови средства за достъп до уеб. Част от тях предпочита използването на VPN услуги за достъп и използване в мрежата. Докато VPN ви предоставя онлайн анонимност и допълнителен слой на поверителност, това може да повлияе негативно на скоростта ви в Интернет в някои случаи. По-долу ще намерите съвети и трикове, които ще ви позволят да повишите скоростта и ефективността на VPN.

Как да увеличите скоростта и производителността на VPN

Как да подобрим VPN скоростта & производителност

Как да подобрим VPN скоростта & производителност

Хората използват VPN поради причини като онлайн анонимност, безопасността на данните и получаването на достъп до гео-ограничено съдържание и т.н. Въпреки това, въз основа на определени фактори, ефективността на VPN може да варира драстично. С по-долу изброените съвети можете да подобрите производителността и скоростта на вашата VPN връзка.

Използван протокол

Не всички VPN използват едни и същи протоколи за свързване към мрежата. Понякога ще намерите VPN услуга, поддържаща няколко протокола за целта. Ако установите, че скоростта на интернет е бавна, когато VPN използва един протокол, можете да я промените. Промяната на протокола понякога води до увеличаване на скоростта. Много VPN услуги използват OpenVPN по подразбиране, но понякога можете да опитате да използвате L2TP / IPSec и да видите резултатите.

Рестартиране на модем / рутер

Всъщност може да не мислите, че това е причината за забавянето на скоростта на достъп до уеб. Но, маршрутизаторът или модемът, който използвате, може да е причина за това. Устройството може да причини забавяне поради фактори като изтичане на паметта и конфликт на хардуера на софтуера. Рестартирането може да реши проблема.

Промяна на местоположението на сървъра

Обикновено повечето VPN услуги предлагат поддръжка за много сървъри, разположени на много места по целия свят. Когато изберете такива сървъри, които са далеч от вашето местоположение, скоростта вероятно ще бъде бавна. Например за достъп до определено съдържание с помощта на немски сървър може да почувствате скорост, различна от тази, която получавате при сървър, разположен в Испания. В секцията за настройки във вашия софтуерен клиент за VPN можете да намерите опцията да смените сървъра и да опитате да проверите кой от тях ви осигурява по-добра скорост.

Кабелна връзка

На някои работни места можете да използвате VPN чрез жична или безжична мрежа. Въпреки че използването на безжична мрежа изглежда по-лесно, тъй като се отървете от проводниците, които лежат наоколо, това може да доведе до забавяне. Безжичните мрежи обикновено се използват от повече потребители, отколкото потребители на кабелна мрежа. Това може да доведе до намаляване на скоростта на VPN. Опитайте да преминете към жична интернет връзка, която не е споделена с никой друг и това може да подобри скоростта на достъп до интернет.

Изключване на защитната стена

Ако използвате защитна стена, изключването й може да подобри VPN скоростта. Това се дължи на факта, че защитната стена филтрира всеки бит данни, преминаващи през нея, и това води до забавяне на скоростта на достъп до уеб. Деактивирането на вашата защитна стена обаче може да бъде рисковано в дългосрочен план.

Промяна на VPN услугата

Не всеки използва мрежата за същите нужди. Тези, които се придържат към имейли, използване на профили в социалните медии и случайно гледане в YouTube, може да не са твърде изискани относно VPN-ите. Ако обаче се справите с интензивни задачи като P2P стрийминг и тежки изтегляния, трябва да сте малко избирателни. Не всички VPN са страхотни при работа с P2P софтуер и онлайн игри. Можете да опитате да промените VPN, който използвате, както и да прочетете отзиви за популярни VPN мрежи, за да разберете коя отговаря на вашите нужди най-добре.

Смяна на устройства

Понякога промяната на устройството, което използвате за базиран на VPN уеб достъп, може да подобри скоростта. Някои по-стари устройства с Android и Apple, както и рутери, не са подходящи за справяне с дълбоко криптиране на VPN услуги. Преминаването към ново устройство може да доведе до по-добри резултати. Харесва ви да гледате невероятни филми като Чапи, Блекхат и Сикарио, може да ви предложи някои върховни забавления.

Промяна на местоположението ви

Когато използвате Wi-Fi мрежа, промяната на местоположението може да бъде полезна за подобряване на VPN производителността и скоростта. Както знаете, силата на безжичния сигнал варира и препятствия като стени, големи обекти могат да забавят силата на сигнала. Опитайте се да се доближите до маршрутизатора, когато използвате Wi-Fi мрежа у дома или офиса, така че вашето устройство или компютър да получи силен сигнал за достъп до интернет.

Най-бързи доставчици на VPN през 2019 г.

Проведохме щателни изследвания и тестове, за да видим кои VPN услуги са най-бързи. Най-общо казано, колкото повече VPN местоположения има дадена услуга, толкова по-малко натоварване ще има на нейните сървъри. Ето нашия списък с най-бързите VPN услуги към 2019 г..

Как да се измери скоростта на VPN?

Следвайте стъпките по-долу, за да измерите колко бърз VPN сървър.

  1. Преди да се свържете с VPN сървър, преминете към Speedtest.net и тествайте скоростта си на ping, изтегляне и качване.
  2. Забележете резултатите надолу.
  3. Сега се свържете към VPN сървър и отново проведете тест за скорост.
  4. Сравнете двата резултата.
  5. Най-общо казано, ако спадът в скоростта на интернет е около 10%, това означава, че VPN сървърът, към който сте свързан, е бърз.
  6. Ако забележите, че свързването с VPN сървър влачи скоростта ви в Интернет, опитайте да се свържете с VPN сървър по-близо до местоположението ви.
  7. Ако това не помогне, опитайте да промените протоколите.
  8. В случай, че нито един от тези съвети не помогне, може да искате да помислите за смяна на вашия VPN доставчик.

Как да подобрим VPN скоростта & Изпълнение – приключване

Увеличаването на VPN производителността не е вълшебно. С внимателни промени в настройките можете да постигнете желаните резултати. Понякога промяната на устройствата за достъп до интернет и услугата е всичко, което трябва да направите. Имайте предвид, че никога няма да получите задоволителни VPN скорости, ако използвате безплатна VPN услуга. Това е така, защото подобни услуги почти винаги са претоварени. В крайна сметка, ако сте често срещан VPN потребител, обстрелването на 10 долара на месец за прилична услуга си заслужава.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me