Как да получите достъп до блокирани уебсайтове на Mac

Достъпът до блокирани уебсайтове от вашия Mac може да се окаже много трудно упражнение, особено ако сайтовете, които са блокирани, са ограничени от местната власт или са цензурирани чрез използването на софтуер за филтриране на съдържание. Независимо от това, все още има редица методи, на които можете да разчитате, за да установите достъп до такива блокирани сайтове чрез вашия Mac и това ръководство за помощ ще обсъди някои от многото методи, към които можете да се обърнете, за да го направите.

Как да получите достъп до блокирани уебсайтове на Mac

Как да получите достъп до блокирани уебсайтове на Mac

Как да получите достъп до блокирани уебсайтове

Преди да започнем, за нас е важно да споменем, че някои от тези методи може да не работят за силно цензурирани държави като континентален Китай. Това се дължи на техните високо усъвършенствани блокиращи механизми, които изискват много технически умения, за да се работи. Друг проблем, който трябва да изясним, е фактът, че съществува възможност потребителят да получи известие от съответните органи поради използването на методите, описани в това ръководство, затова съветваме всички наши читатели да продължат с повишено внимание.

Използвайте достоверна VPN 

VPN по същество са следващата стъпка в сигурността и анонимността от браузъра Tor и прокси сървъра, тъй като те предлагат криптиране и различни форми на добавена функционалност. VPN е най-сигурният залог за потребителите, които искат да гарантират, че връзката им е ултра сигурна, особено при извършване на онлайн банкови транзакции или съобщаване на някаква много чувствителна информация. Използването на VPN услуга на вашия Mac ви гарантира защита от всички големи заплахи, които в противен случай може да бъдете изложени на онлайн, като онлайн измами, кражба на самоличност и спам.

Изборът на подходящ VPN доставчик е от съществено значение за поддържането на пълна сигурност при онлайн и за да се гарантира, че имате предвид само доставчиците, които предлагат най-доброто в обслужването, ние включихме в списъка на три най-добрите VPN компании, за които сме сигурни, че са сред най-добрите в пазар:

  • ExpressVPN: Този доставчик ви позволява да се свързвате със сървъри, базирани в повече от 34 държави, и има софтуер, който ще позволи безпроблемна интеграция между вашия iPhone, iPad или Mac. Няма ограничение на превключвателите на сървъра или честотната лента и те също имат строго наложена политика за без регистрация. Обслужването на клиенти е отлично и се предлага 24/7, а гаранционният им срок за връщане на парите върви за 30 дни.
  • NordVPN: С над 2000 сървъра в 60 държави NordVPN предлага най-добрите в класа инструменти, които ще ви позволят да се възползвате от пълните предимства на абонамента за VPN услуга от най-високо ниво. Функции като двойна VPN, при която трафикът ви се предава през два отделни сървъра и поддръжка за до 5 едновременни връзки предлагат реална стойност за парите ви. Включена е и автоматична превключвател за защита и защита от течове на DNS. След като се свържете с обслужването на клиентите, те ще ви позволят да изпробвате услугата в продължение на три дни, безплатно.

Как да деблокирате уебсайтове на Mac с VPN

  1. Първо, трябва да се регистрирате с доставчик на VPN услуги, като ExpressVPN.
  2. След това изтеглете и инсталирайте приложението VPN на вашия Mac.
  3. Стартирайте приложението VPN и влезте.
  4. Сега се свържете към VPN сървър. В случай, че уебсайтът, който желаете да деблокирате, е наличен само в определени региони, уверете се, че избраният от вас VPN сървър принадлежи към този регион, т.е., за да деблокирате и американския уебсайт, свържете се с VPN сървър в САЩ.
  5. След като се установи VPN връзка, вие ще можете да получите достъп до всеки уебсайт, който искате, където и да искате.

Използване на Tor 

Tor (The Onion Router) е един ефективен начин за достъп до блокирани уебсайтове през вашия Mac, тъй като ви дава възможност да се занимавате с вашия бизнес, докато сте скрили своя IP адрес. Със скрит IP адрес става трудно за всеки сайт, до който се надявате да влезе, да определи откъде търсите и в резултат на това ще получите достъп.

Tor е мрежа с отворен код, която е проектирана от американските военни, за да действа като напълно анонимен начин за сърфиране в Интернет. Това става чрез предаване на вашия трафик през много компютри (възли), които също използват Tor, и по този начин вашата следа се покрива, което затруднява всеки да идентифицира действителното ви местоположение. Това, че сте част от тази мрежа, означава, че вашият Mac също ще бъде един от многото възли, през които други потребители на Tor насочват трафика си. Използването на Tor е ефективно, тъй като вашият интернет доставчик остава на тъмно относно сайтовете, които посещавате, но също така трябва да знаете, че има куп уебсайтове, които блокират трафика на Tor. Това се случва само с много малък брой уебсайтове, така че не бива да се притеснявате.

Използване на онлайн прокси

Като един от най-лесните начини да получите достъп до блокирани уебсайтове, използването на прокси сървъри е ужасно надежден метод, особено ако не се считате за техническо лице. Уеб прокси сървърите ви предоставят достъп до други уебсайтове, като ви позволяват да въведете URL адрес и да получите достъп до него чрез този прокси сървър. Това е толкова просто. Те действат като go-betweens между вашия Mac и уебсайта, до който искате да имате достъп, и са чудесно решение за всеки, който търси анонимност онлайн.

Има много прокси сървъри на разположение онлайн и те се състоят както от безплатни, така и с платени версии. Безплатните версии се предлагат с много изскачащи прозорци и нежелана реклама и това може да се окаже тромаво за редица потребители.

По отношение на най-добрия Smart DNS прокси, можете да се регистрирате с, дайте Unlocator опит. Те предлагат безплатна 7-дневна пробна версия и позволяват на потребителите да отблокират над 220 поточни канала от цял ​​свят.

Как да получите достъп до блокирани уебсайтове на Mac – приключване

Ако планирате да пътувате до силно цензурирана страна или прекарвате по-голямата част от времето си в браузър в ограничена среда, тогава от сега трябва да се считате за добре оборудвани със знания за това, което трябва да направите, за да получите достъп до блокирани уебсайтове. Ако имате някакъв коментар или въпрос, който искате да ни зададете, просто ги оставете в секцията за коментари по-долу и ние ще бъдем сигурни да отговорим.  

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me