Как да поточно от Android към AirPlay

Възможно ли е да огледате Android на Apple TV с помощта на функцията AirPlay? AirPlay е още един продукт от стабилната на Apple и представлява патентован набор от протоколи / стек, който позволява безжично поточно предаване между видео & аудио устройства, екрани на устройства и снимки със съответните им метаданни. Първоначално концепцията е приложима само за устройства и софтуер, произведени от Apple и първоначално се нарича AirTunes, използваема само за аудио.

Как да поточно от Android към AirPlay

Как да поточно от Android към AirPlay

Как да използвате AirPlay

За да използвате Airplay, трябва да се свържете със същата Wi-Fi мрежа, с която устройството ви iOS е свързано, и устройството, на което искате да AirPlay. На iOS устройството прекарайте пръст нагоре от долната част на екрана и отворете Центъра за управление. След като направите това, направете хоризонтално прекарване на пръст и влезте в екрана Now Playing.

От друга страна, въпреки че AirPlay направи споделянето на неща между телефоните и телевизорите невероятно лесно, то беше приложимо само за джаджи на Apple. Всяко усилие за споделяне на съдържание с устройство с Android доведе до абсолютен и често разочароващ провал. Добрата новина обаче е, че с появата на приложения за стрийминг на 3-ти парти, Android и Airplay най-накрая са на една и съща страница.

Приложения за поточно предаване от Android към Airplay

Ето списък с най-добрите приложения за Android, които можете да използвате, за да пускате смартфона си с Android на вашия Apple TV:

1. LocalCast

Това е любимото ми приложение, когато става въпрос за предаване на видеоклипове, музика и изображения на свързани с интернет устройства в цялата къща. LocalCast ви дава възможност да предавате телефона или таблета си, NAS (DLNA / UPnP или Samba), Google Drive, Google+, Dropbox или уеб страница към Chromecast, SmartTVs, Roku, Nexus Player, Apple TV, Amazon Fire TV или Stick, Sony Bravia, Samsung, LG, Panasonic и други SmartTVs, Sonos, Xbox 360, Xbox One или други DLNA устройства.

Как да използвате LocalCast за поточно предаване на Android към Apple TV чрез AirPlay

Като цяло, това приложение е доста лесно да се настрои.

  1. Изтеглете приложението LocalCast от Google Play Store.
  2. Включете вашия Apple TV.
  3. Уверете се, че Android и Apple TV са свързани към една и съща WiFi мрежа.
  4. Стартирайте LocalCast и кликнете върху иконата Casting в долния десен ъгъл.
  5. Изберете „Промяна“ и включете „Apple TV“
  6. Сега изберете „OK“.
  7. Приложението вече ще сканира вашата мрежа за всякакви Apple телевизори.
  8. След като направите това, изберете вашия Apple TV от списъка с устройства, които стават достъпни.
  9. Вече можете да предавате местни видеоклипове, изображения, музика и дори онлайн видеоклипове от устройството си с Android към вашия Apple TV.

2. DoubleTwist 

Не, това няма нищо общо с танците! DoubleTwist идва с тройна заплаха. Този безплатен медиен мениджър служи като мениджър на подкасти и обединен плейър на музика, като същевременно синхронизира вашата лична колекция iTunes, която включва музика, плейлисти, снимки и видео между вашия Mac & Настолен компютър на Windows и устройство Android.

За отключване на функциите AirPlay и AirSync се заплаща номинална такса от около $ 5, заедно с поддръжка на DLNA, търсене в обложки на албуми, еквалайзер и премахване на реклами подкаст. DoubleTwist може да се предава на всяко устройство, съвместимо със стандарта AirPlay във вашата Wi-Fi мрежа, което вече съществува.

3. Allcast

Allcast с удоволствие излъчва съдържание от всяко мобилно устройство към множество приемници за стрийминг, както и донгъл. Той е съвместим не само с Apple TV и други асоциирани с AirPlay устройства, но също така предлага поддръжка на DNLA, след като позволява комуникация с Chromecast, Xbox 360, Amazon Fire TV, WDTV, Roku, както и доста Sony, Samsung & Остри умни телевизори.

Освен това Allcast черпи съдържание от свързан с Google Drive, акаунти за Dropbox и устройства за локално съхранение. Въпреки това, безплатната версия на Allcast е умишлено прекъсната, с ограничение за възпроизвеждане на 5 минути по отношение на видео и снимки, освен ако не се плаща такса от 5 долара за надграждане.

4. Allstream

Ако искате да предавате музика само или искате да не преминавате към нов музикален плейър, Allstream е само за вас. Той предлага както DNLA, така и AirPlay свързаност, това приложение, което първоначално идва безплатно, действа само като предавател.

Това, с други думи, означава, че можете да запазите музикалния плейър, който предпочитате и това може да бъде Spotify, Rdio, Google Play Music или TuneIn, като същевременно можете да предавате поточно към всички съществуващи AirPort Express, XBox 360, XBMC, PS3 или Apple & Smart телевизори на Samsung.

Трябва да се има предвид обаче, че Allstream предвижда, че вашето мобилно устройство трябва да се корени, за да работи безпроблемно и то също престава да функционира, след като предварително определеният срок изтече и 5 евро, или паричният му еквивалент в други страни, трябва да бъдат платени за да го отключите отново. Изглежда, че трябва да стартирате и вашето Android устройство, за да се възползвате изцяло от приложението Allstream.

5. AppleTV AirPlay Media Player

Както подсказва името, AppleTV AirPlay Media Player от ZappoTV е специално разработен за използване с Apple TV. Това приложение, което отново идва безплатно, ви позволява да предавате всяко съдържание, базирано на Android, съдържание, достъпно в локалната мрежа, както и по-големия интернет към всеки AppleTV. 

В допълнение към това, тя също така дава възможност на вашето Android-базирано устройство или телефон да се изпълнява като дистанционно управление с всички функции в едно. Търсете, преглеждайте и споделяйте всяко съдържание от многобройни източници онлайн, които включват YouTube, видеокадри, Flickr, SHOUTcast, Picasa и Facebook (внимавайте за тези фалшиви новини във Facebook!). Разбира се, трябва да стартирате Android 2.1 или по-новите му версии, както и да имате акаунт на ZappoTV, за да използвате AppleTV AirPlay Media Player.

6. Twonky Beam

Twonky Beam е наличен както на Android, така и на iOS заради двойните си възможности AirPlay-DNLA. Той е свързан с множество поточни кутии и телевизори, а предаването и / или марката нямат значение. Те включват Xbox 360, Apple TV, Rokus и AT&T системи (U-стих).

Той използва стандарта UPnP за споделяне на съдържание между множество устройства в домашната мрежа. Това впоследствие ви позволява лесно да запазвате медии от вашата локална мрежа до вашето собствено мобилно устройство, както и да предавате съдържание от телефон към всеки телевизор. Разбира се, това изисква поне iOS 6 или Android 4.0.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me