Как да промените региона на вашия акаунт в Roku

Едно от най-известните стрийминг устройства на пазара е Roku. С Roku можете да получите достъп до над 4000 канала, платени и безплатни, от една точка за достъп. Както потребителите на Roku знаят, обаче, регионът на вашия акаунт в Roku е това, което диктува до кои канали получавате достъп.

Как да промените региона на вашия акаунт в Roku

Как да промените региона на вашия акаунт в Roku

С други думи, за достъп до American Netflix, ще трябва да имате американски акаунт в Roku. Докато достъпът до BBC iPlayer изисква британски акаунт Roku. Ето как можете да промените региона си Roku и да получите достъп до регионалните канали, независимо от местоположението ви.

Как да промените региона на вашия акаунт в Roku

Нека започнем с това, че съм много ясна за това: Каналите, до които имате достъп, са обвързани с региона на вашия акаунт в Roku. Не можете да получите достъп до британски канал, регионално блокиран извън Обединеното кралство, за не британски акаунт Roku. Това няма нищо общо с вашия IP. За да промените региона на вашия акаунт в Roku, просто ще създадете нов Roku акаунт с избрания от вас регион.

Ще повторя това още веднъж за публиката отзад: Ако искате различен регион в профила си в Roku, ще трябва да създадете нов акаунт в Roku с избрания от вас регион. Регионът на вашия акаунт в Roku е това, което диктува до кои канали имате достъп. Имайки предвид това, самият регион на акаунта няма да ви даде достъп до съдържанието, което искате. Достъпът до съдържание, след като имате достъп до каналите, е мястото, където вашият IP влиза.

Нека, за да дадем пример, да приемем, че живеете във Великобритания. Имате акаунт във Великобритания Roku, което означава, че имате достъп до BBC iPlayer, но вместо това искате достъп до американски канали на вашия Roku. Следвайте стъпките по-долу, за да превключите вашата страна от Року в САЩ:

 1. Първо, настройка VPN или Умен DNS на вашия компютър / Mac. Това е решаваща стъпка. Без него Roku ще маркира акаунта ви като извън САЩ.
 2. Сега отидете на https://my.roku.com/index и изберете „Създаване на акаунт“.
 3. След това попълнете необходимата информация и натиснете „Продължи“.
 4. След това изберете щифт и щракнете върху „Продължи“.
 5. На следващата страница трябва да направите опции за плащане: Paypal или кредитна карта.
 6. Ако вече притежавате акаунт в Paypal, използвайте опцията за плащане с Paypal. Вашата страна в Paypal не влияе на вашата сметка в Roku.
  • Използвайте валиден адрес в САЩ, за да създадете своя акаунт в американския Roku. Можете да използвате Калифорния като своя щат и 90210 като пощенски код.
 7. Ако изберете Вашата кредитна карта като опция за плащане, трябва да използвате свой собствен уличен адрес, който е свързан с вашата кредитна карта.
  • След това трябва да конвертирате пощенския код в валиден пощенски код.
  • Запомнете града, свързан с новия цип, тъй като той е необходим за настройката на акаунта в Roku.
  • За да създадете валиден пощенски код, вземете цифрите от пощенския си код. Пощенският код M1Z4L3 става 143. Добавете нули до края, ако имате по-малко от 5 цифри в пощенския си код. Така 143 става ZIP 14300.
 8. След като финализирате своя акаунт в Roku, нулирайте поточното си устройство Roku до фабричните настройки. След това използвайте новосъздадения американски акаунт Roku на устройството си Roku.

Сега, когато имате американски акаунт Roku, трябва да имате достъп до американските канали, които искате. Въпреки това, тъй като живеете във Великобритания, имате IP адрес във Великобритания. Така че, имате достъп до American Netflix като канал на устройството си Roku, но нямате достъп до съдържанието на канала. Не се притеснявайте, има два начина да получите достъп до съдържанието на новия си акаунт в Roku, без да се налага да купувате самолетен билет.

Как да получите достъп до съдържанието във вашия нов регион на акаунт в Roku с помощта на VPN

Първият метод, който можете да използвате, за да промените своя IP адрес и регионалното съдържание на новия си акаунт в Roku, е чрез използване на VPN. VPN ще ви свърже със сървър и ще пренасочи трафика ви през този сървър, променяйки вашия IP адрес в процеса. Ако сте свързани с американски сървър, вашият IP адрес се променя на американски IP адрес. В примера, който дадох по-горе, по този начин ще можете да получите достъп до American Netflix от вашия акаунт в Roku от Обединеното кралство.

Ето проблема с инсталирането на VPN на вашето устройство Roku: няма приложение за това. Това означава, че ще трябва да настроите вашата VPN ръчно.

Има два начина да настроите своя VPN на вашето устройство Roku:

 • Настройте своя VPN на вашия рутер
 • Настройте вашия VPN на виртуален рутер

Можете да прочетете тази статия, за да получите стъпка по стъпка обяснение как да работите VPN на вашето устройство Roku.

expressVPN е моето предложение за VPN, което трябва да използвате с Roku Прочетете нашия отзив за най-добрия VPN за Roku за 2018 г. тук, за да получите по-добра представа за предимствата на тази услуга за устройства Roku.

Как да получите достъп до съдържанието в новия регион на вашия акаунт Roku, използвайки интелигентен DNS

Ако VPN изглежда малко прекалено сложен за Roku, можете да използвате Smart DNS. Можете директно да конфигурирате Smart DNS на вашия рутер, което прави процеса малко по-лесен. Бих предложил да използвате Unlocator като вашия Smart DNS. Можете дори да проверите тяхното прекрасно ръководство за това как да инсталирате Unlocator на вашия рутер, за да улесните нещата още по-лесно за вас.

Трябва обаче да отбележа, че някои рутери няма да ви позволят да промените настройките на DNS. Ако имате Linksys, TP-Link, Cisco, Asus, D-Link или Linux, поддържан рутер, тогава вашият рутер поддържа ръчна конфигурация на DNS. Като цяло притежаването на модем, поддържан от вашия интернет доставчик, означава, че вероятно няма да можете да промените DNS на него. В този случай трябва да закупите вторичен рутер, да свържете WAN порта на вторичния рутер с LAN порта на вашия основен и след това да свържете Roku към вашия вторичен рутер.

Как да промените региона на вашия акаунт в Roku – финални мисли

Не е добре да се откажете от поточните си устройства, когато премествате държави или да предавате съдържанието, предоставено за други страни, просто поради географското ви местоположение. Ако следвате стъпките по-горе, ще можете лесно да осъществявате достъп и да предавате различно геоблокирано съдържание на Roku с лекота.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me