Как да заобиколите Cyberoam в 3 лесни стъпки

Ако работите в институция, където вашето използване на Интернет се следи от администратора на мрежата, има голяма вероятност те да използват Cyberoam, за да се уверят, че всички ще използват добре връзката си. Софтуерът е продукт на Cyberoam Technologies, софтуерна компания със седалище в Индия, която предлага решения за мрежова сигурност на потребители, базирани в повече от 125 страни по света. Софтуерът разполага с широк спектър от предложения като антивирусен инструмент, филтър за съдържание, инструмент против спам, както и механизъм за ограничаване на честотната лента. Освен всичко това има и онлайн защитна стена, която се използва за поставяне на ограничения за това, което може или не може да бъде достъпно в определен момент, или само от хора с определени идентификационни данни.

Как да заобиколите Cyberoam в 3 лесни стъпки

Как да заобиколите Cyberoam в 3 лесни стъпки

Възможно ли е всъщност да се избегне Cyberoam?

Услугата е известна като доста ограничаваща, особено когато конфигурирането й е направено правилно. Това, което повечето хора може да не знаят обаче е, че въпреки строгите мерки, все още съществуват някои вратички, които позволяват на потребителите да заобиколят многото ограничения. Отиването на много ограничения всъщност може да бъде много полезно, особено когато има малко информация, която искате да получите от Интернет, но източникът е един от филтрираните сайтове.

Как да заобиколите Cyberoam

Ето няколко съвета, които бихте могли да използвате и приложите, за да заобиколите Интернет ограниченията на Cyberoam:

  • Използвайте VPN: Най-ефективният начин да избегнете Cyberoam е да използвате VPN. Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN по принцип ви позволява да заобиколите всички видове Интернет ограничения и цензура. Можете дори да използвате VPN за анонимно сърфиране в мрежата, т.е. никой няма да може да определи кои уебсайтове посещавате или приложения, които използвате.
  • Използвайте IP на сайта вместо неговия URL адрес: Може да откриете, че Cyberoam е блокирал само URL адреса на сайта, но не и неговия IP адрес. 
  • Опитайте Tor Browser: Използването на Tor гарантира, че оставате напълно анонимни, докато сърфирате в Интернет. Това е така, защото голяма част от трафика преминава през възли, намиращи се на различни места по света.
  • Достъп до друга версия на уебсайт: Ако сте достатъчно благословени, за да знаете два езика, а сайтът, който търсите, има версия, написана на език, който можете да разберете, Google Translate може също да ви помогне с това.
  • Използване на кеширани страници: Това донякъде е много временно поправяне, защото можете да откриете, че сайтът, до който имате достъп до кеширана страница, може да остарее много бързо.

Как да заобиколите Cyberoam с помощта на VPN

Едно от най-ефективните неща, които бихте могли да направите, за да заобиколите Cyberoam, е да се регистрирате при доставчик на VPN. Повечето от ограниченията, които се прилагат от софтуера, са наистина възможни поради тунелите, през които трафикът ви се пренасочва. С VPN обаче ще трябва трафикът ви да преминава през отдалечени сървъри и тунели, следователно той да е криптиран дори преди Cyberoam да приложи собствените си блокове и мерки.

Абонамент за виртуална частна мрежа трябва да ви помогне да получите обратно всички привилегии, които сте използвали, когато сте използвали свободно интернет. Просто следвайте тези стъпки, за да заобиколите Cyberoam:

  1. Регистрирайте се с доставчик на VPN като ExpressVPN.
  2. Изтеглете и инсталирайте приложението VPN на вашия компютър, Mac, Android, iPhone или iPad. Освен това можете да използвате разширението за Chrome на ExpressVPN.
  3. Стартирайте VPN приложението и се свържете към VPN сървър отвътре.
  4. И накрая, сърфирайте в мрежата свободно и анонимно.

Това всъщност е всичко необходимо, за да се заобиколи Cyberoam с помощта на VPN приложение.

Най-добрите VPN за Cyberoam

Сега, след като разгледахме някои от съветите, които бихте могли да приложите, за да заобиколите повечето ограничения на Cyberoam, нека разгледаме най-надеждните VPN услуги за Cyberoam, които ще гарантират още по-добро преживяване при сърфиране.

1. ExpressVPN

ExpressVPN със сигурност не разочарова, що се отнася до качеството и доставката на техните услуги. Доставчикът е най-много награден в бранша и това е чудесно особено за потребителите, които търсят първокласно качество. Доставчикът има около 2000 сървъра в обхвата си и още един огромен фрагмент, наречен „скрит сървър“, на който потребителите могат да разчитат да се свържат със страни, в които VPN услугата им не е толкова добра.

ExpressVPN предлага лесен за използване VPN клиент, който е съвместим с голямо разнообразие от устройства и платформа. Услугата позволява до 3 едновременни връзки, а също така поддържа дейности като торент, игри и изтегляне на големи файлове. ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови и това е регион, който не е част от програмата за наблюдение на „14 очи“. Следователно това им позволява да предлагат надеждна политика за нулева регистрация. ExpressVPN също има нулев DNS за познания и това гарантира на потребителите, че DNS трафикът им винаги ще остане сигурен. За да разберете още повече функции, които дават възможност да се работи около Cyberoam, разгледайте нашия задълбочен преглед ExpressVPN.

2. BulletVPN

BulletVPN е на второ място в нашия списък като доставчик, чийто основен фокус е да гарантира, че тяхното криптиране намалява най-малката скорост на вашата връзка. VPN-те са склонни да изяждат вашата скорост поради слоя на криптиране, през който трафикът ви трябва да премине, но с BulletVPN дейности като стрийминг, торент или изтегляне все още трябва да се извършват, без да се налага да чакате толкова дълго.

Услугата включва всички основни протоколи и позволява на своите клиенти да избират между OpenVPN, PPTP, SSTP, IKEv2 и L2TP / IPSec въз основа на техните предпочитания. Услугата има и предлагане на Smart DNS, където потребителите могат да избират откъде биха искали да изглеждат. Услугата има присъствие в над 25 страни и нараства и с всеки акаунт, потребителят има шанс да свърже до 3 други устройства. Приложението BulletVPN е много леко и лесно за навигиране, но ако се сблъскате с проблеми, докато го използвате, има екип за обслужване на клиенти, до който можете да се свържете чрез имейл, социални медии или дори билети. За да разберете повече за услугата, разгледайте нашия преглед на BulletVPN.

3. NordVPN

Накрая имаме NordVPN; отличен доставчик, базиран извън Панама, който има около 4000 сървъра в своята мрежа. Идеалната му позиция предотвратява всякаква намеса от страна на регулаторните органи за данни и това им позволява по-добре да поддържат и прилагат своята политика за нулева регистрация. NordVPN също е доста способен с поддръжката си за едновременни устройства, тъй като е в състояние да заобиколи Cyberoam за до 6 свързани устройства, всички под един акаунт.

Услугата има доста голям брой функции, предназначени да гарантират, че трафикът ви остава сигурен през цялото време, като една от най-популярните им е двойното VPN криптиране. Това ниво на криптиране означава, че вашите данни преминават през два сървъра вместо през един, следователно увеличавайки нивото на сигурност до точка, до която не много други доставчици са в състояние да достигнат. Услугата предлага военно 256-битово AES криптиране, както и поддръжка за Tor над VPN и специални IP адреси за по-сериозни потребители. NordVPN гарантира, че можете да разглеждате непрекъснато чрез софтуера им CyberSec, който е отговорен за блокирането на всякакви реклами или зловреден софтуер. За да видите какво повече може да направи този доставчик за вас, намерете време да преминете през нашия NordVPN преглед.

Най-добър VPN за заобикаляне на Cyberoam – Заключение

Ако вашият работодател или институция е от типа, който прилага строги правила за това, което можете или не можете да получите достъп онлайн, използването на VPN не трябва да е лоша идея. Това, което трябва да направите, преди да се споразумеете с кой доставчик да използвате, е да изпробвате или безплатния им пробен период, или гаранциите за връщане на парите им. По този начин ще знаете в какво се захващате, преди да се наложи да се разделите с някой от трудно спечелените пари.  

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me