Какво е интелигентен DNS прокси

Емигрант ли си? Пътуващ бъг? Някой, който е в Instagram акаунт, казва „Wanderlust“? Ако е така, може би сте се сблъскали с един от досадните аспекти на придвижването: уебсайтове с Geoblocked. Netflix, Amazon Prime, HBO Go, Hulu и BBC iPlayer например имат нещо, наречено „ограничения за геолокация“. С други думи, ако сте извън определени страни, губите достъп до тяхното съдържание.


Какво е интелигентен DNS прокси

Какво е интелигентен DNS прокси

Ако сте абонирани за услуга като споменатите по-горе, това може да стане много досадно. Един от начините, по които бихте могли да заобиколите и деблокирате тези гео ограничения, е като използвате Smart DNS прокси. Ще ви разгледам всичко, което трябва да знаете за Smart DNS, за да ви покажа защо може да е опция за вас.

Какво е Smart DNS?

Smart DNS, известен също като Smart DNS прокси, е услуга, която можете да получите, която е направена специално за деблокиране на гео ограничени сайтове. За разлика от VPN, Smart DNS пренасочва само данни, специфични за вашето местоположение, за да ви даде достъп до регионално блокирани уебсайтове. Не предоставя повече сигурност онлайн. Не кодира вашите данни или не ви предлага анонимност онлайн. Не мога да подчертая това достатъчно; Smart DNS прокси е специално пригоден за отблокиране на гео ограничено съдържание. С други думи, ако търсите начин да анонимно да сърфирате в мрежата или да задържите изтеглянията на торентите към себе си, Недей използвайте Smart DNS!

Как работи Smart DNS прокси?

Нека започнем с обяснението какво е DNS. DNS, съкратено от Система за имена на домейни, е като телефонен указател. Това е как уебсайтовете и компютрите четат имена на домейни; тя променя името на базата на език в IP адрес, който компютърът може да разпознае. Smart DNS използва специализирани прокси сървъри, за да промени DNS на вашето устройство. Важно е да се отбележи, че всъщност не променя или скрива вашия IP адрес. Казано по-просто, тя променя начина, по който уебсайтът чете вашия IP адрес.

VPN v / s Smart DNS: Каква е разликата?

Както VPN, така и Smart DNS могат да ви дадат достъп до геоблокирани сайтове, но там сходствата свършват. VPN е услуга, която ви осигурява високо ниво на сигурност и анонимност онлайн. Той криптира целия ви трафик, пренасочвайки вашата информация през частен „тунел“, където никой интернет доставчик, държавен орган или досаден хакер не могат да получат достъп до него. VPN приложенията обикновено работят на PC, Mac, iPhone, iPad и Android. За съжаление, VPN ще доведе до забавяне на вашата интернет връзка малко. Ето едно много удобно ръководство за всичко, което трябва да знаете за VPN, за да сте в течение с тази жизненоважна сега услуга.

Има много безплатни VPN услуги там, но за да се гарантира нивото на анонимност и поверителност, които VPN потребителите търсят, трябва да се използва надеждна и сертифицирана VPN. Препоръчвам да използвате ExpressVPN: Той осигурява пълна анонимност (нулева политика на регистрация!), По-бърз е от повечето други VPN услуги, има над 2000 сървъра в 94 места по целия свят и едно от най-добрите услуги за клиенти, които някога съм срещал. Малко е скъпо, но 100% струва всяка стотинка.

Smart DNS прокси е по-скоро еднозначна услуга. Дава ви достъп до геоблокирано съдържание, но не прави нищо по отношение на защитата на вашите данни онлайн. Предимството, което Smart DNS има пред VPN, когато става дума за деблокиране на гео ограничения, е, че е конфигурируемо на почти всички устройства. Освен това няма да страдате от ненужни спадове на скоростта, докато разглеждате уебсайтове, които не са блокирани, тъй като вашият интернет трафик няма да преминава през прокси сървъри в този случай.

Smart DNS може да работи на PC, Mac, iPhone, Android, Smart TV, Apple TV, Amazon Fire, Roku, Chromecast и много други. Една от основните причини, поради които много хора избират тази услуга през VPN е цената, е много по-евтино да закупите абонаментен абонамент за Smart DNS Разбира се, това не е всичко забавно и игри: трябва да сте малко технологични, за да конфигурирате Smart DNS.

Най-добър Smart DNS

Unlocator

Лично аз използвам Unlocator от известно време и не бих могъл да бъда по-щастлив, ето защо:

 • Напълно прозрачни Условия за ползване.
 • Няма политика за регистрация
 • Работи на PC, Mac, PS4, Xbox, Smart TV, Apple TV, Roku, Chromecast, Android, iOS.
 • Деблокира над 200 канала и стрийминг услуги, включително American Netflix, BBC iPlayer, HBO Go, Hulu, Amazon Prime и Sky Go.
 • Не забавя вашата интернет връзка.
 • Няма ограничение за колко устройства можете да го свържете.
 • Моят фаворит: Включва Smart VPN услуга, за да ви предпази от отвличане на DNS И да активира мобилни връзки.

Unlocator предлага също 7-дневна безплатна пробна версия (дори не е необходимо да използвате кредитна карта) и 14-дневна политика за възстановяване. Доста е рентабилен и предоставя изключителна услуга за зареждане. Вижте нашия преглед на Unlocator, докато сте в него.

ExpressVPN

Знам, знам, че това е VPN услуга. Причината, поради която ExpressVPN го направи в моя списък е, че той също предоставя услуга Smart DNS прокси. Може да е по-скъпо от обикновен Smart DNS, но добавеният слой на поверителност и анонимност го заслужава. Прочетете официалния ни преглед на ExpressVPN, за да получите по-пълна представа за това, което предоставя тази услуга.

BulletVPN

Както при втория ми избор, BulletVPN е VPN услуга, която има Smart DNS прокси. BulletVPN е и една от по-евтините VPN услуги там, но това не означава, че не отговаря на конкурентите си. Тази достъпна услуга осигурява същата конфиденциалност и анонимност онлайн като останалите VPN от най-високо ниво, въпреки че има много по-ниско количество активни сървъри. Ако BulletVPN изглежда като услугата за вас, ето по-задълбочен преглед на всички негови функции и функции.

Законно ли е DNS Smart?

Накратко, да. Няма абсолютно нищо незаконно в промяната на вашия DNS. Каквото ще правите след това обаче, зависи от вас. Не забравяйте, че не ви предлага поверителност онлайн, информацията ви не е криптирана. Вашият доставчик на интернет услуги или държавен орган все още може да получи достъп до вашите данни, дори ако използвате Smart DNS.

Бъдете внимателни, когато използвате Smart DNS, ако вашият доставчик на интернет услуги използва прозрачни прокси или ако пребивавате в държава, която прилага отвличане на DNS. Подобни мерки могат да попречат на правилното функциониране на Smart DNS.

Какви канали мога да деблокирам със Smart DNS?

Броят на географски ограничените канали, до които можете да получите достъп чрез Smart DNS, зависи единствено от това коя услуга Smart DNS прокси използвате. Различните услуги поддържат деблокиране на различни канали. Ето някои от уебсайтовете, които можете да деблокирате с помощта на Unlocator, например:

 • Американската Netflix
 • Amazon Prime Video
 • Hulu
 • HBO GO
 • BBC iPlayer
 • Sky GO
 • MLB
 • NHL
 • NFL
 • НБА
 • Вуду
 • ABC GO
 • ТГС
 • CBS
 • DSTV
 • FOX
 • NBC
 • ESPN
 • ZDF
 • ITV
 • Канал 4
 • DR TV
 • Viaplay

Също така си струва да споменем, че Smart DNS ви помага само да заобиколите регионалните ограничения. Все още се нуждаете от валиден абонамент за канала, който искате да деблокирате, когато е приложимо.

Заключителни мисли – умният DNS прокси заслужава ли си?

Ако търсите начин да гледате геоблокирано съдържание и не се интересувате наистина от анонимност онлайн, Smart DNS е евтин и лесен начин да го направите. Не приемайте думата ми за това, опитайте го сами и ме уведомете какво мислите в коментарите.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map