Най-добрите 5 eSports поточни канала

Последните няколко години са значителни за стрийминга. Все по-голям процент от градското население се отдалечава от традиционната телевизия и се привързва към поточните услуги.

Най-добрите 5 eSports поточни канала

Най-добрите 5 eSports поточни канала

Нова ера

Има няколко причини, поради които стриймингът замени телевизията за много хора, особено за по-новите поколения. Разнообразието и лесната достъпност са два от основните фактори.

Независимо дали на живо или по поръчка съдържание, стриймингът предлага много повече разнообразие, отколкото телевизията някога би могла. Тъй като достъпът до Интернет е достъпен по целия свят, беше лесно да се разпространява поточно към процъфтяване.

Въпреки разнообразието от съдържание, което предлага, стриймингът струва много по-малко от кабелната или сателитната телевизия. Дори традиционните телевизионни предавания вече са достъпни за стрийминг, което кара хората да се откажат от кабелната връзка. 

Спортен стрийминг

Доскоро спортът беше единственото нещо, от което хората се нуждаят от телевизора. Но сега има няколко стрийминг услуги, посветени на спортовете на живо. Въпреки че това е лоша новина за индустрията на кабелни и сателитни телевизии, това е чудесна новина за онези, които винаги са искали повече спортни стрийминг услуги, дори ако NFL е разбил много от феновете си и Nike е обидила страната, която я направи богата. Под броня обича решението на Nike Kaepernick, но това е друга тема!

Въпреки че традиционните спортове се предлагат както на телевизионни, така и на стрийминг платформи, eSports се предлага главно в стрийминг услугите. eSports е състезание или турнир, включващ видео игри.

Това все още е пазарна ниша, но нарастващият брой ентусиасти доведе до създаването на няколко стрийминг платформи за електронни спортове.

Днес поточното предаване има далеч по-голям обхват от традиционните платформи. Това е причината много организации на електронни спортове да участват в състезания и турнири на живо, за да увеличат следването си и също да привлекат спонсори. Често цял раздел е посветен на управлението на поточно предаване.

Най-добър 5 eSports поточен канал

Тук разглеждаме някои от най-популярните стрийминг платформи за електронни спортове.

1. потрепване

Най-ранната платформа за стрийминг на електронни спортове, Twitch започна през 2011 г. на живо за стрийминг на видео игри, тъй като тогава видеоигрите нямаха специална платформа за стрийминг, Twitch се превърна в огромен успех дори в първите дни. Поради популярността на платформата, тя е придобита от Amazon за 970 милиона долара.

След придобиването платформата придоби различни нови клонове извън видеоигрите, за да се погрижи за всички видове стримери.

Освен спорта, Twitch също има редовни услуги за стрийминг. Twitch също се занимава с микротранзакции от 2016 г., след като представи собствена криптовалута, наречена Bits, която може да се използва за насочване на радиостанции като знак на признателност. Същата година платформата представи Twitch Prime, нещо по линия на Amazon Prime.

2. Миксер

Това е платформа, собственост на Microsoft, която преди се наричаше Beam, преди да бъде изкупена от Microsoft. Това, което отличава Mixer от останалите, е ниската латентност между излъчването и съдържанието, достигащо до зрителите.

Това означава, че потребителите могат да наблюдават събитието в реално време, точно както се случва. Няколко други спортни стрийминг услуги страдат от 10 или 20 секунди закъснение, без да поддържат действието в реално време. Mixer също така позволява на зрителите да взаимодействат директно с някои игри, докато се провеждат.

3. YouTube Gaming

Тази платформа обединява електронно и спортно съдържание на живо и по заявка. Можете или да гледате събития на живо, тъй като те се провеждат в реално време, или можете да разгледате огромната видео библиотека, за да изберете предпочитани видео игри.

Предаването на живо все още остава основният фокус на YouTube Gaming, но тъй като той също има раздел по заявка, търсенето на видеозаписи за игри е не само по-лесно, но и много по-забавно. YouTube Gaming позволява на потребителите да пренавиват пряко предаване, възпроизвеждайки определени части или гледайки от самото начало.

4. Facebook Gaming

Facebook Gaming е нов участник в поточния пазар на eSports, но тъй като това е Facebook, той вече е успял да окаже влияние върху индустрията. Платформата стартира едва тази година и се нарича FB.gg.  

Това, което прави Facebook Gaming, е да анализира страниците, които потребителите са харесали, и групите, към които са се присъединили, за да персонализират съдържание на живо. Фейсбук игрите на живо във Facebook също могат да бъдат намерени в емисията на новини във Facebook. Преди старта Facebook Gaming също беше примамил зрители от други платформи да се присъединят към тяхната платформа.

Но въпреки че Facebook Gaming е все още много млад, той не изостава в привличането на няколко изключителни права за излъчване, включително Серия ESL Pro League и ESL One, серията Gfinity Elite, Twin Galaxies “ H1Z1 Про лига, и Hi-Rez Studios “ Паладини Висша лига.

5. Парна телевизия

Един от най-новите участници в eSports поточната индустрия е Steam.tv. Въпреки че вече има няколко други игрални платформи, разработчиците на Steam TV примамват зрителите с излъчвания на живо на видеоигри в рамките на Steam Community.

Steam TV има и редица други полезни функции, като интеграция в чат. На платформата потребителите могат да отделят публичния чат от личния чат.

Има и вграден гласов чат за Google Chrome. Въпреки че Steam TV все още не се използва за големи излъчвания, той бавно става популярен както при излъчващите, така и сред публиката.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me