Най-добрите алтернативи на частната мрежа на Firefox

А Изработена от Firefox VPN? Това е нещо. Гигантът за сърфиране направи възможно това Американски потребители за да получите повече поверителност при сърфиране в интернет. Озаглавен като Частна мрежа на Firefox, новото разширение на браузъра ви позволява да скрийте вашия IP адрес и криптирайте данните си. Въпреки че изглежда малко полезно за потребителите на Firefox, той има своите ограничения. Независимо какво правите в интернет, вашата поверителност и безопасност винаги трябва да са на първо място. Ето защо ви предлагаме да започнете да търсите по-добри опции. Ето всичко, за да научите за Firefox Private Network и нейната мрежа най-добрите VPN алтернативи.


Най-добрите алтернативи на частната мрежа на Firefox

Най-добрите алтернативи на частната мрежа на Firefox

Частна мрежа на Firefox – Добрите, Лошите и Грозните

Първото нещо, което може да попитате, е дали VPN услугата е безплатна. Най-просто казано, да, така е. Частната мрежа на Firefox е част от Тест-пилотна програма на Firefox, което позволява на потребителите да тествайте няколко продукта от Mozilla без разходи.

Това не е първият път, когато Mozilla премина към VPN индустрията, в случай че не знаехте. Преди време, тя се съгласи с ProtonVPN до разширение за VPN доставчика в неговия браузър. Тогава VPN обратно струваше $ 10.

Mozilla Firefox направи този ход в опит да защити потребителите, докато сърфират в мрежата хакери, тракери и уебсайтове. Доста е лесно, изтеглете разширението и кликнете върху Свързване. Това е всичко.Свържете се с FireFox VPN

Ето какво вицепрезидент на Mozilla по продукта Мариса Ууд трябваше да каже:

„Едно от основните знания от последните събития е, че нараства търсенето на функции за поверителност. Частната мрежа на Firefox е разширение, което осигурява сигурен, криптиран път към мрежата, за да защити връзката ви и личната ви информация навсякъде и навсякъде, където използвате браузъра си Firefox. “

Това е ръководство, което ще ви помогне да намерите алтернативи за новото VPN разширение. Но защо? Разбирате ли, Firefox Private Network може да е в състояние да защити вашите данни, но това не е всичко, което трябва да бъде VPN. Има няколко фактора, които трябва да разгледаме и според моите тестове новата услуга няма това, което е необходимо да съперничат на гигантите. Ето какво измислих.

Сървъри, сигурност и поверителност

Така че, точно като основен Виртуална частна мрежа (все още не знам защо Mozilla не признава това), FPN ви позволява да се свързвате с обществени мрежи с допълнителна сигурност и поверителност. Е, това прави, като криптира трафика ви, докато преминава през частен тунел директно към сървър, предоставен от Cloudflare.

От гледна точка на сигурността, услугата не е лоша. Провалът тук е, че той е насочен само към тези, които използват Firefox. За разлика от други VPN услуги (True Ones), Firefox Private Network няма да защити данните, обработвани от други интернет приложения и софтуер, като например Gmail, Facebook, Spotify или онлайн игри. Защитени са само дейностите по сърфиране, които извършвате в самия браузър.

Що се отнася до поверителността, очевидно, достъпът до интернет на Firefox скрива вашия IP адрес, използвайки сървъри само в Съединени щати. Когато активирах разширението, проверих новия си IP адрес. Странно, че IPv6 ми се появи вместо моя публичен. Всъщност не е лошо Това се появи след свързването.IP с FPN

Така че, технически, Cloudflare е твоят нов Доставчик на интернет услуги. Но забележете това: IP адресът на устройството ми в Chrome не се променя. Както споменах, това е само за Firefox, който изобщо не се счита за толкова важен. Погледнете моите IP адрес (Оригинал), въпреки че имам частна мрежа Firefox.IP в Обединеното кралство

Съмнителна политика!

Най-добрите VPN доставчици идват с a стриктна политика без регистрация. Но според Firefox може да е малко неясен на тази територия. Те твърдят, че нито една от данните ви за сърфиране не се събира. Но това твърдение е последвано от:

„Ние събираме обща информация за това как използвате разширението, като например данни за това как взаимодействате с него, когато го изключите, и техническа информация за това как функционира.“

Това е Бутон за изключване / включване, какво взаимодействие би имало? Когато правилата за регистриране не са достатъчно ясни, по-добре стой настрана от услугата, която го предоставя.

наличност

Тази част е от решаващо значение, момчета. Няма значение дали се интересувате от използването на тази услуга, ако не сте в САЩ, не го получаваш Очевидно Firefox е ограничил достъпа до своята частна мрежа, за която да се използва тези, пребиваващи в Съединените щати.

Ако се обърнете към уебсайта с намерения за изтегляне на разширението, това съобщение за гео грешка ще се появи:

„Това разширение в момента е достъпно само за потребители на настолни компютри в САЩ.“Съобщение за грешка в FVN

Съвместимост на устройството

Не знам дали сте забелязали, но съобщение за грешка заявява още едно нещо, за да ограничи вашата достъпност. Частната мрежа на Firefox също е достъпна само за потребители на десктоп. Следователно, който управлява Firefox на мобилния си телефон, няма да има възможност да изпробва новата VPN услуга.

Това е отлична причина да прехвърлите интереса си към други VPN алтернативи тъй като те имат приложения за почти всяка голяма операционна система там. Това включва iOS, PC, Mac, Android, както и FireStick.

Ако разширението е само за Браузър на Firefox, САЩ и настолни потребители с акаунт в Firefox, смяташ ли, че си струва да продължиш?

скорост

Когато оценяваме доставчиците на VPN, един от първите фактори, които разглеждаме, е скорост на услугата. А Шифроването на VPN ще се отрази на скоростта на вашия интернет драстично. Дори най-добрите VPN мрежи имат този проблем, но оптимизират сървърите си, за да осигурят най-доброто качество.

По отношение на скоростта бях доста шокиран, като видях, че частната мрежа на Firefox е бърза. Едва забелязах спада в скоростта на интернет, след като активирах разширението. Нека ви покажа какво имам:

За да започна процеса, направих екранна снимка на собствената си скорост в интернет без да използвате VPN на Firefox.Скорост без FPN

Сега, след като натиснете бутона за свързване, резултатите влязоха като такива.Свързан с FPN

Ако забележите, скоростта на изтегляне не се влияе много. както и да е PING и качване бяха основните жертви на Firefox Private Network. Така че, като цяло, по отношение на скоростта, частната мрежа на Firefox не е прекалено изтъркана.

Трябва да запомните; само услугата криптира дейностите в браузъра си, нищо друго. Може би затова резултатите дойдоха с минимална загуба на скорост.

Достъпност на съдържанието

Една от основните задачи на VPN е да скрийте самоличността си и да ти помогна заобикаля регионалните ограничения. Няма да кажа, че частната мрежа на Firefox не е направила това, защото всъщност се е случила.

Въпреки това, (докато използваше много), това не се справи много добре. Добре, така че си признавам, услугата успя отблокирайте американския Netflix веднага щом активирах разширението. Това не е всичко; Дори успях достъп до съдържанието на Hulu в Обединеното кралство.

Но аз не съм този, който се убеждава в това лесно, нито и вие. Продължавах да опитвам големи поточни услуги, докато стигна до HBO Now. Както споменах по-горе, изглежда, че Firefox Private Network работи Сървърите на Cloudflare са само в САЩ.

И всеизвестно е, че HBO Now е услуга, достъпна само за американските зрители, което означава, че FPN трябва лесно да я деблокира. Е, това не беше така. Блокирах се с това разочарование грешка:

HBO Now е достъпен само в САЩ и някои територии на САЩ.HBO грешка сега FPN

Нека останем на светлата страна. Други топ VPN мрежи могат да отблокират хиляди услуги по целия свят, включително САЩ. Но ей, частната мрежа на Firefox може да има достъп до Netflix и Hulu. Добра работа.

Присъдата

И така, заявих всичко, което трябва да знаете за Firefox Private Network. Сега знаете защо трябва да изберете по-добра алтернатива. В случай, че не можете да увиете главата си около него, ето пълно обобщение:

 1. Той няма много сървъри (мрежата на Cloudflare) и няма да избирате към кой да се свържете.
 2. Съмнителна политика за регистрация, която може да повлияе на поверителността ви в близко бъдеще.
 3. Скоростите са добри, но там има по-бързи VPN. (Качването и Ping бяха много лоши).
 4. Предлага се само в Съединените щати за хора, използващи десктоп.
 5. Той не криптира данни извън браузъра Mozilla Firefox, което означава, че всичко, което правите в други приложения, е уязвимо.
 6. Може да деблокира Netflix и Hulu, но не деблокира HBO сега. Това е лошо, като се има предвид, че работи само на сървъри в Съединените щати.

Основният ни фокус: Алтернативи на частната мрежа на Firefox

Сега, когато знаете защо имате нужда от алтернатива, е време да поговорим какви сме ние замяна на VPN на Firefox с. Съжалявам за Mozilla, но трябва да го нарека VPN (тъй като е такъв).

Изборът на добра VPN може да бъде обезсърчителен процес, тъй като има много на пазара. Ти трябва да вземете под внимание всеки аспект според това, което трябва да направите. Но без съмнение ви трябва VPN, който може защитавам те непрекъснато без значение какво устройство използвате, браузъра, в който работите, и държавата, в която сте.

За щастие, VPN-ите в нашия списък днес ви предоставят всичко по-горе. Трябва ли да излезем с прегледа? Ето най-добрите алтернативи на Firefox Private Network.

ExpressVPN

CoverVPN Cover

ExpressVPN е първият в нашия списък. Е, не се опитвам да бъдем предубедени, но е така върхът в индустрията днес. Защо избираме това като първата VPN, която замества Firefox Private Network? Това е така, защото тя може да предложи много повече от услугата на Mozilla.

Firefox Private Network има „кой знае колко“ сървъри само в Съединените щати. ExpressVPN, от друга страна, има 3000+ сървъра в 94 държави, включително 25+ в САЩ. Това е доста голяма разлика, ако мога да кажа.

VPN на Firefox работи само на десктоп платформи, докато приложенията на ExpressVPN са достъпни на Android, iOS, компютър, Mac. О, между другото, ExpressVPN също има разширение на Firefox, така че няма да ви липсва нещо, когато се абонирате за услугата му.

Дълго време ExpressVPN беше един от малкото доставчици, които могат отблокирайте всеки канал по света, особено значими услуги като Netflix, Hulu и HBO Now. Частна мрежа Firefox доказа, че може да свърши работата, но не успя с HBO Now. Това не е много обещаващо.

Що се отнася до поверителността, ExpressVPN е добре известен със своите стриктна политика без регистрация. Той не съхранява никакви журнали, нито съхранява каквато и да е информация за дейността на потребителите. Е, не мога да кажа същото за частната мрежа на Firefox. Те заявиха, че част от нашите данни са събрани.

И накрая, Firefox Private Internet се оказа бързо в отдела за изтегляне. ExpressVPN обаче е един от най-бързите VPN, съществуващи някога. Неговите сървъри са добре оптимизиран за Ultra-HD стрийминг без значение колко далеч е сървърът от действителното ви местоположение.

Въпреки че сте платен VPN, ще бъдете получаване на това, което плащате с череша отгоре, докато използвате ExpressVPN. Погледнете някои указатели по-долу, за да разберете още повече този доставчик.

Професионалисти

 • Интелигентен DNS сервиз (MediaStreamer)
 • OpenVPN протокол (между другото)
 • Криптиране с военен клас
 • Хиляди сървъри в 160 места
 • До пет едновременни връзки
 • 30-дневна гаранция за връщане на пари в брой
 • Строга политика без регистрация
 • 24/7 поддръжка за чат на живо

Против

 • Това струва малко повече от другите

NordVPN

NordVPN Cover

NordVPN е друг най-добър избор за обмисляне на използване вместо Firefox Private Network. Известен в целия свят като VPN с най-голямата сървърна мрежа. Е, ще се съгласите, след като видите, че има повече от 5000+ в 60 държави. Така че, за разлика от VPN на Firefox, всъщност можете да гледате харесванията на BBC iPlayer, TSN и Viaplay без значение къде се намирате.

Ако Firefox се опитва да направи VPN изключителен за браузъра си, това няма да има никаква разлика за потребителите. Няма значение дали не харесвате друг браузър. Ако Firefox е вашият браузър, NordVPN предлага надеждно разширение за него. Можете да разглеждате анонимно, безопасно и свободно с NordVPN.

От плюс, NordVPN е един от най-сигурните VPN доставчици в света. Това заглавие е любезно изключителни функции че никой друг VPN не може да предложи. Първо, ние говорим за CyberSec, което е технология, която отказва всякакви нежелан софтуер които може да са насочени към вашето устройство. Ние говорим за злонамерен софтуер, вируси и всякакъв зловреден софтуер там.

Другото е неговото Двойна VPN функция, което позволява на вашия трафик да преминава през две отделни VPN вместо една. Ако не знаете какво означава това, вашите данни ще бъдат кодирани два пъти криптиране AES-256-GCM на високо ниво с 2048-битов DH ключ. Все още не мисля, че Firefox Private Network се доближава до такова криптиране.

Според мен NordVPN прави чудесна алтернатива на VPN на Firefox. Разгледайте някои други функции, които този гигант предлага:

Професионалисти

 • Политика за нулев лог
 • SmartPlay (Smart DNS)
 • 4800+ сървъра в 60 държави
 • Двойна VPN
 • Шест едновременни устройства
 • Деблокира HBO сега
 • CyberSec технология
 • 2048-битово криптиране

Против

 • Може да бъде малко по-бърз на някои сървъри

BulletVPN

Покритие на BulletVPN

Може да попитате защо малък VPN може да се конкурира с Firefox Private Network. Е, размерът не е всичко, той е този качество търсим тук. BulletVPN не е от дълго време, но успя да привлече стотици потребители по целия свят (акцент върху целия свят).

Фактът, че всеки VPN е достъпен в глобален мащаб, винаги го поставя като един отлична алтернатива на VPN на Firefox. BulletVPN има сървъри в 30+ държави, стратегически поставени за безплатен, неограничен достъп до интернет. Той може да деблокира харесванията на Netflix и HBO Now с лекота. Не може да се каже същото за частната мрежа на Firefox.

Що се отнася до сигурността, BulletVPN оглавява класациите благодарение на разнообразието си от протоколи. Можете да се движите между PPTP, L2TP, OpenVPN, IKEv1 и IKEv2. Като съвет, придържайте се към OpenVPN тъй като винаги е най-доброто за безопасност.

BulletVPN е малко ценен в сравнение с това колко е малък, но в негова защита е много, много бързо. Ако търсите поточно HD съдържание или играя онлайн игри, Сървърите на BulletVPN са добре оптимизирани за такива задачи. Няма да забележите закъснения или забавяния, докато правите това.

Ако искате да знаете повече, погледнете по-долу:

Професионалисти

 • Поддържа нерегистрирани дейности за сърфиране
 • Пет VPN протокола
 • Високоскоростни сървъри
 • Bullet Shield технология
 • Пет едновременни връзки
 • Деблокира основните поточни канали
 • Безплатна функция Smart DNS
 • Предлага се в различни операционни системи
 • 30-дневна политика за възстановяване

Против

 • Малка сървърна мрежа

SurfShark

SurfShark

Това, че си нов, няма какво да се смущаваш. Surfshark не е имало отдавна, но въпреки това успя да съперничи на гигантите в бранша. Казват, че първите впечатления са всичко.

Първото ми впечатление за Firefox Private Network беше огромно съобщение за гео грешка заявявайки, че е предлага се само в САЩ. Е, това не е приятна първа среща.

Що се отнася до SurfShark, първото нещо, което забелязах, е, че предлага неограничени едновременни връзки. Ето как започвате с бретон Никой от VPN-ите, на които съм попаднал в кариерата си, не го прави. Освен това сървърната мрежа е доста голяма, предлага повече от 800 сървъра в 50 страни.

SurfShark също е в състояние да деблокирайте Netflix и други топ поточни услуги по целия свят, което го прави много добър заместител на Firefox Private Network.

Добре, така че VPN главно превъзхожда поверителността и сигурността. Има обаче един недостатък в отдел за скорост. Те не са много последователни на някои сървъри, което е проблем, тъй като повечето потребители търсят повече опции за стрийминг.

Професионалисти

 • Неограничени едновременни връзки
 • Повече от 800 сървъра в 50 страни
 • Шифроване на високо ниво
 • Деблокира Netflix, HBO Now и още
 • Функция Multihop (Double VPN)
 • Автоматичен ключ за убийство
 • Политика без регистрация

Против

 • Малко скъпо (месечен абонамент)
 • Някои бавни сървъри

Водещи алтернативи на частната мрежа на Firefox – Изход

Има десетки държави, които не търпят свободата на интернет; там трябва да присъства VPN. Въпреки това, поради липсата на много фактори, които го правят добър VPN, вие сте се захванали перфектни заместители. Преминете през списъка и проверете кой най-добре отговаря на вашите нужди. Ако имате нужда от помощ, не забравяйте да ме извикате коментарите по-долу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map