Най-добрите криптирани приложения за глас и видео от 2020 г.

С неотдавнашните новини на Cambridge Analytica за нарушенията на онлайн данни на Facebook и други компании стана наложително да използвате само защитени приложения. За да изпращате и получавате гласови и видео съобщения, използвайте само кодирани приложения за съобщения.


Най-добрите криптирани гласови и видео приложения на 2019 г.

Най-добрите криптирани приложения за глас и видео от 2020 г.

От телекомуникационните компании до хакерите, престъпниците и рекламодателите до правителствата, всички се стремят към извличане на данни. Всички наши чувствителни данни са изложени на риск и могат да бъдат злоупотребявани, ако попаднат в грешни ръце. Животът ни сега е толкова заплетен с интернет, че не можем да си представим да предаваме цифрови приложения. В такава ситуация е справедливо, че сте започнали да търсите най-ефективните криптирани пратеници, за да осъществявате комуникации. Тук ви даваме опростено ръководство за най-добре кодираните приложения. Но първо, нека да разберем защо е важно криптирането от край до край.

Шифроване от край до край

Шифроването е процесът на кодиране и декодиране на съобщение или текст с помощта на криптографска система. Това се използва от дълго време за прехвърляне на поверителни данни. Въпреки това, криптирането от край до край добавя допълнителен слой защита към традиционното криптиране.

Криптирано съобщение не е нищо друго освен шифър от оригиналното съобщение, което може да се дешифрира, когато получателят го получи. Тук кодът за шифриране и дешифриране е един и същ и е известен само на подателя и получателя. Проблемът обаче е, че този общ код може да бъде известен на трето лице, което би могло да отключи съобщението и да го използва, както пожелае. Тук печелят криптирането от край до край.

Тук подателят има публичен ключ, който принадлежи на получателя. Той криптира съобщението с публичния ключ и го изпраща на получателя. От друга страна, получателят има уникален за него частен ключ. С това той може да дешифрира съобщението, което получава.

Как е от значение крайното шифроване

Криптирането от край до край осигурява допълнителен слой сигурност, тъй като прави комуникацията непрочетена за трета страна. Предимството при това е, че дори ако някой се захване за шифрованата комуникация, няма начин тя да бъде декриптирана без частен ключ.

Следователно, когато комуникирате чрез приложение на две или повече устройства, шифрованата информация ще бъде под формата на секретен код. Така че шпиониращите агенции, интернет доставчиците, разработчиците на приложения или дори правителствата се държат далеч от личните ви данни. Това е така, защото съобщението не е в обикновен текст; данните не са изложени на риск от подправяне и можете да бъдете без наблюдение.

В случай на криптиране в транзит, има вероятност от хакерска атака в края на доставчика на услуги. Съществува и сериозна възможност за компромис или корупция от страна на вътрешен човек. По някаква причина може да има нарушения на данните и информация може да изтече. Вместо да комуникира комуникацията от доставчика на услуги, криптирането от край до край се извършва в края на подателя и в края на получателя. Публичният ключ се вижда от всички и се съхранява на сървъра, докато частният ключ остава при получателя и се съхранява локално.

Най-добрите пратеници на 2020 г.

Тук ви даваме най-добрите гласови и видео месиндъри на 2020 г. Те предлагат криптиране от край до край и запазват данните ви сигурни.

1. сигнал

Signal получава единодушни оценки от цял ​​свят за най-доброто приложение за лични съобщения. Той осигурява силно и истинско криптиране от край до край, което прави съобщенията нечетливи за хакерите и дори за Signal. Той е прост по дизайн, безплатен и може да се използва на всички мобилни платформи. Това приложение за съобщения има специална програма за инсталиране на десктоп, ако трябва да го използвате на вашия компютър.

Можете да изпращате и получавате текстови, документи, снимки, гласови и видео съобщения. Той има атрактивни функции, където можете да решите дали искате съобщенията да изчезнат. Не показва реклами и е платформа с отворен код, където можете да я тествате за грешки. Единственият недостатък е, че не поддържа анимирани емоджи.

2. Телеграма

Този облачен месинджър поддържа вашите комуникации безопасни, така че никога да не ги загубите. Той разполага с тежко криптиране от край до край, което прави и данните неразбираеми за разработчика. Подобно на сигнала, Telegram има саморазрушаващи се съобщения, които изчезват след избрания от потребителя период от време. Предлага се в множество платформи, освен това има функцията за двойно отметка за четени съобщения. Той поддържа текстови, гласови и видео чатове.

Удобната за потребителя платформа и отворен код е високо оценена, докато собственото стандартно криптиране може да се разглежда като най-големият недостатък.

3. Viber

Това безплатно приложение за съобщения не позволява на никой да прониква в лични чатове. Стандартното криптиране осигурява всички чатове и обаждания – било то едно към едно, групови съобщения, глас или видео. Viber предлага криптиране от край до край по подразбиране и дори приложението не може да чете вашите данни.

Той също така предлага допълнителна поверителност в своята опция „тайни чатове“ и позволява на съобщенията да се самоунищожават с таймер. Това приложение прави частния чат по-приятен с високото си изживяване при разговори.

4. Трема

Насладете се на пълна поверителност с Threema, тъй като приложението дори не съхранява списъка ви с контакти, камо ли вашите съобщения. Вашите съобщения се изтриват незабавно от сървъра му веднага след достигането до тяхното местоназначение. Следователно няма никакво притеснение метаданните ви да бъдат изложени на уязвимости.

Можете да изпращате файлове, текстови, гласови, локални и групови съобщения, като се предлагат криптиране от край до край, дори във вашите съобщения за състояние. Имате опция за създаване на анкети или скриване на конкретни чатове. Той дори може да използва защита на паролата за вашите съобщения, ако решите. Други функции включват форматиране на текстовите съобщения и харесвайте / не ги харесвайте във вашите чатове.

Най-добрата характеристика в този дълъг списък е, че получавате идентификатор на Threema, който е уникално 8-цифрено произволно число. Можете да използвате това за цялата си комуникация, с изключение на необходимостта да споделите дори телефонния си номер. Как става за пълна анонимност! Просто трябва да потвърдите контакт, преди да започнете чат с тях, като използвате отделни клавиши и QR код. Единственият недостатък е, че това е първокласно приложение. С подобни удобни за потребителя функции и сигурност, няма нищо чудно, че потребителската му база нараства.

Добавяне на VPN към уравнението

Без значение колко е безопасно приложението ви за съобщения, винаги има място за различни заплахи. За да защитите вашите видео и гласови повиквания, винаги е най-добре първо да се свържете с VPN сървър. Виртуална частна мрежа ви позволява да криптирате целия си изходящ и входящ интернет трафик; забраняващи на потенциалните подслушватели да шпионират вашите разговори.

VPN приложенията са съвместими с Windows PC, Mac, Android, както и устройства с iOS. Ето списък на нашите най-препоръчани VPN за сигурни VoIP разговори.

заключение

В тези дни на все по-голяма заплаха за киберсигурността, бизнеса, потребителите и разработчиците търсят начини да защитят по-ефективно своите данни. Приложенията за шифроване станаха все по-често срещани, но в този океан от възможности за избор, избора на такъв, който отговаря на вашите нужди, може да бъде трудно. Точно за това се нуждаете от това ръководство, за да осигурите комуникациите си.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map