Продължавате да се следите дори при изключено проследяване на местоположението на Google

Ако мислите, че изключването на вашата „История на местоположенията“ ще спре Google да ви следи, имате още нещо. Асошиейтед прес съобщи, че дори при започване на проследяване на местоположението, Google все още използва куп различни приложения, за да контролира местоположението ви. Въпреки че настройката на историята на местоположенията на Google гласи, че изключването й ще предотврати проследяването на местоположението ви, има различни начини, по които Google е успял да заобиколи това.


Продължавате да се следите дори при изключена история на местоположенията на Google

Продължавате да се следите дори при изключена история на местоположенията на Google

История на местоположенията на Google – какво всъщност прави?

Всички знаят, че можете да „поставите на пауза“ историята на местоположенията си в Google и че това трябва да попречи на Google да съхранява информация за местата, които посещавате. Всъщност страницата за поддръжка на Google дори посочва,

„При изключена история на местоположенията местата, които отивате, вече не се съхраняват.“

Проблемът е с изключването на историята на местоположенията не спира Google да използва други приложения за проследяване на вашето местоположение. Всичко изключване на историята на местоположенията на Google е да спре Google да добави вашите движения към своята „времева линия“. Като се има предвид, вашите маркери за местоположение ще продължат да се събират и проследяват от Google. Това означава, че всеки път, когато влизате в Google Maps, извършвате търсене в Google или дори получавате актуализации за времето на вашия телефон, Google прави снимки на вашето местоположение. И потребителите на Android, и iPhone съхраняват тези записи.

Защо Google проследява местоположението ви?

Най-разпространената теория за манията на Google да проследява местоположението ви са данните. Колкото повече данни има Google, толкова повече може да ги използва, за да предостави на компаниите по-добри възможности за реклама. Всъщност Google конкретно е заявил, че записите за местоположение, съхранявани в настройките на „Моята активност“, се използват за насочване на реклами. Купувачите на реклами имат възможност да насочват към конкретни местоположения, въпреки че трябва да платят на Google доста стотинка, за да го направят.

Как да спрете Google да проследява вашето местоположение

Разследването на AP наистина показа, че има начин да блокираме Google да проследява местоположението ви, но това включва известно копаене в настройките на Google. Ако деактивирате „Мрежата & Настройка на активността на приложения “, Google ще спре да съхранява маркерите ви за местоположение чрез други приложения. Можете също така да изтриете ръчно данните си за местоположение, като отидете на myactivity.google.com и премахнете географски подписани записи. Това може да отнеме време за вас, освен ако не искате да се отървете от всички записи едновременно. Асошиейтед прес има страхотна статия за това как да изтриете данните си от базите данни на Google.

Как да останете анонимни онлайн

Ако се притеснявате за вашите данни и вашата анонимност онлайн, най-добрият начин да се уверите, че защитавате информацията си, като използвате VPN. VPN трябва да се използва като допълнителна мярка за сигурност при деактивиране на „Мрежата & Приложение за активност “и настройките„ История на местоположенията “.

Това, което прави VPN, е да пренасочва трафика си през защитен посреднически сървър. Това гарантира, че никоя трета страна не може да прегледа вашите данни, тъй като всичките ви данни се криптират от VPN. Можете да научите повече за това как VPN може да ви защити онлайн тук.

За доставчик на VPN услуги, който е изпитан с поддържане на личните ви данни, предлагам да използвате ExpressVPN. ExpressVPN използва военно криптиране, за да скрие вашите данни от любопитни очи. Той също има 5 VPN протокола, които можете да използвате за допълнителна сигурност, докато сте онлайн. Със своята 30-дневна гаранция за връщане на пари ExpressVPN ви позволява да изпробвате услугите им, преди да се ангажирате с абонамента им.

Как да изключите „Уеб & Активност на приложението “

Потребители на iOS

  1. Влезте в акаунта си в Google от браузър
  2. Достъп до вашия настройки на акаунта в браузър: Профил в Google > Лична информация & поверителност > Отидете на Моята дейност > Контроли на дейността < мрежа & Активност в приложението.
  3. Изключете мрежа & Активност в приложението.

Потребители на Android

  1. Отидете на Настройки на Google
  2. достъп Профил в Google > Данни & Персонализация > мрежа & Активност в приложението
  3. Изключете мрежа & Активност в приложението

Проследяване на историята на местоположенията на Google – финални мисли

Както можете да видите, Google е скрил „Мрежата & Настройка на активността “на място, където повечето потребители няма да мислят да гледат. Всъщност те също бяха супер неясни за това, което прави тази настройка, като заявиха, че „спестява вашата активност в сайтове и приложения на Google, за да ви даде по-бързо търсене, по-добри препоръки и повече персонализирани изживявания“. Намирането на точно какви дейности се съхраняват изисква още повече копаене във вашия край и обикновено може да се види, след като преминете през няколко бутона „Научете повече“. Страхотен свят, в който живеем, в който повечето доставчици на услуги, на които ежедневно се доверяваме, са неясни за това как събират нашите данни. За щастие, използвайки VPN, можете да преодолеете повечето от тези проблеми и да използвате интернет с анонимност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map