Vad är en smart DNS-proxy

Är du en expat? En resebugg? Någon som har Instagram-konto säger “Wanderlust”? I så fall kanske du har stött på en av de irriterande aspekterna av att flytta: Geoblockerade webbplatser. Netflix, Amazon Prime, HBO Go, Hulu och BBC iPlayer, till exempel, har något som kallas ”geolocation restriktioner”. Med andra ord, om du är från vissa länder, förlorar du tillgång till deras innehåll.

Vad är en smart DNS-proxy

Vad är en smart DNS-proxy

Om du prenumererar på en tjänst som de som nämns ovan kan det bli väldigt irriterande. Ett av sätten på vilket du kan kringgå och avblockera dessa geobegränsningar är att använda en smart DNS-proxy. Jag kommer att leda dig genom allt som finns att veta om smart DNS för att visa varför det kan vara ett alternativ för dig.

Vad är ett smart DNS?

En smart DNS, även känd som en smart DNS-proxy, är en tjänst som du kan få som är speciellt gjord för att avblockera geobegränsade webbplatser. Till skillnad från en VPN omdirigerar en smart DNS endast data specifika för din plats för att ge dig åtkomst till regionalt blockerade webbplatser. Det ger inte mer säkerhet online. Det krypterar inte dina data eller erbjuder dig anonymitet online. Jag kan inte betona det nog; Smart DNS-proxy är specifikt anpassad för att endast blockera geo-begränsat innehåll. Med andra ord, om du letar efter ett sätt att surfa på webben anonymt eller hålla dina torrentnedladdningar för dig själv, låt bli använd smart DNS!

Hur fungerar en smart DNS-proxy?

Låt mig börja med att förklara vad en DNS är. En DNS, förkortad för Domain Name System, är som en telefonbok. Det är hur webbplatser och datorer läser domännamn; det ändrar det språkbaserade namnet till en IP-adress som datorn kan känna igen. En smart DNS använder dedikerade proxyservrar för att ändra din enhets DNS. Det är viktigt att notera att den inte faktiskt ändrar eller döljer din IP-adress. För att uttrycka det enkelt ändrar det hur en webbplats läser din IP-adress.

  Hur man får australiensiska IP-adress utanför Australien

VPN v / s Smart DNS: Vad är skillnaden?

Både en VPN och en smart DNS kan ge dig åtkomst till geo-blockerade webbplatser, men det är där likheterna slutar. En VPN är en tjänst som ger dig en hög säkerhetsnivå och anonymitet online. Det krypterar all din trafik, omdirigerar din information genom en privat “tunnel” där ingen ISP, myndighet eller irriterande hackare kan få åtkomst till den. VPN-applikationer fungerar vanligtvis på PC, Mac, iPhone, iPad och Android. Tyvärr kommer en VPN att hamna din internetanslutning lite. Här är en mycket praktisk guide om allt du behöver veta om VPN för att få dig uppdaterad med denna nu viktiga tjänst.

Det finns många gratis VPN-tjänster där ute, men för att garantera nivån på anonymitet och integritet som VPN-användare letar efter bör en pålitlig och certifierad VPN användas. Jag rekommenderar att du använder ExpressVPN: Det ger fullständig anonymitet (nollloggpolicy!), Är snabbare än de flesta andra VPN-tjänster, har över 2000 servrar på 94 platser runt om i världen och en av de bästa kundservice jag någonsin har stött på. Det är lite dyrt, men 100% värt vartenda öre.

En smart DNS-proxy är mer en enkelinriktad tjänst. Det ger dig tillgång till geo-blockerat innehåll men gör ingenting när det gäller att skydda dina data online. Fördelen med en smart DNS har jämfört med ett VPN när det gäller att avblockera geo-restriktioner är att det är konfigurerbart på nästan alla enheter. Dessutom kommer du inte att drabbas av onödiga hastighetsfall medan du surfar på webbplatser som inte är geoblockerade eftersom din Internet-trafik inte kommer att passera några proxyer i så fall.

Smart DNS kan fungera på PC, Mac, iPhone, Android, Smart TV-apparater, Apple TV, Amazon Fire, Roku, Chromecast och mer. En av de främsta anledningarna till att många väljer denna tjänst över ett VPN är priset, det är mycket billigare att köpa ett Smart DNS-abonnemang. Naturligtvis är det inte allt roligt och spel: du måste vara lite teknisk kunnig för att konfigurera ett smart DNS.

  Hur man tittar på NRL 2023 gratis live online

Bästa smarta DNS

Unlocator

Personligen har jag använt Unlocator ett tag nu och jag kunde inte vara lyckligare, här är anledningen:

 • Helt öppna användarvillkor.
 • Ingen loggpolicy
 • Fungerar på PC, Mac, PS4, Xbox, Smart TV-apparater, Apple TV, Roku, Chromecast, Android, iOS.
 • Avblockerar över 200 kanaler och streamingtjänster, inklusive amerikanska Netflix, BBC iPlayer, HBO Go, Hulu, Amazon Prime och Sky Go.
 • Saktar inte ner din internetanslutning.
 • Har ingen gräns för hur många enheter du kan ansluta den till.
 • Min favorit: Inkluderar en smart VPN-tjänst för att skydda dig mot DNS-kapning OCH aktivera mobilanslutningar.

Unlocator erbjuder också en 7-dagars kostnadsfri provperiod (du behöver inte ens använda ett kreditkort) och en 14-dagars återbetalningspolicy. Det är ganska kostnadseffektivt och ger en exceptionell tjänst att starta. Kolla in vår Unlocator-granskning medan du är på det.

ExpressVPN

Jag vet, jag vet, det här är en VPN-tjänst. Anledningen till att ExpressVPN har gjort det på min lista är att det också har en tillhandahållen Smart DNS-proxyservice. Det kan vara dyrare än en vanlig Smart DNS, men det extra lagret av sekretess och anonymitet gör det värt det. Läs vår officiella granskning av ExpressVPN för att få en mer omfattande uppfattning om vad den här tjänsten tillhandahåller.

BulletVPN

Samma som med mitt andra val, BulletVPN är en VPN-tjänst som har en smart DNS-proxy. BulletVPN är också en av de billigare VPN-tjänsterna ute, men det betyder inte att det inte lever upp till sina konkurrenter. Denna prisvärda tjänst ger samma integritet och anonymitet på nätet som de andra toppnivå-VPN: erna, även om den har en mycket lägre mängd aktiva servrar. Om BulletVPN verkar vara tjänsten för dig, här är en mer djupgående granskning av alla dess funktioner och funktioner.

  Cómo ver Indian Wells Masters 2023 en vivo

Är Smart DNS Legal?

I ett nötskal, ja. Det är absolut inget olagligt att ändra din DNS. Vad du än gör är dock upp till dig. Kom ihåg att det inte erbjuder dig integritet online, din information är inte krypterad. Din Internetleverantör eller myndighet kan fortfarande få tillgång till dina uppgifter, även om du använder en smart DNS.

Var försiktig när du använder en smart DNS om din ISP-leverantör använder transparenta proxyer eller om du är bosatt i ett land som tillämpar DNS-kapning. Sådana åtgärder kan förhindra att smart DNS fungerar korrekt.

Vilka kanaler kan jag avblockera med smart DNS?

Antalet geobegränsade kanaler som du kan komma åt med Smart DNS beror bara på vilken Smart DNS-proxy-tjänst du använder. Olika tjänster stöder avblockering av olika kanaler. Här är några av de webbplatser du kan spärra med hjälp av Unlocator till exempel:

 • Amerikanska Netflix
 • Amazon Prime Video
 • Hulu
 • HBO GO
 • BBC iPlayer
 • Sky GO
 • MLB
 • NHL
 • NFL
 • NBA
 • Vudu
 • ABC GO
 • CBC
 • CBS
 • DSTV
 • RÄV
 • NBC
 • ESPN
 • ZDF
 • ITV
 • Kanal 4
 • DR TV
 • Viaplay

Det är också värt att nämna att smart DNS endast hjälper dig att kringgå regionala begränsningar. Du behöver fortfarande en giltig prenumeration på den kanal du vill spärra där det är tillämpligt.

Slutliga tankar – Är en smart DNS-proxy värt det?

Om du letar efter ett sätt att titta på geo-blockerat innehåll och inte bryr dig om att vara anonym online, är ett smart DNS ett billigt och enkelt sätt att göra det. Ta inte mitt ord för det, prova det själv och låt mig veta vad du tycker i kommentarerna.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me