VPN законно и безопасно ли е за използване?

Законна и безопасна за употреба е VPN? Много хора, които смятат да използват VPN за заобикаля регионалните ограничения за първи път се колебаят. Те имат две основни проблеми. Те извършват незаконно действие, като използват виртуална частна мрежа? Те застрашават ли сигурността на устройството си? В това ръководство ще разгледам както правните, така и правните проблеми на VPN. Така, е VPN безопасен и легален за използване в Австралия, Канада, Великобритания, Германия, Франция или САЩ? Нека разберем.

VPN законно и безопасно ли е за използване?

VPN е законно и безопасно за използване?

VPN безопасно ли е?

Основната задача на VPN е да добави допълнителен слой на поверителност и сигурност към вашите онлайн дейности. С други думи, вие сте по-сигурни с VPN, отколкото без него. Целият ви интернет трафик е криптирана. Нито вашият интернет доставчик, хакери или държавни агенции не могат да подслушват какво правите онлайн. Това е толкова дълго, колкото използвате реномиран VPN доставчик.

За съжаление, не всички VPN услуги са в безопасност на потребителите си. Това се отнася особено за безплатни VPN мрежи като Hola. Вместо да защитават вътрешната поверителност и безопасност на своите потребители, те продават вашите лични данни и дори честотна лента на трети страни. Трябва да осъзнаете, че след като се свържете с VPN сървър, целият ви трафик ще премине през този сървър.

Долната линия е това VPN е безопасен стига да използвате десен доставчик на VPN.

VPN Legal е в САЩ, Канада или другаде?

Накратко, да, VPN е напълно легален. Конфигурирането на собствена виртуална частна мрежа или регистрацията с доставчик на VPN няма да ви създаде никакви правни проблеми. Всъщност правителствените агенции, адвокатските кантори, счетоводните компании използват всички собствена частна мрежа. По този начин те могат да пазят всичките си чувствителни данни далеч от любопитни очи. С други думи, използването на VPN не е незаконно в САЩ, Канада, Австралия или Великобритания. Няма закон, който да забранява на гражданите на тези страни да се свързват към VPN сървър.

В някои страни обаче има задължителни закони, които принуждават доставчиците на VPN да публикуват данните на своите потребители, в случай че правителствена агенция ги поиска. Това, което трябва да се уверите, е това вашата VPN услуга не поддържа никакви регистрационни файлове от вашите дейности по сърфиране.

Някои канали за стрийминг могат да заявят, че гледането на видеоклиповете им, докато са свързани с VPN сървър, е в противоречие с техните условия на услуга. Те могат да анулират абонамента ви, ако използвате VPN. Тези инциденти обаче са малко и далеч между тях. В повечето случаи поточен канал просто блокира видеоклипа, който се опитвате да гледате, докато не прекъснете вашата VPN връзка.

Държави със забранени VPN

Свободата не е толкова лесно достъпна за всички. Ето списък на водещите държави, в които либералните интернет услуги, както и VPN, са ограничени или са забранени направо:

Китай

Китайската народна република е една от най-ограничителните страни в света, когато става въпрос за безплатен достъп до интернет. Великата китайска защитна стена блокира много обширен списък от уебсайтове, които иначе са свободно достъпни навсякъде другаде. Това включва Google, Facebook, YouTube и много други популярни уебсайтове, които използваме всеки ден. Китай наскоро се разпадна от VPN мрежи.

Можете обаче да използвате VPN мрежи, за да заобиколите забраната на правителството и да получите достъп до съдържанието на тези сайтове. Осъзнавайки това, китайското правителство прие закон, който забранява всички VPN, различни от одобрените от правителството.

Недостатъците на това са очевидни. Одобрените от правителството VPN мрежи няма да ви позволяват достъп до сайтове, забранени в страната. Освен това, те могат лесно да бъдат използвани от правителството за наблюдение на интернет активността. Ако не спазвате тези закони, ще ви наложат огромна глоба, а в някои случаи дори може да доведе до затвор.

Северна Корея

Друга примерна държава, в която хората не се радват много на свобода, Северна Корея има един от най-строгите закони за интернет в света. Всъщност той непрекъснато се стреми към национален интранет. Това означава, че севернокорейците скоро могат да бъдат напълно изключени от глобалния интернет като цяло. Само шепа правителствени служители имат действителен достъп до интернет и дори имат много уебсайтове блокирани.

Независимо дали всъщност има ядрена война между САЩ и НК или не, очевидно е, че войната на НК за свободата на нейния народ се превръща в по-голям успех с всеки изминал ден.

Русия

Руското правителство винаги е било предпазливо от „несъгласие“ сред масите. Това в частност влияе на несъгласието по интернет. Например LGBTQ активисти и либерали, които подкрепят тези основни човешки права, често са подложени на тежки глоби и наказания, когато бъдат намерени да изразяват мнението си онлайн.

Така че хората в Руската федерация използват VPN, за да дискретно да се свързват с единомишленици и да изразят мнението си за потискането на правителството. Но правителството се хвана за това и наскоро прие редица закони, забраняващи използването на VPN. Русия може да е чудесно място за пътуване, но не очаквайте редовните ви свободи да се спазват, когато сте там.

Турция

Турция е една от по-сигурните и по-либерални ислямски страни в света. Гражданите на Турция вероятно се ползват с по-големи права (четете привилегии) ​​от всички други ислямски нации в света. Това обикновено се разширява и до интернет.

В последно време обаче политиката на турското правителство се насочи към ограничаване на свободата в интернет. Техните социални медии бяха подложени на общонационални забрани и се очаква този ход да бъде дълготраен.

За да възобновят безплатния достъп до интернет, много граждани прибягват до VPN. Правителството обаче бързо откри това и направи няколко прекъсвания на доставчиците и потребителите на VPN услуги. Сега, както изглежда, може да бъде досадно да се използват VPN мрежи в страната.

Ирак

Още от американската инвазия в Ирак страната се бори да намери краката си и многократно се проваля. В страната бушуват бунтовете и животът на хората непрекъснато е засегнат от граждански смущения и насилие. Възходът на ISIS допълнително доведе до ограничаване на основните права.

В опит да възпира повече пропагандата на ISIS от замърсяване на социалните медии в страната, правителството на Ирак просто е изключило интернет услугите на цялата страна. Естествено, VPN-ите са част от пакета и ако ви хванат такъв, можете да се приземите в някакви сериозни проблеми.

Обединените арабски емирства

ОАЕ може би е отворила вратата си за международни пътници, чуждестранни инвеститори и други, но все още е един от най-рестриктивните режими в света. Широко известен е с налагането на много ограничения върху поведението и речта и интернет не прави изключение от това. В неотдавнашна поредица от налагания страната забрани използването на VPN, но има уловка. Само тези дейности, заобикалящи редовните забрани в интернет, се считат за незаконни. Ако използвате VPN в граници, определени от държавата, това не е проблем. В случай, че пътувате за ОАЕ за първи път, ще се изненадате да разберете, че дори VoIP приложения като Skype и Whatsapp са блокирани.

Най-добри доставчици на VPN 2019

Както вече посочих, използването на определени „безплатни“ VPN доставчици може да ви създаде проблеми. Може да изложите на риск онлайн сигурност и поверителност без дори да знам. Ето защо най-важната стъпка е избора на законна и безопасна VPN. Прегледах доста VPN услуги и преминах през техните ОУ на и политики за поверителност също. Ето моите топ 4 VPN по отношение на безопасността и законността. Напълно сте в безопасност и не нарушавате никакви закони, като се регистрирате с някой от следните VPN.

Правна е ExpressVPN в Канада, САЩ, Австралия или Франция?

Както споменах по-рано, вие не извършвате никакви киберпрестъпления, като се регистрирате и използвате ExpressVPN.

 • Те не пазят журнали за вашата активност при сърфиране.
 • Можеш сърфирате в интернет, заобикаляйте регионалните ограничения, и гледайте филми онлайн анонимно.
 • ExpressVPN също ви позволява да деблокирате всички основни поточни канали. Това включва Sling TV, DirecTV, Netflix, Hulu, BBC и много други.
 • Техният 30-дневен срок за възстановяване е почти ненадминат.

Списък на правни VPN услуги

 • ExpressVPN
 • HideMyAss
 • IPVanish
 • BulletVPN
 • NordVPN
 • VyprVPN
 • StrongVPN
 • Частен достъп до Интернет

Правна и безопасна ли е VPN?

VPN мрежите са станали неразделна част от използването на интернет. От защита на вашата идентичност до достъп до геоблокирано съдържание до изказване на вашите мнения без страх от действия на правителството, VPN мрежите правят всичко по-лесно. Но ако сте в страна, която възпира използването на VPN, трябва да продължите с повишено внимание. Може да е много удовлетворяващо свободното използване на интернет, когато е забранено, но това може да доведе до сериозни последствия, които е най-добре да се избягват.

Преди да изтеглите и започнете да използвате VPN, силно се препоръчва да се запознаете със заобикалящите закони и санкции, свързани с тях. По този начин можете да знаете как да сте в безопасност и все пак да се наслаждавате на всички удоволствия, които интернет може да ви осигури.

Ако планирате да пътувате в репресивна страна (като Китай), уверете се, че вече имате VPN в системата си. Също така, продължете с повишено внимание, тъй като използването на VPN мрежи е незаконно.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me