VPN законно ли е в ОАЕ?

Използва ли VPN в ОАЕ законно или не? Жителите на ОАЕ живеят в свят, в който уреждат определени ограничения, за да бъдат в безопасност и да поддържат правителството си щастливо. Хората, които живеят в ОАЕ, са под строги ограничения в интернет, поради които не могат да имат достъп до определени материали. Не можете да гледате американската версия на поточния канал Netflix или да отидете на уебсайт за запознанства или дори да видите видео чат с вашите приятели в Skype, като всичко това е забранено в Обединените арабски емирства. Такива ограничения са фактори, движещи нуждата, търсенето и използването на VPN мрежи. Сега, какво се случва, ако правителството реши да забрани и VPN-и?

VPN законно ли е в ОАЕ?

VPN е законно в ОАЕ?

За съжаление това се случи. Излезе закон, ограничаващ използването на VPN, и нещата се обърнаха към по-лошо. Забраната на VPN попада под номер 12 съгласно Федералния закон от 2016 г. за закона за киберпрестъпленията, криминализиращ използването на VPN в Обединените арабски емирства. Така че в ОАЕ не са блокирани само уебсайтове, услуги и VoIP, но и VPN, които ги деблокират. Тази забрана остави гражданите на ОАЕ да задават въпроси на „Сега какво?“ и „Това означава ли, че VPN мрежите са незаконни сега?“

VPN е законно в ОАЕ?

Съответната разпоредба в Закона за киберпрестъпления гласи следното: „Всяко лице, което заобиколи адреса на протокола в интернет, като използва деликатен адрес или адрес, принадлежащ на други лица, или по друг начин за извършване на престъпление или предотвратяване на неговото разкриване, се наказва с лишаване от свобода и глоба не по-малко от ( 150 000 AED и не повече от 500 000 AED или някое от тези наказания. “

Законът гласи, че хората са позволени само използвайте легални VPN услуги или по друг начин понасят последствията от лишаване от свобода или глоби в зависимост от тежестта на престъплението. Според Закон за киберпрестъпността номер 9, полицията и органите могат да предприемат правни действия срещу тези, които използват незаконни VPN за други неподходящи дейности.

Следователно, ако гражданин на Емирати или експат, живеещ в ОАЕ, използва VPN за законни цели, то самото използване на VPN не би било незаконно.

В обобщение, трябва да можете да използвате VPN в ОАЕ, стига доставчикът на VPN услуги да е легален и да не извършвате кибер престъпления, докато сте свързани с VPN сървър.

Какво е VPN?

Виртуална частна мрежа създава тунел, който е достъпен след свързване към чужд сървър. VPN криптира и защитава връзката ви, така че да не се налага да се притеснявате за това, което правите онлайн. След промяната на вашия IP, вие ставате анонимни и неоткриваеми от доставчиците на интернет услуги. Осигурена ви е защита срещу хакери, наблюдение и онлайн опасности.

RankVPN ProviderLink
рангVPN-доставчик
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Неограничена честотна лента
 • Приложения за всичките ви устройства
 • 24/7 Поддръжка на живо
 • Ексклузивна отстъпка от 49%!

Посетете ExpressVPN

рангVPN-доставчикПосетете BulletVPN
рангVPN-доставчикПосетете NordVPN
4VPN-доставчикПосетете Surfshark

За какво се използват VPN в ОАЕ?

Жителите на ОАЕ имат не една, а много причини, които оправдават използването на VPN.

 1. Сигурна връзка: Свързването с обществени мрежи в кафенета и ресторанти в ОАЕ може да бъде осигурено с виртуална частна мрежа.
 2. Маскиращ IP адрес: Промяната на вашия IP адрес ви дава свободата да разглеждате интернет безопасно и частно в ОАЕ.
 3. Разрешаване на достъп до блокирано съдържание: VPN предоставят на потребителите си достъп до Skype, Facetime и други VoIP услуги, където те са забранени в ОАЕ.
 4. Защита на данните: Тясните криптиране и никакви политики за регистриране, които доставчиците на VPN услуги предлагат, правят онлайн данните на потребителите като частни и недостъпни нито от правителството, нито от интернет доставчиците.
 5. Преминаване на гео ограничения: Притежаването на VPN ви позволява да гледате любимите си филми, телевизионни предавания, спортни събития на живо и услуги като US Netflix и Spotify, дори ако ОАЕ не ги предава.
 6. Поддържайте поверителност: Правителството на ОАЕ следи онлайн активността на своите граждани, което означава, че поверителността не се поддържа там. Това обаче може да се промени, като се регистрирате с VPN.

Най-добрите VPN за Обединени арабски емирства

Ето списък с доставчици на VPN услуги, които се използват най-често в Обединените арабски емирства. За задълбочен анализ на всеки от тези VPN, вижте нашия най-добър VPN за ОАЕ преглед.

ExpressVPN

ExpressVPN е номер едно в нашия списък. Техните сървъри присъстват в над 90 страни, така че свързването с една независимо от разстоянието не би трябвало да е проблем. Разблокирането на Skype, Netflix, Whatsapp или BBC в ОАЕ е гарантирано с ExpressVPN. Техният лесен за използване софтуер, силните методи за криптиране и бързите скорости са окуражаващи фактори за абонамент за техните услуги.

NordVPN

NordVPN на Техният метод за двойно криптиране, при който трафикът се пренасочва между два сървъра вместо един, осигурява на потребителя усещане за сигурност, което е много необходимо, за да се усети в ОАЕ. Те също така не водят дневници за интернет дейностите на своите потребители и работят с високи скорости.

IPVanish

IPVanish предлага PPTP, L2TP и OpenVPN като своите избрани протоколи, всички подкрепени от 256-битово AES криптиране. Ако това не представлява сигурност, тогава какво прави? За да направи нещата още по-сигурни, IPVanish не поддържа дневници на трафика на своите потребители. Те също така осигуряват висока скорост на сървъра, което е важно за тези, които планират да стриймират новини, предавания на живо или спортни събития от любимия си канал или сайт в ОАЕ.

VPN мрежи в ОАЕ, законни или нелегални?

Причината, поради която органите на ОАЕ издават всички тези закони и ограничават свободата на интернет на потребителите, е разбираема, но донякъде неразумна. Правителството се опасява, че ако не предприеме необходимите предпазни мерки, гражданите могат да бъдат изложени на опасно съдържание, което може потенциално да корумпира общността. Това, което гражданинът избира да прави онлайн, е неговият бизнес сам и толкова дълго време VPN насърчава тази онлайн независимост. Гражданите в Обединените арабски емирства могат да използват само законни VPN, в противен случай те ще трябва да се сблъскат със сериозни правни последици. Използването на законна VPN обаче е по-добре, отколкото въобще да не използвате такава.  

Подобни публикации

 • Как да гледате офлайн стрийминг на Netflix

  Как да гледате офлайн стрийминг на Netflix?

  Няма коментари | 1 декември 2016 г.

 • 10 тайни на Netflix, които не знаехте

  10 тайни на Netflix, които не знаехте

  Няма коментари | 11 януари 2017 г.

 • Заобиколете гео ограниченията и грешките в местоположението за няколко минути

  Как да заобиколите гео ограниченията и грешките на местоположението

  56 Коментари | 8 април 2014 г.

 • Как да гледате Eir Sport извън Ирландия

  Как да гледате Eir Sport извън Ирландия

  Няма коментари | 4 февруари 2019 г.

За автора

Чарлз

Стрийминг на джаджи. Интересува се от всяко малко нещо, което трябва да знае за заобикалянето на регионалните ограничения. Запален вярващ в правото да защитава поверителността в интернет. Чарлз също е прегледал доста доставчици на VPN услуги и знае как да отдели добрите ябълки от лошите.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me