Använda en VPN-router – För- och nackdelar

Nästan alla av oss använder VPN i dessa dagar, tack vare nyheterna om hacking och regeringen som spionerar på oss. Och mycket med VPN är att de flesta företag låter dig ansluta flera enheter med en enda licens. Så du kan betala för bara en licens och installera och använda VPN samtidigt på flera enheter. Även om detta är stort och allt är problemet, de flesta av oss har minst 3-4 enheter individuellt. Du kan inte säkra alla enheter i hela familjen med ett enda VPN. De flesta VPN-leverantörer låter dig installera samma VPN på upp till 5 (eller kanske 6) enheter. Vad händer om du vill säkra alla enheter i ditt hem med samma VPN? Detta inkluderar alla bärbara datorer, smartphones, surfplattor, spelkonsoler och smarta TV-apparater i ditt hem. Faktum är att de flesta hem har cirka 10-12 enheter som fungerar på internet. Om du får ett VPN som låter fem enheter ansluta samtidigt måste du köpa tre licenser för att täcka alla enheter. ELLER så kan du bara få en licens för routern. På så sätt kommer hela ditt hemnätverk att skyddas och alla enheter som ansluter till det kommer automatiskt att vara anonymt på internet.


Använda en VPN-router - För- och nackdelar

Använda en VPN-router – För- och nackdelar

Två typer av VPN-routrar

När du installerar VPN på en router kan du antingen ladda ner konfigurationsfilerna och installera dem på routern eller köpa en förkonfigurerad router. Att köpa en förkonfigurerad router är lätt eftersom du inte behöver göra någon installation. Anslut det bara så kommer VPN att installeras på den. Men om du redan har en router är det bäst att ladda ner filerna och konfigurera routern istället för att köpa en ny (såvida du inte har något emot att spendera några hundra dollar).

Använda en VPN-router: Fördelarna

Du kan gå vilket sätt som fungerar för dig. Här är vad en VPN-router kan göra för dig.

Engångsinstallation

Det första du behöver förstå om VPN-routrar är att de fungerar på samma sätt som vanliga routrar utom internetanslutningen dirigeras via servrarna i ett privat nätverk. Detta innebär att alla enheter som du ansluter till routern får hela VPN-skyddet.

När du installerar VPN på flera enheter måste du ladda ner och installera det på varje enhet separat. Jämför den med en router som bara behöver en installation – när routern har VPN på sig behöver du inte installera VPN på varje enhet separat. Anslut bara dina enheter till routern på vanligt sätt så är du säker på internet.

Kostnadsbesparingar

Det finns inga extra kostnader för VPN-prenumeration på en router. Till exempel, om ett företag debiterar $ 10 för ett månadsabonnemang kommer det i allmänhet att vara detsamma, oavsett vilken enhet det är installerat på.

Detta sparar pengar eftersom om du har många som använder internet i ditt hem och alla behöver en VPN kan de alla ansluta till det och du behöver inte köpa flera prenumerationer eller licenser.

Tänk på att även om du köper en förkonfigurerad router måste du fortfarande köpa ett VPN-abonnemang.

Oavsett om du köper en förkonfigurerad router eller laddar ner konfigurationsfilerna och installerar dem manuellt, är en router alltid en billigare affär än att köpa flera prenumerationer för hela familjen.

All-platform vänlig

Detta är en av de största fördelarna med VPN-routrar. Som diskuterats tidigare äger de flesta av oss flera enheter. Och inte alla VPN-företag erbjuder stöd för flera plattformar. Om du till exempel vill installera VPN på din smarta TV kommer du att upptäcka att det inte finns många leverantörer som erbjuder kompatibla appar för det.

Lösningen – VPN på router. Konfigurera bara VPN på din router (eller köp en förkonfigurerad router) och anslut din smarta TV med den. Det minskar ansträngningarna och kostnaderna. Även om konfigurationen på en router tar några extra steg, är det bara en engångssak och när det är gjort är du redo att använda den under hela livet.

Fullständig säkerhet

Att ställa in en VPN-anslutning på din router innebär att ditt hem hela nätverk är säkert. VPN lägger till ett extra lager av integritet och säkerhet till alla dina online-aktiviteter. Det gör det också svårare för potentiella hackare och cyberbrottslingar att kompromissa eller hacka till ditt WiFi-nätverk.

Onlineanonymitet

Alla enheter du ansluter till din VPN-router får fullständig anonymitet online. Oavsett om det är din smartphone, bärbar dator, Smart TV, spel- eller strömningsenhet, varken din internetleverantör eller någon annan kommer att kunna spåra vad du gör online.

Använda en VPN-router: Nackdelarna

Men det är inte allt kul och spel. Här är några nackdelar med VPN-routrar.

Fler enheter lägre hastighet

Den första nackdelen att beakta för VPN-routrar är att de blir långsammare eftersom fler och fler enheter är anslutna till dem. Medan varje enhet kommer att njuta av krypterad anslutningsmöjlighet kommer den att uppleva en långsammare belastningstid än om varje enhet använde sin egen VPN.

Detta innebär att du för varje enhet du ansluter till ditt hemnätverk kommer att ge bort en del av din hastighet. Det är lätt att se varför detta kan vara ett avskräckande medel för många människor, särskilt de som önskar höghastighetsanslutning.

Låg hastighet är ett enormt problem för människor som vill streama videor eller spela onlinespel – buffring är bara för irriterande. Men om du har en snabb anslutning hemma och en höghastighets VPN, kommer hastigheterna fortfarande att vara anständiga även om 10-12 enheter ansluter till den. Se till att du får ett VPN med hög hastighet.

Kolla in några av de snabbaste VPN-rekommendationerna.

Komplicerad installation

Att installera en VPN-router är en ganska komplicerad process. Om du är en nybörjare kan det vara svårt för dig. Men de flesta VPN-företag tillhandahåller en steg-för-steg-guide för att hjälpa sina användare genom installationsprocessen. Många av dem har till och med support 24/7 dygnet runt.

Det finns tillräckligt med hjälp för installation, men om du fortfarande tror att det är något du inte kan göra, kan du antingen få en expert eller köpa en förkonfigurerad router.

Fördelar och nackdelar med att använda en VPN-router – Slutsats

Det råder ingen tvekan om att VPN-routrar är ett bra sätt att säkra ditt heminternet. Men om du eller de flesta av din familj håller dig mycket ute och inte använder anläggningen, är VPN-routrar kanske inte det bästa för dig. Å andra sidan, om du och din familj använder det bästa av ditt internet medan du är hemma, kan en VPN-router vara ett bra verktyg för att hålla dig säker från hacking och snooping, och också spara dig mycket ansträngning och pengar.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map