Är det säkert att använda DNS-proxykoder som jag hittar online?

Onlinesäkerhet riskerar med slumpmässiga DNS-proxykoder som finns på nätet

Onlinesäkerhet riskerar med slumpmässiga DNS-proxykoder som finns på nätet

Smarta DNS-proxy, vad är det ?

Smart DNS Proxies är en alternativ lösning till VPN används för att avblockera amerikanskt innehåll som t.ex. Netflix, Hulu Plus, WWE Network och innehåll från andra länder. Exempel från andra länder skulle vara BBC Iplayer från Storbritannien, eller Canaplus från Frankrike.

 • VPN står för Virtual Private Tunnel och skapar helt enkelt en krypterad tunnel mellan dina enheter och VPN-servern.
 • Smarta DNS-proxyer tillämpar en del smart routinglogik för att bara skicka georelaterad trafik via servrar i USA, Storbritannien eller någon annanstans.
 • Om du behöver mer information, se detta head-to-head-jämförelse av VPN vs Smart DNS Proxies.

Slumpmässiga DNS-proxykoder, riskerna ?

Att använda en smart DNS-proxytjänst är inte en dålig idé. Det enda problemet är att du INTE vet vilken trafik som dirigeras igen, så du måste lita på Smart DNS-proxy-tjänsten. Om du slumpmässigt hittar DNS-koder online och sedan tillämpar dessa koder för att avmarkera Netflix och liknande, riskerar du riskerna nedan.

 1. Din integritet utsätts, vet du ens vilken information som samlas in om dig, hur länge den bevaras och för vilka ändamål ?
 2. Prestationsproblem. Om du använder en online slumpmässig kod, kan chansen vara att den är överbelastad och DNS-frågor är långsamma, vilket i sin tur saktar ner hela ditt internet.
 3. Din personlig information är i fara ! Med tanke på att du inte vet vem som driver och äger den DNS-koden. Du riskerar din personliga information som t.ex. Facebook-information, bankkonton, e-postkonton, omdirigeras och stulas.
 4. Stabilitet vid förlust.  Hur roligt är det om du måste fortsätta springa runt för att hämta DNS-koder och din Internet är på och av hela tiden.
 5. Inget stöd ! Om du har problem med tjänsten vem vänder du dig till ?
 6. Fri ? Varför ? Så det finns en DNS-proxykod online, som är gratis att använda? Varför ? Jag menar vad finns det för DNS-kodägaren? Under vilken jurisdiktion agerar han? Och igen enligt vilka sekretessregler ?
  How to Fix FIFA 20 Lag – A Novice Guide

Avblockera amerikanskt innehåll i USA, det säkra sättet !

Smarta DNS-proxyer är ett bra, snabbt och enkelt sätt att göra avblockera USA: s innehåll och annat geo-blockerat innehåll på ALLA dina enheter. Jag använder personligen Smart DNS, jag använder en tjänst som heter Unlocator, Unlocator drivs i beta-läge gratis i 8 månader, och nu är det en betaltjänst till 4,99 USD per mån med en 7-dagars kostnadsfri provperiod. Ännu viktigare är att jag kan garantera att Unlocator täcker punkterna nedan.

Mitt råd är att använda alla smarta DNS-proxytjänster online som passar dina behov. Unlocator eller på annat sätt, gratis eller betald. MEN se till att det uppfyller minst följande minimikrav.

 1. En tydlig och skriftlig sekretesspolicy.
 2. Ett företag som verkar i en ansedd jurisdiktion. Dvs. Jag är inte säker på att jag skulle vilja anförtro min trafik till en tjänst som kör från kookoo land :).
 3. Stort stöd. Se Video- och bildguider för installation här
 4. En stabil infrastruktur. Med andra ord, när du använder din leverantörs DNS-koder bör ditt Internet inte bli långsamt eller instabilt.
 5. Tydlig angiven kontaktinformation för DNS-leverantören.

Observera att riskerna ovan är giltiga för vanliga proxy-IP: er som du också slumpmässigt hittar online.

DNS Proxy Alternativ – VPN

Om du letar efter ett säkert alternativ till anonyma ombud och Smart DNS du kanske vill kolla in VPN. VPN fungerar INTE på din Smart TV, Apple TV och andra rutor om du inte har VPN-router. Men en VPN-tjänst som Express VPN har följande fördelar:

 • Krypterar din trafik så att din internetleverantör inte kan spåra eller avlyssna
 • ExpressVPN har appar för Android, IOS, MAC och PC som gör det till en bris att installera
 • Servrar i de flesta länder i världen
 • Kan övervinna DNS-kapring och transparenta proxyser.
 • Avblockerar ALLT innehåll för VPN-serverlandet, inte bara de kanaler som stöds.
 • Du kan bara se innehåll från ett land åt gången.
  Hur man installerar VPN-server på Raspberry Pi

Här är en lista över bästa VPN-alternativ för DNS.

DNS Proxy-koder, njut av säkert !

Det här var mina två cent, var snäll och håll dig säker när du använder Internet. Skydda din identitet och din personliga information, ingen kommer att göra det för dina räkning. Använda sig av VPN om du vill ha kryptering eller en trovärdig Smart DNS-leverantör för snabb åtkomst. Om du är en IT-administratör eller en bloggare snälla dela detta inlägg.  Tack för att du läste.

Spara

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me