Hur du kontrollerar din internethastighet – på rätt sätt

En sannhet du kan tillskriva vårt moderna liv är att internetanslutningar i verkligheten inte är lika. Medan vissa människor kanske bor i länder med otroliga internethastigheter (tur …), är andra inte så lyckliga. Läs vidare för att ta reda på hur du korrekt kan kontrollera din internethastighet och vilka tips du kan använda för att göra din anslutning snabbare.


Hur du kontrollerar din internethastighet - på rätt sätt

Hur du kontrollerar din internethastighet – på rätt sätt

Varför du behöver testa din Internethastighet regelbundet

Tyvärr stämmer inte den Internethastighet som din ISP erbjuder dig alltid med den hastighet de annonserar. Med andra ord kanske du inte får det du faktiskt betalar för. Långsamma internethastigheter kan göra din onlineupplevelse sur. Från kontinuerlig fördröjning när du spelar spel på din PC, Xbox One eller PS4 till ständig buffring medan du försöker strömma innehåll på din Apple TV, Roku eller Amazon Fire Stick; långsamt bredband kan resultera i några ganska upphettade raser.

Hur du kontrollerar din internethastighet – ett tips för att hjälpa din Internetleverantör

Om du är någon som lider av dåliga internethastigheter har du förmodligen redan försökt kontakta din Internetleverantör om det. En sak som många internetanvändare har lagt märke till är att internetleverantörer inte är mycket lyhörda när en användare ifrågasätter tjänsten de tillhandahåller.

Om du betalar för snabba internethastigheter men inte tar emot dem föreslår vi att du tar en vecka och samlar in dina data. Innan du kontaktar din internetleverantör, se till att du har tillräckligt med data som visar hur dålig din internethastighet egentligen är. Med andra ord, använd verktygen jag nämner nedan för att testa din internethastighet på olika dagar och vid olika tidpunkter.

Skärmdump eller föra register över resultaten från dina olika tester. Se till att du testar ditt internet under rusningstider, som efter arbetstid, på helger och på natten

Se till att du också gör några tester ibland när din anslutning stabiliseras. Få så många resultat du kan och kontakta din internetleverantör beväpnad med äkta bevis för att dina hastigheter inte är det du betalar för. På det här sättet kommer din Internetleverantör inte att kunna vrida sig av att ge dig den tjänst du förtjänar.

Verktyg för att kontrollera din Internethastighet

Chockerande är att kontrollera din internethastighet en av de enklaste och snabbaste internettester du kan utföra. I själva verket behöver du inte ens ladda ner en app eller någon form av programvara. Du kan enkelt kontrollera dina internethastigheter med följande webbaserade tjänster:

Fast.com

Det första verktyget du kan dra nytta av är Fast.com. Denna webbplats drivs av Netflix och är mycket enkel att använda. Allt du behöver göra är att:

 1. Kontrollera först att du stoppar alla nedladdningsprocesser du kanske genomför. Se till att ingen annan använder Internet-anslutningen vid hastighetstestet.
 2. Besök sedan Fast.com med din webbläsare.
 3. När du är där, vänta på att hastighetstestet ska göra sin sak (det handlar om en 30-sekunders väntan)
 4. Och voila! Du får dina resultat utan att behöva göra något annat steg.

Fast.com visar dina nedladdningshastigheter i Mbps, och du kan klicka på knappen “Visa mer information” för att få din latens och uppladdningshastigheter.

Speedtest av Ookla

Speedtest av Ookla kan tyckas mycket lik Fast.com, men det erbjuder några extra funktioner. För spelarna där ute är detta ett bra verktyg för att testa vår PING. Speedtest av Ookla visar också dina uppladdningshastigheter med din nedladdningshastighet som standard. Precis som Fast.com ger detta verktyg dig dina hastigheter i Mbps. Det intressanta med Speedtest av Ookla är att välja din server, även om den använder den bästa servern som den kan hitta som standard.

Ibland kommer du dock att upptäcka att dina hastigheter testar bra men att du fortfarande har problem med att ansluta till dina webbplatser tillräckligt snabbt. I sådana fall kanske du står inför vissa ISP-inställningar.

Hur man stoppar ISP Throttling

ISP-throttling är en vanlig, om än låghandig metod som ISP: er använder för att begränsa din åtkomst till vissa webbplatser. Oftast än inte kommer ISP: er att stryka din anslutning om de märker att du strömmar för mycket eller laddar ner för många filer.

Ibland kommer internetleverantörer att berätta för dig att de stryker din anslutning i ditt kontrakt. Se till att gå över ditt kontrakt för att kontrollera om det finns bandbredd eller datakapslar du måste följa.

Den goda nyheten är att ett VPN enkelt kan rädda dig från detta irriterande lilla problem. Eftersom en VPN krypterar dina data och omdirigerar din trafik kommer din Internet-leverantör inte att kunna berätta vad du gör online längre.

Bästa VPN mot ISP Throttling

Vår VPN-expert, Charles, har skrivit en detaljerad recension av de bästa VPN: erna som förhindrar ISP-strypning. Hans bästa val gick till ExpressVPN, och med goda skäl.

Förutom att ha kryptering av militär kvalitet och de senaste VPN-protokollen för att kryptera dina data och omdirigera din trafik, kommer det också med en hel del coola funktioner. De har en strikt no-logs-policy och en 30-dagars återbetalningsgaranti du kan använda för att testa tjänsten innan du gör ett åtagande.

Hur du kontrollerar din internethastighet – slutliga tankar

Det är allt där, folkens. Det krävs inte mycket för dig att kontrollera din internethastighet, men att få din internetleverantör att fixa eventuella hastighetsproblem kan vara lite problem. Se till att du läser ditt kontrakt med din Internetleverantör i detalj för att ta reda på om det finns några datakapslar du behöver oroa dig för. Glöm inte att samla in all information du behöver på din internethastighet innan du går till din Internetleverantör med din klagomål.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map