Hur man testar en VPN-anslutning

Onlinevärlden förändras snabbt. Människor förlorar snabbt sin förmåga att skydda sig mot opportunistiska hackare. Det är klokt att testa en VPN-tjänst innan du börjar lita på den. Detta garanterar din säkerhet online. Men inte alla VPN-tjänsteleverantörer är lika. En dålig inställd VPN-anslutning kan lämna din cyber-integritet exponerad. Därför är det viktigt att testa din VPN-anslutning, särskilt om du använder en viss VPN-tjänsteleverantör för första gången. Hur kan man testa ett VPN men?


Hur man testar en VPN-anslutning

Hur man testar en VPN-anslutning

Verifierar datakryptering med VPN

Det låter kanske chockerande, men ett antal VPN-tjänster krypterar faktiskt inte dina data innan du överför dem. En ny multinationell rapport avslöjade att över 18 procent av Android-VPN: n inte utför datakryptering. Flera anmärkningsvärda institutioner sammanställde rapporten. Bland dem var University of California, Berkley och CSIRO från Australien. Denna rapport har uppenbarligen väckt farhågor och människor uppmanas nu att verifiera datakryptering. Det finns många sätt att göra detta, men ett av de enklaste är Glasswire.

Vad är Glasswire och hur använder jag det?

Glasswire är en app tillgänglig på de flesta plattformar. Det är gratis att använda och visar krypteringsstatus för alla appar som körs på OS. Om dina appar skickar HTTPS / SSL-data kan du vila enkelt. Men om de bara skickar HTTP-data, gör VPN inte sitt jobb.

Även om det är möjligt att HTTPS-data kanske inte är krypterade, så är de mest. Du kan kontrollera enskilda datapaket om du vill, men det är i allmänhet inte nödvändigt.

Hur man använder Glasswire för att kontrollera VPN-kryptering

 1. Ladda ner, installera och kör Glasswire.
 2. Aktivera ditt VPN.
 3. Gör någon aktivitet online som involverar data nedladdning.
 4. Kontrollera användningsfliken på Glasswire.
 5. Kontrollera Apps-segmentet.
 6. Hitta ditt VPN där.
 7. Verifiera dess krypteringsstatus.

All trafik som kommer till din enhet ska dirigeras via VPN med SSL / HTTPS. Ändå kanske en liten bit data inte är. Detta kallas en VPN-handskakning och storleken kommer att förbli densamma hela tiden.

Precis som Glasswire är Wireshark ytterligare ett VPN-verifieringsverktyg. Det är faktiskt mer exakt än Glasswire eftersom det kontrollerar enskilda datapaket som kommer eller går från din enhet. Således kommer du att kunna se om data är krypterade eller inte.

För att göra detta måste du följa samma procedur som för Glasswire. Var noga med att ladda ner rätt version enligt din Windows 32-bitars eller 64-bitars.

Hur man undersöker IP-läckor i min VPN

VPN fungerar också som en viktig funktion för att maskera din IP-adress förutom att kryptera dina data. Detta gör det möjligt att använda offentliga adresser som anbringas av VPN-servrar. Du kan dock utsättas för ett antal VPN-sekretessläckor. Dessa kommer att resultera i att din faktiska IP-adress exponeras tillsammans med din surfhistorik. De vanligaste typerna av läckor är:

IPv6-läckor

Detta händer när din VPN inte stöder IPv6-adresser och måste dirigera informationen utan kryptering. Därmed kommer din faktiska plats att exponeras via den IP-adress som används. Det finns två sätt att lösa problemet:

 1. Välj en IPv6-stödd VPN.
 2. Alternativt kan du avmarkera IPv6-routing genom din befintliga VPN-tjänst.

DNS-läckor

Domännamnsystem används av enheter för att skicka förfrågningar om översättningar till numeriska IP-adresser. Du kan säga att det fungerar som en telefonisk katalog. Din ISP kan dock försöka fånga din DNS-begäran och omdirigera dem till sina kanaler innan du skickar den till dig.

Naturligtvis kommer detta att visa dina surfaktiviteter för dem. En VPN kan dock stoppa detta. Ändå, om inte konfigurerat korrekt, kan ditt VPN tillåta att detta händer. Det bästa sättet att undvika det är att ta upp en VPN som erbjuder DNS-läckskydd.

WebRTC / STUN läcker

Web realtidskommunikation eller WebRTC kan vara ett användbart protokoll. Det gör det möjligt för webbläsare att erbjuda tjänster som P2P-fildelning, videochatt och röstsamtal. Problemet är dock att genom att göra något av dessa avslöjar du också din faktiska IP-adress. Detta är oavsett användningen av VPN eller proxyserver.

Det bästa sättet att testa din VPN skulle vara att gå till ipleak.net. Men om du vill bli av med problemet helt enkelt stänger du av WebRTC.

Tänk på att det kan leda till misslyckande i inläsningen av vissa webbsidor. Vissa tjänster kan också påverkas. Om du till exempel beställer avhämtning måste du först aktivera WebRTC igen.

Hur löser jag alla dessa problem?

Det bästa sättet att använda ditt VPN är att konfigurera det på din hem router. Det finns några stora fördelar med detta. Till att börja med får varje enhet du ansluter till din router samma skydd. Detta inkluderar alla IoT-enheter samt alla andra enheter som du vill ansluta till routern.

Är det viktigt att kontrollera min VPN-anslutning?

Ibland kan VPN-anslutningar visa sig vara aktiva när de inte är det. Detta kan orsakas av felaktig kod, felaktig programvara eller helt enkelt bedrägeri. För att kontrollera din VPN-anslutning, kontrollerar du bara statusen för din IPv4-adress. Om den matchar platsen för din VPN-server fungerar den. Du kan kontrollera IP-adressen till VPN-servern du för närvarande är ansluten till genom att besöka WhatIsMyIP.network.

Ska jag verifiera min VPN-anslutning?

Det är alltid klokt att kontrollera din VPN-anslutningsstatus. Detta gäller särskilt när du använder en ny VPN eller en ny uppdatering.

Hur man gör det?

 1. Stäng av ditt VPN.
 2. besök WhatIsMyIP.network.
 3. Ta reda på din nuvarande IP-adress.
 4. Slå på ditt VPN.
 5. Ladda om webbplatsen.
 6. Bekräfta din IP-adress och dess tillhörande plats är annorlunda.

Helst bör din IP-adress och plats omedelbart ändras när du aktiverar ditt VPN. Om detta inte händer skyddas du inte och bör omedelbart kontakta kundtjänst.

Hur man testar en VPN-anslutning – Final Word

Kontrollera att allt vi har nämnt här är korrekt implementerat när du startar upp ett VPN. Om dina läcktest upprepade gånger kommer tillbaka positivt, be om återbetalning och ändra ditt VPN. Sådana läckor är dåliga för din integritet och besegra syftet med att använda ett VPN. När du använder ett VPN är smart, är det också mycket viktigt att veta hur effektivt det är att skydda dig.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map