Min IP-adress är exponerad! Vad kan jag göra?

Orolig för din exponerade IP-adress? Tja, inte. Det finns inget fel med din anslutning, din dator röra inte ut och du har definitivt inte klickat på något du inte borde ha i dina inställningar. IP-adresser är per definition exponerade, men det finns ett sätt att dölja dem. Läs vidare för att ta reda på varför din IP-adress exponeras och vad du kan göra för att stoppa den.

Min IP-adress är exponerad! Vad kan jag göra?

Min IP-adress är exponerad! Vad kan jag göra?

Varför exponeras min IP-adress?

Koppla av, din IP-adress gör exakt vad den ska göra.

Låt mig förklara.

Du har vanligtvis två olika typer av IP-adresser: en privat adress och en offentlig adress. Den privata IP-adressen är det som ditt hemnätverk använder för att skilja mellan olika enheter. Det här är en privat adress, så det är inte lätt för någon att hitta. Det är också specifikt för den enhet du använder. Din offentliga IP-adress å andra sidan representerar din geo-plats.

Som namnet antyder är en offentlig IP-adress i själva verket offentlig. Det är tänkt att se, det är din online identitet. Nu är det inte riktigt bra för dig att lämna din offentliga IP-adress “exponerad”. Eftersom IP: n bokstavligen visar var du befinner dig och vilken internetleverantör du använder, är det lite av en säkerhetsrisk. Dåliga agenter kan enkelt använda din offentliga IP-adress för att spåra dig eller skicka några skadliga filer på ditt sätt. Ur en sekretesssynpunkt är din offentliga IP-adress spårbar online, så den kan mycket väl användas för att övervaka vad det är du gör online.

  Bästa VPN för Claro Video

Jag tror att det är säkert att säga att detta inte är ett så bra alternativ för internetanvändare som är oroliga för deras integritet och deras säkerhet.

Hur jag döljer min IP-adress?

Att maskera din IP-adress är inte så svårt. Problemet är att det inte är något du kan göra på egen hand. Du behöver något slags verktyg för att kunna maskera din offentliga IP.

Ange VPN: er.

VPN är de säkraste och enklaste verktygen du kan använda för att maskera din IP-adress på rätt sätt. Det roliga är att den här förmågan inte ens är en VPN: s primära funktion, det är bara något som den slags … händer.

För att förklara vad jag menar kommer jag att förklara vad en VPN är och hur det fungerar.

Så en VPN är främst ett cybersäkerhetsverktyg. Det fungerar på två grundläggande funktioner:

  • Kryptera all din data.
  • Omdirigera din trafik genom sina egna säkra servrar.

Nu är den andra funktionen det som verkligen ändrar din IP-adress. Se när en VPN omdirigerar din trafik ändras din offentliga IP-adress automatiskt för att matcha platsen för servern du är ansluten till.

Följ bara dessa steg till dölja din exponerade IP-adress:

  1. Registrera först med en VPN-tjänsteleverantör.
  2. Ladda ner och installera VPN på din PC, Mac, Android, FireStick, iPhone eller iPad.
  3. Starta sedan applikationen och logga in.
  4. Slutligen väljer du en av VPN-servrarna och anslut till den.
  5. Kontrollera din IP-adress via en webbplats som WhatIsMyIP.network för att se till att en ändring har gjorts.
  6. Din offentliga IP-adress är nu dold. Det verkar som om du surfar på webben med IP-adressen till VPN-servern du är ansluten till istället.
  Is ProtonVPN Actually Safe to Use?

Det här är inte magi, det är exakt hur en offentlig IP-adress genereras. Se, utan VPN använder du servrar som tillhandahålls av din Internetleverantör, som vanligtvis finns i ditt land. Med en VPN går din trafik igenom en annan server, så din offentliga IP matchar den servern istället.

Bästa VPN för att dölja min IP-adress

Vi har redan skrivit en detaljerad recension av de bästa VPN-skivor du kan använda för att dölja din IP-adress. I den översynen gick nummer ett urval till ExpressVPN.

ExpressVPN betraktas allmänt som den bästa leverantören av VPN-tjänster 2023, så du kan förvänta dig en fantastisk tjänst. Du får tillgång till 2000+ servrar i över 94 länder (tänk på de IP-adresser du kan få!), Ett 5-stjärnigt kundsupportteam som är tillgängligt via livechatt dygnet runt och en 30-dagars återbetalningsgaranti. Trots att ExpressVPN tyvärr inte erbjuder en kostnadsfri provperiod, gör deras återbetalningspolicy det enkelt för dig att testa tjänsten i 30 hela dagar innan du gör ett åtagande. Det fantastiska med det? De ifrågasätter dig bokstavligen inte. Alls.

Om jag av någon oförklarlig anledning inte lyckades konvertera dig till ett ExpressVPN-fläkt, kan du i stället prova de här toppleverantörerna:

Exponerad IP-adress – slutliga tankar

Och där har du det! Allt du behöver för att ändra din offentliga IP är att använda ett VPN och ansluta till servern du väljer. VPN kommer att göra resten av jobbet åt dig. Utöver allt kommer det också att skydda dig mot datastöld, hackare och till och med vissa former av skadlig programvara. Det ger dig också möjlighet att kringgå geo-blockerade och förbjudna kanaler, oavsett var du för närvarande bor. Slutligen ser VPN: er till att din anslutning är privat och att ingen, inte din ISP eller statliga övervakningsenheter, kan övervaka vad du gör online. Var dock försiktig med gratis VPN, eftersom de faktiskt är superfarliga.

  Transparent Proxy : Detect, Expose & Explain
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me