NordVPN fungerar inte? Här är 7 saker du kan göra för att fixa det

NordVPN-användare: den här är för dig. Har du någonsin haft problem med att strömma av dina favoritwebbplatser? Har du inte tillgång till Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime eller någon annan tjänst? Fungerar NordVPN inte? Om något av ovanstående gäller dig kan du prova dessa 7 korrigeringar innan du ger upp din leverantör.

NordVPN fungerar inte? Här är 7 saker du kan göra för att fixa det

NordVPN fungerar inte? Här är 7 saker du kan göra för att fixa det

NordVPN fungerar inte – 7 korrigeringar

VPN-användare förstår inte alltid VPN: s natur. Ibland går saker bara inte som du vill att de ska göra. Det betyder inte nödvändigtvis att det är dags att byta leverantör, det är bara en branschsannhet som vi alla behöver ta itu med. Fungerar NordVPN inte? Prova dessa fixar innan du gör något utslag:

NordVPN fungerar inte? Kontakta kundsupport

Det första du bör göra när all programvara du har slutat fungera är att kontakta dess kundtjänst. NordVPN har två sätt att göra för det: via e-post eller via livechatt. Du kan komma åt kundsupportteamet genom att gå till NordVPN: s webbplats och klicka på chattikonen längst ner till höger på sidan. Därifrån kan du välja om du vill använda deras FAQ-sida eller prata med en representant. Om du vill prata med en representant, välj önskat medium (e-post eller chat) och fyll i förfrågningsformuläret.

OBS!.: Prova alltid livechattalternativet först. Om det är något som kan åtgärdas omedelbart kommer supportagenten att hjälpa dig. Om det inte är det kommer de antingen att be dig skicka in ett e-postmeddelande (för större problem som kräver mycket information) eller skicka in begäran till dig.

  Hur man installerar ett VPN på modig webbläsare

NordVPN fungerar inte? Kolla NordVPNs supportsida och vanliga frågor

Det andra du bör göra är att kolla deras supportsida och deras vanliga frågor. Oftare än inte hittar du ditt problem i listan över vanliga problem som andra användare möter. Allt du behöver göra är att skriva in din fråga (använd nyckelord för en större resultatlista).

OBS!.: Om NordVPN inte arbetar på en enhet som inte naturligtvis stöder VPN: er, kan du ha ett konfigurationsproblem åt dig. Kolla in NordVPNs handledning för att se om du har konfigurerat enheten korrekt.

NordVPN fungerar inte? Kontrollera hur många anslutna enheter som för närvarande är aktiva

Detta är egentligen inte så mycket av en “fix” så mycket som det är mer av en “uppmärksamhet på de funktioner du har” slags saker.

Se, NordVPN låter dig ansluta upp till 6 enheter till ett konto samtidigt. Ibland glömmer användare att det finns en avgränsningsgräns (som jag förstår). Så om NordVPN inte fungerar kan det vara en bra idé att kontrollera och se om du har överskridit dina tilldelade samtidiga anslutningar.

OBS!.: Uppenbarligen kan du ladda ner NordVPN på någon av dina enheter. Du kan dock bara använda 6 samtidigt. Den sjunde anslutningen fungerar inte.

NordVPN fungerar inte? Uppdatera din NordVPN-app

När du först laddar ner NordVPN-appen har du vanligtvis möjlighet att välja om du vill att den ska uppgraderas automatiskt eller inte. Det här är något du ställer in på enhetens inställningar och har inget att göra med själva appen. Om du har automatiskt uppdaterat är det bra att kolla och se om du har uppdaterat din NordVPN-app nyligen.

Om du inte har uppdaterat kan det hända att dina anslutningsfrågor inträffar på grund av ett fel som du inte har fixat än. Se alltid till att din programvara är uppdaterad till den senaste versionen.

  Hur man installerar VPN-server på Raspberry Pi

NordVPN fungerar inte? Anslut till en annan VPN-server

Många gånger med VPN: er, den snabbaste lösningen är att koppla bort och prova en annan server.

NordVPN är en mycket populär tjänsteleverantör. Vissa webbplatser (som Netflix) har spårat de återkommande IP: erna som kommer in, pingat dem som VPN-användare och blockerat dem. Om du ändrar din server kommer din IP-adress att ändras, vilket kan lösa problemet du har helt.

Ibland blockeras inte IP-adressen, men servern är överfull. Att välja en annan server löser också problemet.

OBS!.: Var tålamod när du testar olika servrar. Jag föreslår också att du noterar de servrar du har provat (skärmdumpar är också bra) för att låta kundsupport veta var problemet kommer ifrån. Ge din VPN-leverantör lite tid att fixa en serverproblem innan du ger upp tjänsten.

NordVPN fungerar inte? Blockera Google DNS på din router

Många gånger om din router använder Google DNS kan en VPN inte kunna dölja din plats helt. Detta innebär att strömmande webbplatser kan se att du försöker förfalska din IP. Du måste blockera Google DNS på din router för att se till att detta inte är något som händer dig.

OBS!.: Att ändra din routers DNS är en teknisk process. Se till att du gör din forskning innan du testar detta steg.

NordVPN fungerar inte? Prova ett NordVPN-alternativ

Om du har provat alla ovanstående steg, gav NordVPN tid att försöka fixa problemet och fortfarande inte kan komma åt dina webbplatser … det kan vara dags att överväga att byta leverantör. Nu kommer Nord ofta än inte att vara mycket lyhörd och fixa själva lösningen. Om de inte gör det föreslår jag att du använder en NordVPN-alternativtjänst. När du letar efter en alternativ VPN vill du ha en som har alla funktioner du gillar från ditt första VPN och som åtgärdar problemen du har hanterat. Vi har en omfattande lista över NordVPN-alternativ som du kan kolla in om du inte vill göra forskningen själv.

  Bästa VPN för Claro Video

OBS!.: Om Netflix är ditt problem, välj sedan ett VPN med ett serverantal som är lika imponerande som Nord. Jag föreslår att man använder ett ansedd VPN som ExpressVPN eftersom det erbjuder samma strömningsfunktioner som NordVPN och har ännu fler resurser för att bekämpa proxyblock.

Kan NordVPN avblockera USA: s Netflix?

Kan NordVPN verkligen låsa upp olika Netflix-regioner? Ja. Men ibland nej.

Förvirrad?

Låt mig förklara.

Se, Netflix gör den här saken där den försöker räkna ut vilken IP-adress som tillhör en VPN och sedan blockerar den den. Det hittar adresserna lätt nog: när mer än en användare ansluter från samma IP-adress är det lite av en röd flagga. Men det betyder inte att Netflix har fångat alla adresserna, eller att en VPN inte bara kan ändra adresserna den använder. NordVPN är en kraftfull leverantör som har en hel massa resurser till sitt förfogande. Av den anledningen är det en av få VPN som fortfarande (för det mesta) kan avblockera Netflix. Jag kommer inte ljuga, det kanske inte fungerar ibland, men allt du behöver göra är att prova på en annan server.

Om Netflix plötsligt slutar arbeta på en viss server, släpp NordVPN en rad och låt dem veta om den. De kommer att lösa det här problemet tillräckligt snart, du måste bara vara lite tålamod.

NordVPN fungerar inte – Slutliga tankar

Så, mina damer och herrar, vad lär vi oss av det här inlägget? Att VPN kommer att krossa ibland, men det finns alltid något du kan göra åt det. Ärligt talat, jag vet att jag lägger till att hitta en alternativ VPN som en fix mot slutet, men det är en fix du vill lämna som ett sista alternativ. Om du gillar NordVPN och tycker att det är lätt att använda, borde ett litet problem inte vara tillräckligt för dig att ge upp det. Det bästa tipset jag kan ge dig är att vara tålamod och att kommunicera med din leverantör. Låt dem veta att du har problem, som leverantör som får en återkommande betalning har de all anledning att hålla sina kunder lyckliga så länge som möjligt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me